RAVEN I: modyfikacja mocowania?

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
geos

RAVEN I: modyfikacja mocowania?

Post autor: geos »

witam,

czy ktoś z Was przerabiał modyfikację mocowania lampki RAVEN I, tak aby uchwyt był mocowany na stałe do kierownicy a lampka była doczepiana do niego na bagnet/zatrzask?

jeśli tak to proszę o linki do zastosowanych elementów. ewentualnie sugestie co będzie sensowne i odpowiednie do tego celu.

pozdrawiam,
geos
czarny_kruk

Post autor: czarny_kruk »

Mirku, naprawde nie latwiej zmierzyc i dobrac odpowiednio dluzszy oring? Probujesz chyba wywazyc otwarte drzwi...
geos

Post autor: geos »

możliwe możliwe, dzięki za sugestię, po prostu mam dwie lewe ręce do tych spraw i pierwsze co mi przyszło do głowy to właśnie mocowanie "klasyczne"

pozdrawiam,
geos
czarny_kruk

Grubosc oringa to 5mm. Dowolnym kawalkiem sznurka, wstazki dobierz potrzebna Ci dlugosc i bedzie to imo znacznie sprawniej dzialac niz bawienie sie w przerabianie tego co masz, gdzie musialyby Ci sie zgadzac mniej wiecej szerokosc, dlugosc, srednica uchwytu do bagnetu etc...

ps. 666 8-)
Gangrena

Zdjęcia

Post autor: Gangrena »

Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcia RAVENA I oraz jakiś shot terenowy?
Ostatnio szukałem czegoś na ten temat i nie doszukałem się.
PZDR
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Obrazek
Obrazek
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
czarny_kruk

Fotka Dominika to wersja ktora na jego zyczenie nie byla anodowana ani malowana. Wszystkie pozostale byly pokryte anoda, a nastepnie specjalna czarna matowa farba o grubosci 50 mikronow. Fotki, ktore zamieszczalem w sieci przedstawiaja wersje prototypowa z czarna blyszczaca.
edit: cos znalazlem u siebie

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Beamshot Raven 1 PRO (70% mocy -- ok. 600lm)
Obrazek
ODPOWIEDZ