Sample
- Calineczka
- Kontakt:
-
A mi po zamówieniu sampli z Colicraft, napisali na @ że nie mogą znaleźć w internecie mojej firmy( której nazwę oczywiście wymyśliłem), i że sample wysyłają tylko do "professional
engineers" yyy . Engineer'em będę jak dobrze pójdzie za pół roku, ale do professional to jeszcze hoho .
Ktoś ma jakąś koncepcję co z tym zrobić??
engineers" yyy . Engineer'em będę jak dobrze pójdzie za pół roku, ale do professional to jeszcze hoho .
Ktoś ma jakąś koncepcję co z tym zrobić??
- Calineczka
- Kontakt:
poprosic jakiegos znajomego ktory ma firme.
Moja firma jest wielka, wlascicielem sa Niemcy(tez wielka firma) a mi przyslali cos podobnego;-)
Standardzik.
Co ciekawe juz kiedys u nich zamawialem...nie chceili przyslac-napisalem im ladnie o swojej firmie-natychmiast wyslali...pol roku pozniej znowu zamawiam-znowu nie wiedza kto ja jestem
Moja firma jest wielka, wlascicielem sa Niemcy(tez wielka firma) a mi przyslali cos podobnego;-)
Standardzik.
Co ciekawe juz kiedys u nich zamawialem...nie chceili przyslac-napisalem im ladnie o swojej firmie-natychmiast wyslali...pol roku pozniej znowu zamawiam-znowu nie wiedza kto ja jestem
Widać mają małopojemną bazę danych .
Narazie wysłałem im @ ze jestem student i że potrzebuje ich produktów do pracy semestralnej pod tytułem " Instalacje bezpieczeństwa w inteligentnych budynkach". Oraz że ich cewki są mi potrzebne do MAX1797 który będzie zasilał lampę awaryjną na CREE 3W . Ciekawe czy to łyknął.
Narazie wysłałem im @ ze jestem student i że potrzebuje ich produktów do pracy semestralnej pod tytułem " Instalacje bezpieczeństwa w inteligentnych budynkach". Oraz że ich cewki są mi potrzebne do MAX1797 który będzie zasilał lampę awaryjną na CREE 3W . Ciekawe czy to łyknął.
-
Mnie Coilcraft sample wysłał od razu:
COILCRAFT SAMPLES SHIPPING NOTICE
On 13.02.2008 we shipped the following via STANDARD POST SERVICE.
No tracking is available for this shipping method.
Qty Part Number
10 DS3316P-223MLB
Your requested part number may have been updated or corrected.
L = RoHS-compliant B or U = packaging code for this quantity.
The shipment was sent to this address:
.....
Na radiatory do LED i nietylko kupiłem blache Cu w sklepie metalowym, za 190g (25x900x1mm) zapłaciłem 6.70zł
COILCRAFT SAMPLES SHIPPING NOTICE
On 13.02.2008 we shipped the following via STANDARD POST SERVICE.
No tracking is available for this shipping method.
Qty Part Number
10 DS3316P-223MLB
Your requested part number may have been updated or corrected.
L = RoHS-compliant B or U = packaging code for this quantity.
The shipment was sent to this address:
.....
Na radiatory do LED i nietylko kupiłem blache Cu w sklepie metalowym, za 190g (25x900x1mm) zapłaciłem 6.70zł
Ostatnio zmieniony niedziela 17 lut 2008, 14:48 przez night_82, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli zamierzasz to łączyć z większym radiatorem z materiału innego, niż aluminium, to w porządku. Jeśli jednak chodzi o połączenie miedź - aluminium, to nie jest to dobry pomysł, bo na styku tych dwóch materiałów dochodzi do korozji. Z tego też powodu np. w energetyce przy połączeniach miedzi z alu stosuje się specjalne przekładki (z jednej strony alu, z drugiej miedź), a w technice grzewczej przy połączeniach grzejników aluminiowych do rur miedzianych stosuje się mosiężne złączki oraz stosuje inhibitory korozji.
[ Dodano: Nie Lut 17, 2008 2:54 pm ]
Dla zainteresowanych podaję link na stronę, na której w bardzo przystępny sposób jest opisane zjawisko korozji kontaktowej:
http://www.e-instalacje.pl/110_462.htm
[ Dodano: Nie Lut 17, 2008 2:54 pm ]
Dla zainteresowanych podaję link na stronę, na której w bardzo przystępny sposób jest opisane zjawisko korozji kontaktowej:
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko
-
Ja może za dużo chciałem i się burzą, zamówiłem jakieś 10 sztuk. A TY?night_82 pisze:Mnie Coilcraft sample wysłał od razu: (..)
