R/C
A jakie? Bo mam niekompletne podwozie do Inferno i potrzebuję kulki przegubów wahaczy.....Darek pisze:A wy tylko te smigłowce i smigłowce.Przedstawiam nastepny samochodzik z mojej staini.
Kyosho silnik 15 zwoi
A ja se sam robię regulatoryDarek pisze: regulator HItec SP-560.
Pozdrawiam
PS: "bo każden jeden musi se czasem polatać" - Złomek
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Hehe, trzy pakiety wylatane, dwie łopaty połamane, ale fajnie jest Myślałem żeby jutro założyc łopaty Xtreme i zobaczyc jak się na nich lata, tylko trochę się boję, cobym ich od razy nie poniszczył, więc chyba poczekam aż przestanę atakowac krzesła, albo jak stockowe rozwale (ostatni komplet)
Ale ten symulator coś mi nie podchodzi, trochę inaczej reaguje: w realu Lama po puszczeniu drążka sama "odbija" i się wyrównuje, a tam ja muszę drążkiem sam wyrównywac Można to jakoś ustawic, zeby było bardziej zgodne z Lamą w realu? Mam tak i w FMS i w Heli X, innych symulatorów jeszcze nie próbowałem.
pozdrawiam,
volt
Ale ten symulator coś mi nie podchodzi, trochę inaczej reaguje: w realu Lama po puszczeniu drążka sama "odbija" i się wyrównuje, a tam ja muszę drążkiem sam wyrównywac Można to jakoś ustawic, zeby było bardziej zgodne z Lamą w realu? Mam tak i w FMS i w Heli X, innych symulatorów jeszcze nie próbowałem.
pozdrawiam,
volt
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
Skąd ja to znam tylko, że ja ze względu na romiar musiałem od razu latać na zewnątrz.Volt pisze:Hehe, trzy pakiety wylatane, dwie łopaty połamane, ale fajnie jest Myślałem żeby jutro założyc łopaty Xtreme i zobaczyc jak się na nich lata, tylko trochę się boję, cobym ich od razy nie poniszczył, więc chyba poczekam aż przestanę atakowac krzesła, albo jak stockowe rozwale (ostatni komplet)
Ustaw warunki środowiskowe, wiatr i podmuchyVolt pisze:Ale ten symulator coś mi nie podchodzi, trochę inaczej reaguje: w realu Lama po puszczeniu drążka sama "odbija" i się wyrównuje, a tam ja muszę drążkiem sam wyrównywac Można to jakoś ustawic, zeby było bardziej zgodne z Lamą w realu? Mam tak i w FMS i w Heli X, innych symulatorów jeszcze nie próbowałem.
volt
Pozdrawiam
To są takie kulki z otworem, zdaje się średnicy 7,8mm, otwór 3mm, już sprawdziłemsebeq pisze:Pyra znasz rozmiar tych kulek do przegubow wahaczy , mam tego troche moze cos bym znalazl.
Ostatnio zmieniony środa 03 mar 2010, 20:34 przez Pyra, łącznie zmieniany 1 raz.
To ja dzisiaj połamałem śmigło i jedno cięgno w głowicy a heli jeszcze się nawet z ziemi nie oderwał . Podłączyłem pakiet 7.4 v i sprawdzałem czy serwo ogonowe działa poprawnie z dorobionym przeze mnie elementem, a tu nagle silnik ruszył i heli się oderwał trochę z ziemi i pięknie roztrzaskał o drzwi zanim zdążyłem zareagować
Myślałem że na tym pakiecie nie ruszy, zresztą bawiłem się dobre 2 minuty serwami a silnik nie chodził. No nic i tak muszę złożyć zamówienie na helipad
Myślałem że na tym pakiecie nie ruszy, zresztą bawiłem się dobre 2 minuty serwami a silnik nie chodził. No nic i tak muszę złożyć zamówienie na helipad
Ja dzisiaj zmieniłem łopaty na Xtreme i wydaje mi się, że Lama stała się stabilniejsza! No i, w przeciwieństwie do stockowych, (które łamały się na byle krześle ) zero wyszczerbień po kilku, że tak to nazwę, błędach pilota 7 pakietów wylatanych, już w miarę czuję jak to lata i jestem w stanie polecieć tam, gdzie chcę, kiedy heli jest ogonem do mnie Teraz zawisy bokiem muszę poćwiczyć
Ale frajda że hej!
