Co sobie ostatnio kupiliście?
Jedni zbierają znaczki, inni kapsle od piwa, jeszcze inni latarki. A i są tacy, którzy zbierają noże. I tak jak są różne latarki do różnych zastosowań, tak samo jest z nożami.Tomek210 pisze:Czy ktoś w kilku prostych słowach będzie mi potrafił wytłumaczyć skąd taki owczy pęd na foldery, że każdy musi mieć kilkanaście? Do czego się używa takich noży?
Tomku, cieszę się, że jestem jedną z owiec pędzących na foldery A bierze się to stąd, że po prostu lubię mieć ciekawy, fajny, dobrze działający i w wystarczającej ilości sprzęt w zasięgu ręki. Dotyczy to zarówno latarek jak i użytecznych i wygodnych folderków. Jakby ktoś nie zarażony latarkoholizmem sprawdził ile światełek mam przy sobie i w plecaku, to pewnie zapytałby się skąd ten owczy pęd do światełek skoro wiekszości ludzi starcza jedna i to uzywana raz do roku latarka na zwykłą żarówkę... A mi nie starczy i jużTomek210 pisze:Czy ktoś w kilku prostych słowach będzie mi potrafił wytłumaczyć skąd taki owczy pęd na foldery, że każdy musi mieć kilkanaście? Do czego się używa takich noży?
Podobnie jest z folderkami - coś innego do lasu, coś innego przy pracy (no tu to zazwyczaj multi noszę), coś innego w schowku w samochodzie, coś innego na biurku gdzie wciąż się przydaje zwłaszcza do paczek, coś innego w kieszeni kurtce by nie zostać bez noża jak by był potrzebny i tak dalej i tak w nieskończoność. Skoro coś nam się podoba, jest praktyczne i daje nam przyjemność z używania, to dlaczego mamy sobie tego odmawiać tylko z powodu jakiegoś zdroworozsądkowego stwierdzenia że nie jest to niezbędne? No dlaczego?
Mam nadzieję, że te wyjaśnienia rozwieją Twoje wątpliwości - a co do tego pytania do czego używa się takich noży to odpowiedź jest prosta - do cięcia (w tym przecinania, wycinania, odcinania, ucinania, nacinania, podcinania, docinania ale także krojenia, otwierania czy strugania) kolego
Pozdr.
Pikom
Pikom
na knives radzili nabyć wersję std + diamenty
zależy jaką stal ostrzysz- im twardsza, tym bardziej się diamenty przydają, albo do ostrzenia kuchennych tępych bardzo.
Ja bym brał jednak z kamieniami fine- ostrze wtedy wychodzi lustro bez konieczności używania paska skórzanego-co wiele osób na knives używa
edi
wieśc niesie, że ponownie w lutym w lidlu będą do nabycia diamenty w dobrej cenie, warto nabyć
zależy jaką stal ostrzysz- im twardsza, tym bardziej się diamenty przydają, albo do ostrzenia kuchennych tępych bardzo.
Ja bym brał jednak z kamieniami fine- ostrze wtedy wychodzi lustro bez konieczności używania paska skórzanego-co wiele osób na knives używa
edi
wieśc niesie, że ponownie w lutym w lidlu będą do nabycia diamenty w dobrej cenie, warto nabyć
A proszę bardzo. Ja swojego TurnBoxa Deluxe kupiłem w CQB Tactical. Chyba w Polsce najtańsze (nie licząc prywatnego importu) miejsce:jezjacek pisze:JohnDoe; zarzuć, proszę linkiem do Turnboxa. Właśnie zamierzam go nabyć. A na Allegro kosztuje 79 + przesyłka.
http://www.cqbtactical.pl/product_info. ... cts_id=275
114 zł razem z przesyłką kurierem.
Odbiegając nieco od latarek i noży, sprawiłem sobie zajęcie na drugi tydzień ferii:
Wymiary jednego pola 5x7pix to ok 7 x 10cm, całość 35x15cm
Wymiary jednego pola 5x7pix to ok 7 x 10cm, całość 35x15cm
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01