Cree XR-E R2 WG + Ledil 15
Cree XR-E R2 WG + Ledil 15
Cześć, witam na forum, mam nadzieje że wybrałem dobry dział dla mojego pytania ...
otóż przeglądałem test oświetlenia http://dominik.magma-net.pl/mod/ i najlepiej chyba wypadła wersja opisana jako 4x Cree XR-E R2 WG 700mA, Ledil 15*
i tutaj moje pytanie ... czy to jest jakiś gotowiec, czy też trzeba się wyposażyć samemu w takie diody i soczewki?
No i właśnie, jak rozmieścić takie soczewki i diody względem siebie?!
Dodatkowo, czy potrzebny jest jakiś sterownik? Kontrola temperatury w czasie pracy itp?
Mam minimalne doświadczenie z układami cyfrowymi (zabawy z atmelami) ale nigdy nie używałem innych ledów niż kolorowe 20mA do sygnalizowania stanów więc bardzo proszę o jakąś wyrozumiałość
pozdrawiam!
v.
otóż przeglądałem test oświetlenia http://dominik.magma-net.pl/mod/ i najlepiej chyba wypadła wersja opisana jako 4x Cree XR-E R2 WG 700mA, Ledil 15*
i tutaj moje pytanie ... czy to jest jakiś gotowiec, czy też trzeba się wyposażyć samemu w takie diody i soczewki?
Dodatkowo, czy potrzebny jest jakiś sterownik? Kontrola temperatury w czasie pracy itp?
Mam minimalne doświadczenie z układami cyfrowymi (zabawy z atmelami) ale nigdy nie używałem innych ledów niż kolorowe 20mA do sygnalizowania stanów więc bardzo proszę o jakąś wyrozumiałość
pozdrawiam!
v.
- Hans Trans
Re: Cree XR-E R2 WG + Ledil 15
vcppp_p pisze:Cześć, witam na forum, mam nadzieje że wybrałem dobry dział dla mojego pytania ...
pozdrawiam!
v.
Mhm, gotowiec, ktoś z nas przyjedzie i Ci to zamontuje...
Pytanie retoryczne: czy może być jeszcze gorzej?
Gotowiec - miałem na myśli kity dostępne w sprzedaży...
Strasznie pomocny jesteś, fakt.
Strasznie pomocny jesteś, fakt.
Tu akurat popieram Hans Trans, wystarczyło trochę poczytać forum a nie lecieć na łatwiznęvcppp_p pisze:Strasznie pomocny jesteś, fakt.
Ostatnio zmieniony sobota 20 mar 2010, 21:44 przez Pyra, łącznie zmieniany 1 raz.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Panowie... przeciez ten kit pochodzi ode mnie i byl on stosowany w mojej i Dominika wersji lampy rowerowej Raven.
Do autora - mozesz kupic taki w nowszej wersji (jasniejsze, wydajniesze diody) - ogloszenie jest w sklepiku.
Jednak - uprzedzajac pytania. odpowiedzi co z takim kitem dalej -- prosze poszukac na forum.
Do autora - mozesz kupic taki w nowszej wersji (jasniejsze, wydajniesze diody) - ogloszenie jest w sklepiku.
Jednak - uprzedzajac pytania. odpowiedzi co z takim kitem dalej -- prosze poszukac na forum.
Pyra, mea culpa.
czarny_kruk jeśli mówisz o "Nowym Ravenie" to byćmoże właśnie stworzyłeś to czego szukam ... zależy jeszcze czy nie będę musiał matki sprzedać żeby kupić to cudo od Ciebie Mam tylko nadzieję że w najbliższych dniach się to wyjaśni, bo sezon za pasem, rowerek gotowy tylko ciągle światła nie ma z przodu...
czarny_kruk jeśli mówisz o "Nowym Ravenie" to byćmoże właśnie stworzyłeś to czego szukam ... zależy jeszcze czy nie będę musiał matki sprzedać żeby kupić to cudo od Ciebie Mam tylko nadzieję że w najbliższych dniach się to wyjaśni, bo sezon za pasem, rowerek gotowy tylko ciągle światła nie ma z przodu...