Dealextreme i PayPal - HOW TO

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Spokojnie, kilka razy miałem podobnie, DX nie przysłał maila a latarki doszły, niedawno założyłem konto i mam teraz wgląd we wszystkie poprzednie transakcje.
Możesz sobie teraz założyć konto i jeśli będzie ten sam e-mail, to będziesz mógł śledzić ststus zakupów mimo, że były dokonane przed rejestracją.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Danielo

Post autor: Danielo »

O.K. Dzięki wszystkim za info, chyba naprawdę spróbuje założyć konto na DX a narazie czekam
Niestety nie wiem czy mi się uda zarejestrować .. z angielskiego to ja noga jestem :-|

Udało się zarejestrować i jest moje zamówienie. Status: Order Received -in stock, więc narazie chyba muszę cierpliwie czekać.
Ostatnio zmieniony niedziela 21 lut 2010, 14:20 przez Danielo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

arthx pisze:nie wiem jak to jest z zakupami bez zakladania konta na DX.
Zakupy przez PayPal są całkowicie niezalezne od konta na DX - problematyczne może być tylko ewentualne zmienianie adresu wysyłki. Co ciekawsze, jeśli po kilku zamówieniach założysz konto na DX (warunek, musi być ten sam adres e-mail co na PayPalu) to zobaczysz historię wszystkich swoich zamówień.

ale faktycznie warto założyć konto i zbierać punkty :)
Pozdr.
Pikom
janus_z

Post autor: janus_z »

zamówiłem sobie swoje pierwsze prawdziwe światełko a mianowicie
link

pojawił mi sie po 3 dniach status "Processing - Awaiting Stock" jak to tłumaczyć, nie mogę gdzieś się dziś doszukać statusów z DX na forum :oops:
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Zacytuję sam siebie: Processing - Awaiting Stock - z doświadczenia i na chłopski rozum oznacza to, że Twoje zamówienie jest w trakcie realizacji ale oczekuje na uzupełnienie zapasów od dostawców. Ale uwaga, znaczy to prawdopodobnie, że towar już faktycznie jedzie do DX w odróżnieniu od komunikatu "Waiting for supplier" który może oznaczać bardzo długie oczekiwanie na dostawę. Czyli w Twoim przypadku nie jest źle.

Trzeba pogodzić się z tym, że system powiadamiania i opisu procesu realizacji zamówienia na DX jest kaleki i czasem mylący - jeśli jeden z wielu produktów z zamówienia ma inny status niż reszta to bywają niespodzianki... Polecam wyszukiwarkę na forum DX - tam masz sporo odpowiedzi na pytania: http://www.dealextreme.com/forums/Forums.dx
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Sebek

Post autor: Sebek »

Cześć

Chce sobie zamówić coś z DX, a tu mi takie draństwo wyskakuje:
Powiąż kartę, aby wykonać płatność błyskawiczną

Aby sfinalizować tę płatność, dodaj do konta PayPal kartę debetową lub kredytową. Karta zostanie obciążona tylko wtedy, kiedy kwota transakcji przekroczy saldo Twojego konta.
Nigdy PayPal nie chciał ode mnie karty do realizacji zamówienia. Zawsze dodawałem środki do konta poprzez przelew i nie było problemów. Mam kartę Maestro, a jej nie akceptują.
Czy jest jakiś sposób, żebym mógł znowu zamawiać z DX ?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

A jesteś pewien, że masz dość środków na koncie PP?
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Sebek

Post autor: Sebek »

Pikom, tak, dostałem maila potwierdzającego wpłynięcie środków na konto PP.

Proszę o pomoc.

EDIT:

Okazało się, że zmienił się kurs $ i brakło mi 2gr :mrgreen:
Danielo

Post autor: Danielo »

Janus z-mam ten sam problem co Ty, u mnie co ciekawe najpierw było packagin(czy jakoś podobnie) co na moje tłumaczenie wychodzi że najpierw zapakowali towar a później jak pisze Pikom zaczęli na niego sami czekać. Sam chciałem o to spytać co Ty.
Narazie minęły 2 tygodnie a ja dalej czekam.
Ktoś pisał że żeby od nich coś kupić trzeba być cierpliwym.. ja dodałbym jeszcze wyrozumiałym ;-)
janus_z

mój pierszwy zakup wysłali po trzech dniach...
a w tym zamówieniu 3 dni miałem właśnie pakowanie, a teraz od tygodnia wisi mi "Processing - Awaiting Stock" i jak narazie to kicha..
Awatar użytkownika
byrrt

Post autor: byrrt »

Ja przed chwilą zamówiłem SKU7880 które wg. strony były na stanie ale w opisie "Waiting for Supplier" czyli jakby nie mieli? :/
janus_z

koledzy pomocy..
Dziś na DX pojawił mi się status " Temporary stock shortage, contact us if necessary" jak to przetłumaczyć?
Dla przypomnienia zamówiłem taką lampkę link
na stronie mają informacje że lampka na stanie... a ja juz prawie dwa tygodnie czekam :evil:
Awatar użytkownika
byrrt

Post autor: byrrt »

Nie wiem czemu ale tłumacząc to dosłownie to "Chwilowy brak na magazynie".. widać mają tam mały bałagan..
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

janus_z, cierpliwie poczekasz i wysla. U nich nigdy nic nie wiadomo.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
johndoe

Post autor: johndoe »

Miałem podobnie. Zamówiłem zegarek dla kumpla i na stronie był "in stock" a w danych zamówienia miesiąc czasu "Temporary stock shortage...", ale w końcu przysłali.
Obrazek
ODPOWIEDZ