Ref do UniqueFire UF-1500 tragedia...

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
piotrek966

Ref do UniqueFire UF-1500 tragedia...

Post autor: piotrek966 »

Moją przypadłość wygląda tak... Reflektor "fabrycznie" uświniony był małymi chińskimi paluszkami, w przypływie "debilizmu" zacząłem wycierać go chusteczką chigeniczną :/ Jaki był efekt to zapewne wiecie.

Ale nie załamując się zbytnio wyczytałem na forum że ktoś już tam oddawał rafa do regeneracji ( ponownego nałożenia metalizacji ) Dokładnie w Gdańsku... Zadzwoniłem, reflektor dostarczyłem , poczekałem , odebrałem... I teraz się załamałem...

Pomijając fakt że warstwa odbijająca jest cała w kropkach TO ... Reflektor się zmniejszył... I to na tyle ze piguła z diodą sama z niego wypada... :// Nie mam pojęcia do czego został on wrzucony kwasu czy czegoś innego ale jest tragedia... Z nim już za bardzo nic nie zrobię, więc jeśli ktokolwiek ma jakikolwiek pomysł jakim refem mógłbym go zastąpić to proszę o pomoc :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

piotrek966, przykro mi. Daj nazwę firmy ku przestrodze proszę. Będziemy omijali i odradzali.... :evil:
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Masakra. Przy czyszczeniu piaskowaniu pewnie zniszczyli. A powłoka położona tragicznie. Omijać firme z daleka i jeszcze powinna zostać wpisana na czarną listę "gów... z allegro" na pamiątkę.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Mozna przetoczyc i wprasowac tuleje np mosiezna i ponownie naciac gwint. Koszty pewnie nieoplacalne bo pozniej dochodzi jeszcze polozenie lustra gdziekolwiek indziej
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

piotrek966, możesz napisać, ile skasowali Cię z tą "usługę"?
Ostatnio zmieniony środa 03 lut 2010, 16:02 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piotrek966

Nie skasowali nic, ale to mnie wcale nie pociesza :/ Refa nie odbierałem osobiście , dopiero dzisiaj wybrałem się porozmawiać. Może jakoś tą sytuacje rozwiążemy, są dwie opcje, jedna to toczenie i kombinowanie, a druga zakup latarki i podmiana refa. Szczerze to nie mam ochoty odpuszczać...

Tymczasem zastanawiam się czy jest jakaś opcja podmianki na cokolwiek z DX

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13803
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18841
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.24978

Takie sobie upatrzyłem, może po modyfikacji coś by się dało z tego zrobić, ale może być słabo.

Co myslicie ?

( PS. nie chce jeszcze tutaj na firmę najeżdżać, zwalili sprawę ale może chociaż poczują się do obowiązku naprawienia szkody )
DNF

Post autor: DNF »

Piotrek, jesli sie nie beda poczuwac, wtedy wrzuc nazwe firmy!
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
piotrek966

Swiatełkowicze, jako że sprawa rozwiązała w moim mniemaniu dobrze, tzn rekompensata prawie 60 % wartości latarki. Stwierdzam ze pomimo problemu jaki miałem nie jest tak złe.

Oczywiście nie mogę powiedzieć ze polecam, bo trochę nerwów straciłem. Ale bluzgać tez nie mogę.

PS. Gdybym nie ogarnął przeróbki umożliwiającej założenie dowolnego refa, pewnie wypowiadałbym się inaczej.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