Ale frajda że hej!
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
To jest ich podstawowa zaleta, ale profilaktycznie dokonuj oględzin, bo nawarstwienie mikrouszkodzeń może doprowadzić do rozerwania łopaty w locieVolt pisze:Ja dzisiaj zmieniłem łopaty na Xtreme i wydaje mi się, że Lama stała się stabilniejsza! No i, w przeciwieństwie do stockowych, (które łamały się na byle krześle ) zero wyszczerbień po kilku, że tak to nazwę, błędach pilota
Volt pisze: 7 pakietów wylatanych, już w miarę czuję jak to lata i jestem w stanie polecieć tam, gdzie chcę, kiedy heli jest ogonem do mnie
A mówiłem: "bo każden jeden musi se czasem polatać" - Złomek
Zacznij od stanięcia do Lamy trochę bokiem i w miarę nabywania doświadczenia obracaj się przodem, będzie łatwiejVolt pisze:Teraz zawisy bokiem muszę poćwiczyć
Pozdrawiam
To się pochwalę: 20 pakietów wylatanych, dostałem wczoraj jeszcze jeden (dzięki Bocian ) także będę teraz męczył lamę podwójnie Jak się skupię to nawet ósemki mi wychodzą, na mniej-więcej stałej wysokości i bez obijania się o ściany/krzesła/stoliki. A i zębatkę plastikową od wału zewnętrznego (dolny wirnik) całą zjechałem Co ciekawe, z tylko połową zębów nadal dało się latać, trochę trzęsło tylko. Jutro zobaczę czy w modelarskim będzie miał to koło, bo bez zębów już niestety nie idzie latać
Swoją drogą chciałem zapytać, czy ktoś wie co to może być warte: Esky lama metal upgrade kit ? W sumie opinie ma dosyć dobre. W Polsce taki zestaw kosztuje, o zgrozo, niecałe 200zł -> do helika kupionego za 250zł to chyba jakaś pomyłka
Aha i jeszcze trzecia sprawa - udało mi się zamontować aparat na Lamę
Komórka z aparatem ważyła 70g. Za dużo -> wywalamy baterię, przecież lama ma pakiet i 3,7V z jednej celi można brać. Bez baterii to już 50g. Nadal za dużo - no to obudowa idzie weg! Bez obudowy masa zmalała drastycznie do 25g. Z serwem sterującym (elektronicznie coś mi się nie chciało robić) +10g czyli suma sumarum 35g - tyle lama udźwignęła jakoś Fotki marnej jakości, lata się o wiele trudniej (nie równo środek ciężkości, prowizorka trochę była) no ale śmigłowiec szpiegowski jest
Pozdawiam!
Swoją drogą chciałem zapytać, czy ktoś wie co to może być warte: Esky lama metal upgrade kit ? W sumie opinie ma dosyć dobre. W Polsce taki zestaw kosztuje, o zgrozo, niecałe 200zł -> do helika kupionego za 250zł to chyba jakaś pomyłka
Aha i jeszcze trzecia sprawa - udało mi się zamontować aparat na Lamę
Komórka z aparatem ważyła 70g. Za dużo -> wywalamy baterię, przecież lama ma pakiet i 3,7V z jednej celi można brać. Bez baterii to już 50g. Nadal za dużo - no to obudowa idzie weg! Bez obudowy masa zmalała drastycznie do 25g. Z serwem sterującym (elektronicznie coś mi się nie chciało robić) +10g czyli suma sumarum 35g - tyle lama udźwignęła jakoś Fotki marnej jakości, lata się o wiele trudniej (nie równo środek ciężkości, prowizorka trochę była) no ale śmigłowiec szpiegowski jest
Pozdawiam!
