Prosba o fotke i wymiary piguly do A10B
Prosba o fotke i wymiary piguly do A10B
Z racji, ze tymczasowo mam dostep do tokarki i mozliwosc zrobienia tego i owego prosbe mam do kolegow posiadajacych ta latarke o zamieszczenie fotki (nawet marnej jakosci-pogladowej) oraz zwymiarowanie piguly srednice, wysokosc, gwint (srednica, skok, dlugosc) od UF A10B po powrocie do domu mam zamiar zamowic ta latareczke i troche ja zmodowac a porzadna pigula z mosiadzu lub miedzi bedzie pomocna.
-
W mosiądz to się chyba nie ma po co pchać, jeżeli już to miedź (z tego co wiem to mosiądz ma nawet gorsze przewodzenie ciepła niż aluminium jego zalety w stosunku do alu i miedzi to łatwość w lutowaniu i obróbce).Marian pisze:i troche ja zmodowac a porzadna pigula z mosiadzu lub miedzi bedzie pomocna.
Pozdrawiam
Czy ktoś mógłby mi pomóc. Tak się składa, że jestem w pracy (na statku) i dostęp do neta mam raz na 2 tygodnie, 2 porty w chinach (Hongkong i Sheku) przez GPRS. Jak na razie z nudów zrobiłem latareczkę na 14500 z mosiądzu, tylko to mam dostępne. Wyszła naprawdę fajnie. Po powrocie ( 4 tygodnie ) zapodam fotki. Teraz w trakcie prac jest latareczka na CR-kę, mosiądz i nierdzewka(połowa zrobiona)- zapowiada się nieźle.
Panowie pomóżcie z tą pigułą do A10B.
Edit:
Mam mniejsza latareczke A10, W niej jest gwint srednicy 19 mm o skoku 1, jezeli ktos ma A10 i A10B i gwinty sa takie same (przykladajac jeden gwint do drugiego bokiem-ten sam zarys) tylko rozna srednica (wnioskuje po roznej srednicy ogniwa) to przynajmniej cos wiadomo-skok gwintu, pozostaje kwestia srednicy zewnetrznej gwintu i dlugosci piguly (zeby sie zmiescila).
Bedzie z miedzi.
Pomozecie?
Panowie pomóżcie z tą pigułą do A10B.
Edit:
Mam mniejsza latareczke A10, W niej jest gwint srednicy 19 mm o skoku 1, jezeli ktos ma A10 i A10B i gwinty sa takie same (przykladajac jeden gwint do drugiego bokiem-ten sam zarys) tylko rozna srednica (wnioskuje po roznej srednicy ogniwa) to przynajmniej cos wiadomo-skok gwintu, pozostaje kwestia srednicy zewnetrznej gwintu i dlugosci piguly (zeby sie zmiescila).
Bedzie z miedzi.
Pomozecie?
- Calineczka
- Kontakt: