Fabryczna latarka bmw jak zrobić prosty układ ładowania?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
wkliw

Fabryczna latarka bmw jak zrobić prosty układ ładowania?

Post autor: wkliw »

Mam zamiar przerobić latareczkę jak na zdjęciach. Jest to fabryczna latarka BMW która cały czas siedzi w schowku w gnieździe gdzie jest ładowana. I teraz mam mały problem ponieważ nie mam żadnego pomysłu jak zrobić prosty układ zabezpieczający przed przeładowaniem i jednocześnie tak mały aby zmieścił się w tej obudowie. Będę tam chciał upchać jakieś ogniwa NiMH bo one chyba najlepiej zniosą pracę buforową.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

zobacz jaki akumulatorek obecnie tam siedzi, z wpakowaniem tam NiMh może być problem- ich wielkość , no i czy taka przeróbka się opłaca
wkliw

Post autor: wkliw »

o opłacalność tu raczej nie chodzi majątku i tak kosztować to nie będzie a fajny gadżet jest :D
Kamil

Post autor: Kamil »

wkliw, działałeś coś w temacie tej latarki, jako użytkownik szóstej beemki myślę, że taki gadżet w kręgu użytkowników miał by sens :)
Awatar użytkownika
sebeq

Post autor: sebeq »

Trochę odkop ,ale może takie ogniwko Was poratuje , stosuje sie je w telefonach i innych małych urządzeniach. Zamiast żaróweczki można dać jakiegoś leda i też będzie ładnie swieciło .
Obrazek
Ostatnio zmieniony niedziela 27 sty 2013, 09:49 przez sebeq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Proszę zmienić wielkość obrazka do wymaganej regulaminem, lu b umieścić jako miniaturkę, korzystając z odpowiedniego formularza podczas edycji postu.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