Witam
A mnie się wreszcie udało znaleźć chwilę czasu i z jednego pakietu 4s, powstały dwa 2s.
Dla tych, którzy by chcieli sobie jakiś pakiet "zmontować" samemu, mała podpowiedź, wykonujemy płytkę PCB z polami lutowniczymi, na których łączymy końcówki pakietu. Ma to dwie zalety.
Primo - kable są mocniej przymocowane i nawet spora siła ich nie wyrwie i nie połamie końcówek lutowniczych cel.
Secundo - nawet w ekstremalnych warunkach nie dojdzie do zwarć na końcówkach pakietu.
Tak to mniej więcej wygląda, niestety do lutowania musiałem użyć sporych ilości topnika....
Plusowe blaszki się wrednie lutują
Pozdrawiam
A mnie się wreszcie udało znaleźć chwilę czasu i z jednego pakietu 4s, powstały dwa 2s.
Dla tych, którzy by chcieli sobie jakiś pakiet "zmontować" samemu, mała podpowiedź, wykonujemy płytkę PCB z polami lutowniczymi, na których łączymy końcówki pakietu. Ma to dwie zalety.
Primo - kable są mocniej przymocowane i nawet spora siła ich nie wyrwie i nie połamie końcówek lutowniczych cel.
Secundo - nawet w ekstremalnych warunkach nie dojdzie do zwarć na końcówkach pakietu.
Tak to mniej więcej wygląda, niestety do lutowania musiałem użyć sporych ilości topnika....
Plusowe blaszki się wrednie lutują
Pozdrawiam
Stałem się posiadaczem śmigłowca sku 32697, skromnie ale najważniejsze że lata, na razie odbyłem kilka startów w mieszkaniu ale niestety mieszkanie za małe jest na taki model, naukę latania zrobię na dworzu na otwartej przestrzeni,
Czy można wymienić aku na taki o większej pojemności bo jest tylko 130mAh myślałem o 190 lub 250?
Czy można wymienić aku na taki o większej pojemności bo jest tylko 130mAh myślałem o 190 lub 250?
Uuuuu Panie kochany, tym to tylko w domu lub na hali sobie możesz polatać, nie radzę wychodzić na zewnątrz. Mały podmuch i po sprzęcie
Bateryjkę możesz trochę większą wsadzić, ale zwróć uwagę na parametr "C"
Pozdrawiam
PS: A do mnie dziś przyszedł nowy żyroskop z HH
Bateryjkę możesz trochę większą wsadzić, ale zwróć uwagę na parametr "C"
Pozdrawiam
PS: A do mnie dziś przyszedł nowy żyroskop z HH
Dzięki za info, właśnie widzę że sprzęcik bardzo delikatny jest, na aku jest nadruk BJC 130mAh 3,7V, podłogi nie mam wolnej bo mieszkanie umeblowane a jak się oderwę od podłogi to chwila moment i sufit jest i ściany blisko i w dodatku żyrandol. Model posiada diody które są powodem mojego niezadowolenia bo zabierają cenną energię i myślałem o wstawieniu rezystorka w celu ograniczenia prądu. Próbę na dworzu to zamierzałem zrobić przy ciszy. jak się nauczę tym latać to pomyśle nad czymś większym, zauważyłem że zachwalacie sobie Lame v3
[ Dodano: 22 Marzec 2010, 23:26 ]
Żyroskop ciekawe urządzenie;) do czego chcesz go zastosować?
[ Dodano: 22 Marzec 2010, 23:26 ]
Żyroskop ciekawe urządzenie;) do czego chcesz go zastosować?
Ostatnio zmieniony wtorek 23 mar 2010, 22:41 przez night_82, łącznie zmieniany 1 raz.