Petzl MYO RXP vs LED LENSER H7

Oświetlenie montowane na głowie
d0minik

Post autor: d0minik »

Witam wszystkich,

jestem ''świerzakiem" w sprawach oświetlenia a potrzebuję dużo światła do długich spacerów w nocy( np 60-kilometrowych :mrgreen: ) i rozglądając się między innymi po tym forum poczytałem o MYO RXP. Już chciałem zamawiać ale na youtube znalazłem filmik pokazujący MYO RXP i LED LENSER'a H7.
Opisu tej drugiej czołówki nie znalazłem na tym forum i chciałbym abyście teraz doradzili, którą z nich wybrać bo cenowo stanowią tą samą półkę( ok 250 PLN-ów).

Chyba, że jest jeszcze coś w tej cenie wartego uwagi.

Czekam na wasze sugestie i
niech światło będzie z Wami :wink:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

d0minik, witaj ;-)
d0minik pisze:Już chciałem zamawiać ale na youtube znalazłem filmik pokazujący MYO RXP i LED LENSER'a H7.
po to kręcą takie bajery żeby kręciły ;-)
osobiście nie widziałem H7, ale według mnie czołówka na 3AAA na 60km się nie nadaje. Za duzo amunicji po kieszeni trzeba by nosić ;-) MYO jest sprawdzona przez wieeelu użytkowników i zbiera raczej dobre recenzje......tyle ode mnie
d0minik

Calineczka

według mnie czołówka na 3AAA na 60km się nie nadaje. Za dużo amunicji po kieszeni trzeba by nosić

jeśli wyraźnie odstawałaby pod względem produkcji światła to byłbym skłonny nosić przy sobie ''reklamówkę zapasowego prądu" do niej ;-)
bo te 60km spacery to tak raz na jakiś czas a ona ma dobrze świecić i nie zawodzić.
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Co by o H7 nie napisali, 3 bateriie AAA mogą mieć w sumie około 4Wh energii co wystarcza do zasilenia 1 watowego leda przez 3 godziny z groszami - reszta to bajki speców od marketingu.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
d0minik

ok, rozumiem- zamawiam jeszcze dziś MYO RXP i sprawa załatwiona :ok:
mam nadzieję, że się sprawdzi i nie będę musiał jak do tej pory latarki w reku nosić bo to znaczny dyskomfort powoduje.
dzięki
Luigi

Post autor: Luigi »

A nie lepszy fenix HP10?
Ma zasilanie 4xAA, więc odpada konieczność noszenia kilku zapasowych kompletów akumulatorków i posiadania ładowarki czterokanałowej, daje więcej światła i ma lepsze chłodzenie.
Lub jeśli odstrasza Cię cena lub zbyt duża ilość balastu na głowie to HP10 powinna być dobra (1xaa)
Moim skromnym zdaniem obie biją ledlensery i petzle na głowę a wkrótce powinna pojawić się wersja z xp-g :razz:
Lub może warto odłożyć nieco więcej i kupić HP20 :mrgreen: -
Jest już dostępna z xp-g R5, posiada wygodne sterowanie trybami oraz można schować koszyk z akumulatorkami do kieszeni lub przypiąć do paska aby odciążyć głowę - bardzo przydatne, zwłaszcza przy bieganiu :cool:
qulek_

Post autor: qulek_ »

Witam od roku jestem szczęśliwym posiadaczem HP 10 i naprawdę jest warty polecenia szczególnie z w zestawie z dyfuzorem pozdrawiam
ODPOWIEDZ