Dealextreme i PayPal - HOW TO

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
arthx

Post autor: arthx »

kazde zamowienie, ktore zostalo zrobione oddzielnie i oplacone jest oddzielne i nie dolaczja do innych zamowien.
kafi

Post autor: kafi »

arthx pisze:kazde zamowienie, ktore zostalo zrobione oddzielnie i oplacone jest oddzielne i nie dolaczja do innych zamowien.

no i juz wiem co to oznacza te Eta:( zapytałem na forum Dx i sie okazało ze paczka zostaje wstrzymana do czasu 28 lutego bo czekaja na ten jeden przedmiot z 5 innych ktore zamowilem:(((((
nei wiem ...piiii... czy nie anulowac całego zamowienia i jeszcze raz zamowic to co chciałem? bez tej bezprzewodowej myszki:/ ...piiii... napisali mi jeszcze zeby te informacje o dostepnosci przedmiotu na stronce miedzy bajki włozyc bo sie nie pokrywaja nigdy:/
najgorsze ze nie moge anulowac myszki z zamowienia tylko musze cale zamowienie z kilkoma przedmiotami:/ i wtedy zamowic raz jeszcze? kase oddaja na paypala? jak wy to robicie chlopaki? czy tym razem uzbroic sie w cierpliwosc i czekac przez te myszke na latareczki 2 miesiace?:(
Awatar użytkownika
arthx

syataj sie robic male zamowienia - ale tak powyzej 15 dolarow , zeby poszlo z trackingiem.
1-2 czy 3 rzeczy - zamow i zaplac, a potem nastepne zamowienie, np w nastepny dzien.
jedna zaleta ze raczej nie trafi potem na clo, jak rowniez ze nie bedzie sie czekac z calym zamowieniem na jakas jedna rzecz.

A zamowienie anuluj - zroca kase na paypal (lub na karte, jesli placiles z karty poprzez paypal),
i zrob nowe zamowienia, po newiele wiecej niz 2-3 rzxeczy zeby mialy min 15$
robin31

Post autor: robin31 »

Witam wszystkich ,chodzi mi o zakupy w DX ,jak tego dokonać czy ktoś może mi to wytłumaczyć krok po kroku.Chodź zarejestrowałem się przed chwilą ,to czytam forum od paru dni i mam mętlik w głowie jeśli chodzi o zakupy w DX. Wiem że trzeba założyć konto w PeyPal,ale czy trzeba też założyć konto w DX , nie znam angielskiego.Za pomoc dziękuje.
kafi

Post autor: kafi »

wiec najpierw musisz zarejestrowac sie krok po kroku w paypalu
przelewasz sobie na jego konto kaske
masz podany numer identyfikacyjny ktory wstawiasz w tytule przelewu
odbiorce przelewu pay pal piszesz swoje dane osobiste
konto z ktorego robisz przelew także musi byc na twoje dane osobowe
gdy zrobisz przelew na pay pal zwykle idzie 24 h

gdy kaska jest juz na koncie

wchodzisz na DX
klikasz sobie w przedmiot ktory chcesz zakupic.... masz słowo Add to cart klikasz i dorzuca ci do zamówienia, wchodzisz w inny przedmiot takze klikasz add to cart i także dolicza ci wszystko, na dole po prawej stronie masz kolorowe ikonki paypal checkout klikasz tam i logujac sie do paypala robisz przelew... na maila dostajesz potwierdzenie z numerem nadania przesyłki ktory sprawdzasz w linku poniżej.... po zalogowaniu sie wyswietla ci Order tracking czyli to co dzieje sie w danej chwili z paczką.

pomocne jest także w google kliknięcie koło zakładki mail na więcej i rozwinięcie okna tłumacz możesz tam wkleic link do strony i przetłumaczyc ją szybko na Język Polski.
podobno jesli przekroczy sie 50 USD płaci sie cło wiec lepiej zamawiac do tej kwoty.
W Paypalu złotówki na Dolary przeliczaja sie same lub mozna tam dokonac transferu klikajac w rozne ikonki...