Bardzo ciekawy artykuł. W kolejnej generacji mojej lampki rowerowej (coś a'la RAVEN) miałem dać najpierw miedź, później alu, ale chyba jednak zrezygnuje z tego. Swoją drogą mam radiator do kompa Zahlman 7000 AL-Cu (aktualnie służy jako super podstawka pod lutownice ) i nie widać w nim żadnych podkładek czy czegokolwiek oddzielającego AL do Cu. W sumie jest w tym artykule napisane:Serkules pisze:Jeśli zamierzasz to łączyć z większym radiatorem z materiału innego, niż aluminium, to w porządku. Jeśli jednak chodzi o połączenie miedź - aluminium, to nie jest to dobry pomysł, (..)zjawisko korozji kontaktowej:
Także chyba nas - "śwatłych" to nie do końca dotyczy.Ważnym elementem warunkującym korozję kontaktową jest skład wody. Woda zupełnie czysta (odmineralizowana) nie będzie powodowała żadnych zjawisk elektrochemicznych, ponieważ nie będzie zawierała ładunków (jonów).
Po kolei:
SZOPEN1988
Sample z CREE zamówiłem z głównej strony CREE
http://www.cree.com/products/xlamp7090_xre.asp
Masz na tej stronie napis: Request a sample XR-E LED
pod tym napisem są dwa klawisze: "warm white" i "cool white" czyli barwa światła ciepła i zimna. Ja wybrałem zimną.
Dalej pokazuje Ci się okienko, w którym podajesz swoje dane.
Ważna uwaga!!! Najbardziej wiarygodny będziesz, jeśli sample zamówisz jako firma. Ja firmy nie mam, ale podałem na swój adres, że mam.
Na stronie musisz podać dużo inforamcji o sobie.
Cała strona jest po angielsku, więc jeśli będziesz miał problem, to daj znać. Na forum jest parę osób, co dosyć dobrze znają angielski. Ja ze swoim kiepskim angielskim sobie poradziłem, to myślę, że tobie też się uda.
Podpowiem jeszcze tylko, że najlepiej będzie, jeśli w "Your company size:" wybierzesz pierwszy wariant, w kolejnym pytaniu - drugi, w trzecim pytaniu - pierwszy.
Myślę, że problem jest wtedy, gdy pomiędzy miedź i alu dostanie się tlen i wilgoć, ale mogę się mylić.
Moje rozwiązanie problemu to poniklowanie miedzi. Mam niedaleko galwanizerię, gdzie za przysłowiową flaszkę mogę poniklować wiadro takich radiatorów
[ Dodano: Nie Lut 17, 2008 5:05 pm ]
SZOPEN1988
Za przesyłkę diody CREE nie płacisz nic, oni pokrywają koszty.
[ Dodano: Nie Lut 17, 2008 5:08 pm ]
Steff.k
Na jakiejś stronie (nie pamiętam teraz jakiej) czytałem, że miedź łatwo odbiera ciepło i bardzo dobrze przewodzi, ale trudno oddaje do otoczenia, z kolei aluminium gorzej odbiera, dobrze przewodzi ale lepiej od miedzi oddaje do otoczenia, stąd stosowana często kombinacja: aluminium-miedź.
SZOPEN1988
Sample z CREE zamówiłem z głównej strony CREE
http://www.cree.com/products/xlamp7090_xre.asp
Masz na tej stronie napis: Request a sample XR-E LED
pod tym napisem są dwa klawisze: "warm white" i "cool white" czyli barwa światła ciepła i zimna. Ja wybrałem zimną.
Dalej pokazuje Ci się okienko, w którym podajesz swoje dane.
Ważna uwaga!!! Najbardziej wiarygodny będziesz, jeśli sample zamówisz jako firma. Ja firmy nie mam, ale podałem na swój adres, że mam.
Na stronie musisz podać dużo inforamcji o sobie.
Cała strona jest po angielsku, więc jeśli będziesz miał problem, to daj znać. Na forum jest parę osób, co dosyć dobrze znają angielski. Ja ze swoim kiepskim angielskim sobie poradziłem, to myślę, że tobie też się uda.
Podpowiem jeszcze tylko, że najlepiej będzie, jeśli w "Your company size:" wybierzesz pierwszy wariant, w kolejnym pytaniu - drugi, w trzecim pytaniu - pierwszy.
Nie jestem biegły w tym temacie. W szkole uczyli mnie (jestem elektrykiem), że nie powinno się łączyć bezpośrednio miedzi i aluminium.Steff.k pisze:Także chyba nas - "śwatłych" to nie do końca dotyczy.
Myślę, że problem jest wtedy, gdy pomiędzy miedź i alu dostanie się tlen i wilgoć, ale mogę się mylić.
Moje rozwiązanie problemu to poniklowanie miedzi. Mam niedaleko galwanizerię, gdzie za przysłowiową flaszkę mogę poniklować wiadro takich radiatorów
[ Dodano: Nie Lut 17, 2008 5:05 pm ]
SZOPEN1988
Za przesyłkę diody CREE nie płacisz nic, oni pokrywają koszty.
[ Dodano: Nie Lut 17, 2008 5:08 pm ]
Steff.k
Na jakiejś stronie (nie pamiętam teraz jakiej) czytałem, że miedź łatwo odbiera ciepło i bardzo dobrze przewodzi, ale trudno oddaje do otoczenia, z kolei aluminium gorzej odbiera, dobrze przewodzi ale lepiej od miedzi oddaje do otoczenia, stąd stosowana często kombinacja: aluminium-miedź.