wybór latarki
wybór latarki
Witam wszystkich!
Chciałbym abyście pomogli mi wybrać latarkę która byłaby w cenie około +-300 zł. Jeżeli będzie sie opłacało dołożyć do jakiegoś modelu sprawa jest otwarta.
Zasilać chciałbym ja akumulatorkami AA 2 lub 4 sztuki.
Z samodzielnych poszukiwań zwróciłem uwagę na led lenser p14 i a6 polestar. Z tego co wyczytałem led lenser nie jest za bardzo chwalona a polestar jest aż na 6 paluszków więc odpada.
Jaką wybrać latarkę na 2 lub 4 paluszki, która dawałaby najwięcej światła? Czytałem coś o diodach R2, ale wolę się zapytać mądrzejszych w tej dziedzinie ode mnie.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc w wyborze.
Chciałbym abyście pomogli mi wybrać latarkę która byłaby w cenie około +-300 zł. Jeżeli będzie sie opłacało dołożyć do jakiegoś modelu sprawa jest otwarta.
Zasilać chciałbym ja akumulatorkami AA 2 lub 4 sztuki.
Z samodzielnych poszukiwań zwróciłem uwagę na led lenser p14 i a6 polestar. Z tego co wyczytałem led lenser nie jest za bardzo chwalona a polestar jest aż na 6 paluszków więc odpada.
Jaką wybrać latarkę na 2 lub 4 paluszki, która dawałaby najwięcej światła? Czytałem coś o diodach R2, ale wolę się zapytać mądrzejszych w tej dziedzinie ode mnie.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc w wyborze.
Witaj,
Wybór na 2xAA jest dość duży, ale ostatnio zwróciłem uwagę na latarki które testowałem i opisałem w tej recenzji i w tym tekście. Są oczywiście jeszcze inne do wyboru, ale akurat Quarki są u mnie ostatnio na pierwszym miejscu jeśli chodzi o światełka zasilane ogniwami AA. Jeśli te nie będą Ci odpowiadały, zwłaszcza jeśli będziesz szukał czegoś nieco tańszego, to zwróć uwagę na produkty iTP i Eagletac.
Wybór na 2xAA jest dość duży, ale ostatnio zwróciłem uwagę na latarki które testowałem i opisałem w tej recenzji i w tym tekście. Są oczywiście jeszcze inne do wyboru, ale akurat Quarki są u mnie ostatnio na pierwszym miejscu jeśli chodzi o światełka zasilane ogniwami AA. Jeśli te nie będą Ci odpowiadały, zwłaszcza jeśli będziesz szukał czegoś nieco tańszego, to zwróć uwagę na produkty iTP i Eagletac.
Pozdr.
Pikom
Pikom
Przyglądałem się tym quarkom oraz innym latarkom z tych recenzji ale doszedłem do wniosku że są za słabe.
Jeszcze raz wzięłem pod uwage latarkę a6 polestar i pasuje mi w niej wszystko oprócz tych 6 paluszków Widziałem jak potrafi świecić w lesie i oślepiać w wąskiej piwnicy.
Chciałbym chyba coś na diodzie MC-E. Co o tej diodzie uważacie? Jakie są latarki na tej diodzie, zasilane akumulatorkami AA? Może jakaś inna dioda jest jeszcze lepsza?
Ostatecznie mógłbym nawet zrezygnować z zasilania zwykłymi paluszkami, jeżeli znalzała by się jakaś latarka w podobnej cenie z podobna ilością lumenów
A może coś takiego?
http://www.jet-pol.pl/p262,latarka-dere ... -mc-e.html
lub
http://www.jet-pol.pl/p27,latarka-deree ... -g-r5.html
Co myślicie o tych latarkach?
Jeszcze raz wzięłem pod uwage latarkę a6 polestar i pasuje mi w niej wszystko oprócz tych 6 paluszków Widziałem jak potrafi świecić w lesie i oślepiać w wąskiej piwnicy.
Chciałbym chyba coś na diodzie MC-E. Co o tej diodzie uważacie? Jakie są latarki na tej diodzie, zasilane akumulatorkami AA? Może jakaś inna dioda jest jeszcze lepsza?