pozdrawiam
Awatar użytkownika
arthx

PS

Na Dx tez trzeba sobie zalozyc konto (email musi byc taki sam jak na paypal
Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek »

arthx,
Witam
Aty gdzie mieszkasz?.
Pozdrówka Darek
robin31

Czy PeyPal pobiera pieniądze za przelewy(tzn.jak płacimy z ich konta).
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

robin31 pisze:Czy PeyPal pobiera pieniądze za przelewy(tzn.jak płacimy z ich konta).
Nie, ale przelicza po trochę wyższym kursie.
arthx pisze: Na Dx tez trzeba sobie zalozyc konto (email musi byc taki sam jak na paypa
Nie potrzeba zakładać konta, ale za każdym razem trzeba podawać e-mail przed płaceniem.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
robin31

Witam,poszukuje przelicznika złotówek na dolary w PayPAL,po jakim kursie oni teraz przeliczają.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Kalkulator - trzeba być zalogowanym: https://www.paypal.com/us/cgi-bin/websc ... cy-generic

Na dziś: Kurs wymiany w systemie PayPal:
1 USD = 2,86847 PLN
1 PLN = 0,330297 USD

INFO:
Płatności transgraniczne i waluty

Może zostać pobrana opłata za transakcje międzynarodowe w wysokości 1,0%. Ta opłata nie ma zastosowania w przypadku sprzedających, którzy posiadają konto w systemie PayPal zarejestrowane w kraju należącym do Unii Europejskiej i otrzymują płatności w euro z innych krajów Unii Europejskiej.

Jeżeli transakcja wymaga wymiany walut, jej realizacja odbywa się z zastosowaniem detalicznego kursu wymiany określonego przez firmę PayPal. Kurs obejmuje 2,5% różnicę względem hurtowego kursu wymiany, według którego PayPal pozyskuje walutę.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
clorox

Post autor: clorox »

Pyra pisze:
robin31 pisze:Czy PeyPal pobiera pieniądze za przelewy(tzn.jak płacimy z ich konta).
Nie, ale przelicza po trochę wyższym kursie.
No właśnie to zależy kiedy. Robiłem jakiś czas temu eksperyment polegający na wykonaniu 2 identycznych zakupów jednego dnia. Jeden płatny z wykorzystaniem przelicznika Pay Pal, a drugi bezpośrednio z karty w mBanku. Wyszło na korzyść mBank. Ostatnio pod koniec stycznia robiłem zakup i wyszło delikatnie (10gr) na korzyść PayPal. Różnice nie są porażające przy wartości moich zamówień, więc przestałem sobie zawracać tym głowę.
clorox
Danielo

Post autor: Danielo »

Witam wszystkich forumowiczów. Jak pewnie zauważyliście jestem nowy na tym forum, chociaż przeglądam je już od jakiegoś czasu. co do mojego sprzętu to może nie jest to jakaś wypasiona latarka ale zaszczepiła u mnie pociąg do "światełek" a jest nią Fenix L2D.
Teraz jednak chce prosić Was o pomoc, mianowicie chodzi o to że chciałem zamówić na DX nową latareczkę i zrobiłem wszystko tak jak pisał Kafi. Założyłem konto na Paypal przelałem odpowiednią kwotę po dwóch dniach pieniądze już były zaksięgowane na moim koncie. potem wszedłem na DX wrzuciłem do koszyka latarkę która mnie interesowała(bez rejestracji na DX) i po pojawieniu się ikonki paypal checkout wcisnąłem podałem hasło do paypala i tam wszystko poszło gładko dostałem numer transakcji kasę przeliczyło na dolary i zaraz też otrzymałem maila od paypala o dokonaniu wpłaty.Dodam że dzisiaj sprawdziłem i kasa spowrotem nie przyszła.
I teraz problem-nie otrzymałem maila od DXa czytałem że powinien przyjść dosyć szybko a czekam już czwarty dzień.mogłem coś pominąć, może jeszcze coś musiałem potwierdzić a w zasadzie moim ostatnim krokiem było zrobienie przelewu. może w ogóle nie zamówiłem..?Kto powie co mogłem sknocić <idiota> ?
KszKsz

Post autor: KszKsz »

W Chinach był Nowy Rok i DX nie pracowało. Pewnie w poniedziałek dostaniesz potwierdzenie, że wszystko poszło Ok.
Awatar użytkownika
arthx

nie wiem jak to jest z zakupami bez zakladania konta na DX.

Ja mam zalozone tam konto, i moge sobie zawsze sprawdzic status zamowienia: My Account
a poza tym zbiera sie DX points i mozna sobie cos zamowic za darmo, jak sie ma odpowiednia ilosc punktow :) (choc te nagrody sa takie sobie :)
ODPOWIEDZ