Bocialarka 3.0
Bocialarka 3.0
Poniżej zamieszczam fotki terenowe nowej wersji Bocialarki tj. 3.0, Emiter Cree XP-G R5 tint 1T oraz dwa rodzaje optyk. Pierwsza jako oświetlenie standardowe oraz wersja throw dające większe skupienie oraz zasięg. Sterownik 4 trybowy jak w wersji 2.5 z monitem napięcia autorstwa Flagiusza.
Parametry wszystkich trzech fotografii takie same: F/2.8, 1/3sek. ISO-400, WB: pochmurny dzień.
Wszystkie latarki w trybie wysokim czyli 1A w emiter na świeżo naładowanych 18650.
Wersja 2.5 na emiterze SSC P4 U2
Wersja 3.0 XP-G R5 optyka standard
Wersja 3.0 XP-G R5 optyka throw
Parametry wszystkich trzech fotografii takie same: F/2.8, 1/3sek. ISO-400, WB: pochmurny dzień.
Wszystkie latarki w trybie wysokim czyli 1A w emiter na świeżo naładowanych 18650.
Wersja 2.5 na emiterze SSC P4 U2
Wersja 3.0 XP-G R5 optyka standard
Wersja 3.0 XP-G R5 optyka throw
Sometimes darkness can show you the light
Mnie akurat latarka wypadła z uchwytu przy pierwszej jeździe po kocich łbach, właściwie w pierwszym tygodniu użytkowania.Bocian pisze:Z uchwytem szczerze rzadko bywają problemy a co do włącznika jeśli masz problemy to wystarczy napisać do mnie i coś się w tym temacie zrobi (temu służy gwarancja).
Odesłałem do naprawy za rozsądne pieniądze po krótkiej wymianie maili do fabryki i dostałem chyba nową.
Niestety, wyłącznik nie poddaje się naprawie, może ze względu na użytkowanie w rowerze poziomym. Gdy zgaśnie lampa na rowerze poziomym trzeba się zatrzymać, zejść, przejść przez milion trybów i tak do następnego razu. Nie wiem, czy coś da naprawa, bo ten wyłacznik jest po prostu bardzo delikatny i ma słabą sprężynę, przez co rozłacza sie pod wpływem drgań.
Jeśli w bocialarce 3 jest poprawiony wyłacznik - lampa nadaje się na rower, jeśli jest taki jak w bocialarce 1 - niestety nie. Parę bocialarek we Wrocławiu i okolicach już widziałem, wszystkie miały skłonności do zmian trybów lub rozłaczania się na wybojach.
dlatego jest inny soft (chyba?) i zmiana trybu jest po 2kliku a nie po jednym, ale tak czy inaczej zmiana trybów w czasie jazdy to efekt słabego docisku akusa do obudowy- mocniejsza sprężyna załatwia problem.
ps
nie wiem o jakim uchwycie mówisz- warto podać jakieś namiary- te gumowate z DX za rozsądne pieniądze trzymają tak, że na pewno latara nie wypadnie- czy kocie łby, czy teren- no nie wypadnie- bocialatarka jest mała i lekka, wsadzałem tam cięższe i było OK
a co to jest rower poziomy ?
ps
nie wiem o jakim uchwycie mówisz- warto podać jakieś namiary- te gumowate z DX za rozsądne pieniądze trzymają tak, że na pewno latara nie wypadnie- czy kocie łby, czy teren- no nie wypadnie- bocialatarka jest mała i lekka, wsadzałem tam cięższe i było OK
a co to jest rower poziomy ?
np. to:pawelsz pisze: a co to jest rower poziomy ?
www.velokraft.com w wersji zawodowej i www.poziome.republika.pl w wersji majsterkowiczowskiej
lub w bratnich językach www.ligfiets.net i www.bentrideronline.com
bocialarka
Popieram wszystko co fajnie świeci.Sam troszkę żałuję że mam tyko 4 xp-d r4 w swojej lampie
Re: bocialarka
jarcyk pisze: 4 xp-d r4
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Panie TosiekGSM... Dziwnym trafem użytkownik o takim właśnie nicku sprzedaje na świstaku identyczne latarki oraz pozostałą ofertę jak ta z allegro (opis aukcji i zdjęcia również identyczne). Bardzo proszę o nie zaśmiecanie mojego tematu rzekomymi opiniami i średnio obiektywną oceną z dopiero co założonego konta u Nas
Sometimes darkness can show you the light