MCPCB pod optyke

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Gardol

MCPCB pod optyke

Post autor: Gardol »

Mam pytanie, czy ktoś zna jakieś dostępne MCPCB do diody XP-G, XP-E na którą dałoby się zamontować optykę Carclo typu "Bubble optics ultra wide"? Szkic z katalogu poniżej.

Obrazek

Ja mam tylko MCPCB z Maritex i tam lutowanie kabli przeszkadza w zamontowaniu tego szkiełka.

Pozdrawiam,
Paweł
czarny_kruk

Re: MCPCB pod optyke

Post autor: czarny_kruk »

Gardol pisze:Mam pytanie, czy ktoś zna jakieś dostępne MCPCB do diody XP-G, XP-E na którą dałoby się zamontować optykę Carclo typu "Bubble optics ultra wide"? Szkic z katalogu poniżej.

[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_4b9aa031130454179.jpg]Obrazek[/url]

Ja mam tylko MCPCB z Maritex i tam lutowanie kabli przeszkadza w zamontowaniu tego szkiełka.

Pozdrawiam,
Paweł
Brakuje drugiego przekroju, ale moge domyslac sie, ze optyka siada ladnie na MCPCB. Mozesz uzyc cienkiego kynarka i na plasko go przylutowac lub uzyc plaskich,cienkich tasm laczacych.
Gardol

Post autor: Gardol »

Drugi rzut poniżej:

Obrazek

Myślałem o czymś takim co by miało pady do lutowania wyprowadzone poza te 20mm średnicy optyki - żeby można było soczewkę dokładnie na płask przykleić. Ale te taśmy to też pomysł!

Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

A bardzo ładne taśmy są w CD Romach komputerowych, w razie czego można dać 2 lub 3 żyły.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