Latarka dla Elsora
Latarka dla Elsora
Witam, właśnie kończę budować latarkę dla kolegi Elsora, z założenia ma być to pancerne ( tak mi się wydaje po wskazówkach właściciela światełka ) światło, dostałem od Niego dość jasny projekt. Latarka nie ma refa, jest za to kolimator Rocet 26mm jaki dioda Q5 low Vf, driver zakupiony na Kai , daje coś koło 1A w max gdyż siedzą w nim 3X AMC. Z planów, latarka ma spory miedziany moduł, od strony głowicy na korpusie siedzą dwa oringi, od strony zakrętki też miały być dwa jednak z uwagi na krótki korpus zrobiłem jeden. Przemyślałem sprawę i uznałem iż jeżeli kolimator nie jest pod szkiełkiem i tam siedzi uszczelka to i tak będzie to bardziej newralgiczny punkt niż pojedyncza uszczelka od strony zakrętki ( przepraszam kolego ale troszkę się wtrącam w co po niektóre projekty , mam nadzieje że nie będzie to dla Ciebie problem ). Druga sprawa którą zmieniłem to wygląd zakrętki, miały być moletowana jednak gdy przymierzyłem taką od innej latarki stwierdziłem że nie bardzo pasuje taka do całości, korpus zlał się z nią optycznie i nie wyglądało to za dobrze. Tak więc zakrętka to moja sprawka, mam nadzieję iż spodoba się właścicielowi.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Czym jest zasilana?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Ogniwami atomowymi hehe, a tak serio to CR-ka jest choć pierwotnie miała być i na 18650 ( dodatkowy korpus ).
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Oryginalna, ale jakoś nie podoba mi się.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
Wlasnie sie nia pobawilem chwile - rewelacyjnie lezy mi w lapie. Rozklad swiatelka tez bardzo przyjemny ... przyjdzie wieczor to moze i jakies zdjecia sie pojawia.
W kazdym badz razie polecam midiego i jego dzielo(a) - do jakosci wykonania nie mozna sie przyczepic - wszystko spasowane tak jak trzeba, gwinty idealnie wspolgraja ze soba, wlacznik wrecz miodny...
W kazdym badz razie polecam midiego i jego dzielo(a) - do jakosci wykonania nie mozna sie przyczepic - wszystko spasowane tak jak trzeba, gwinty idealnie wspolgraja ze soba, wlacznik wrecz miodny...