Ostatecznie mógłbym nawet zrezygnować z zasilania zwykłymi paluszkami, jeżeli znalzała by się jakaś latarka w podobnej cenie z podobna ilością lumenów
A może coś takiego?
http://www.jet-pol.pl/p262,latarka-dere ... -mc-e.html
lub
http://www.jet-pol.pl/p27,latarka-deree ... -g-r5.html
Co myślicie o tych latarkach?
Cześć Rav,
Tutaj jest kilka latarek w recenzji. Na AA z diodą CREE MC-E jest chyba jeszcze tylko Fenix TK40.
Tutaj jest kilka latarek w recenzji. Na AA z diodą CREE MC-E jest chyba jeszcze tylko Fenix TK40.
Dzięki bonio2,
Jeśli miałbym wybierać z latarek z podanej przez Ciebie recenzji to wybrał bym a6 polestar. Ten fenix tk 40 tez fajny tylko kosztuje 2x tyle co ten polestar a światło podobne.
A co myślicie o tych latarkach z mojego poprzedniego postu?
Warto wogóle brać latarkę z tą diodą CREE MC-E? Czy może jakieś inne diody są lepsze a cenowo podobne?
Jeśli miałbym wybierać z latarek z podanej przez Ciebie recenzji to wybrał bym a6 polestar. Ten fenix tk 40 tez fajny tylko kosztuje 2x tyle co ten polestar a światło podobne.
A co myślicie o tych latarkach z mojego poprzedniego postu?
Warto wogóle brać latarkę z tą diodą CREE MC-E? Czy może jakieś inne diody są lepsze a cenowo podobne?
Z tego co mi się udało przeczytać i samemu zaobserwować zasięg latarek na diodach wielostrukturowych (MC-E, P7) jest mniejszy niż np latarek z diodą XR-E, ale z MC-E można wycisnąć np. 800 lumenów, a z XR-E 250. Dobrze by było żebyś sprecyzował do czego będziesz latarki używał, czy potrzebujesz dużo światła na krótkim dystansie, czy może "miecz świetlny", który ma świecić na kilkaset metrów.
I tak jak np. postawisz na zasięg Tiablo A10-G albo JetBeam RRT-1 itp.
A jak postawisz na dużo światła kup coś na MC-E lub P7
I tak jak np. postawisz na zasięg Tiablo A10-G albo JetBeam RRT-1 itp.
A jak postawisz na dużo światła kup coś na MC-E lub P7
Dzięki za zobrazowanie sytuacji.
Z każdym postem jestem coraz bardziej ukierunkowany i zdecydowany. A więc jaką latarkę byście wzieli, gdybyście byli na moim miejscu:
Dioda --> M-CE albo P7,
Zasilanie --> najlepiej AA, lecz jeśli będzie jakaś naprawdę fajna latarka to jakiś inny akumulatorek,
Cena --> około 300 zł,
Dostępna w Polsce
Samodzielne poszukiwania dały wynik: a6 Polestar.
Jest coś jeszcze godnego uwagi według Was?
Z każdym postem jestem coraz bardziej ukierunkowany i zdecydowany. A więc jaką latarkę byście wzieli, gdybyście byli na moim miejscu:
Dioda --> M-CE albo P7,
Zasilanie --> najlepiej AA, lecz jeśli będzie jakaś naprawdę fajna latarka to jakiś inny akumulatorek,
Cena --> około 300 zł,
Dostępna w Polsce
Samodzielne poszukiwania dały wynik: a6 Polestar.
Jest coś jeszcze godnego uwagi według Was?
- Calineczka
- Kontakt:
Hmm, wolałbym nową na fakturke wziąć, ale jeśli będzie niedostępna a dalej będę na nią napalony to pewnie trzeba będzie tak zrobić.
Spróbuję jeszcze tutaj:
http://www.jet-pol.pl/p244,latarka-itp-polestar-a6.html
A co myślicie o tych latarkch Dereelight-a z poprzedniego postu?
Spróbuję jeszcze tutaj:
http://www.jet-pol.pl/p244,latarka-itp-polestar-a6.html
A co myślicie o tych latarkch Dereelight-a z poprzedniego postu?