Dzis dostalem przetwornice od Edim, w obszrnej instrukcji twierdzi, ze nie powinna sie grzec i radiator nie jest konieczny, zaznacza ze najwyzsza sprawnosc jest przy malej roznicy napiec miedzy wejsciem a wyjscie i przy wysokim napieciu wyjsciowym. Moze przy jednej diodzie sie grzeje a przy 2-3 nie bedzie problemu?
Jak dostane wszystkie elementy ukladanki to rusze z moim projektem power leda, czolowka na 2 lub 3 ledy w obudowie by Pawelsz
ano spoko- podłączysz do diodki i obaczysz, nie mówię ,że parzy,ale w teście na zcas świecenia był nieźle gorący.
Ino z doświadczenia i testów powiem tak- na 1go LEDa trza min 5AA, ja dawałem 6 bo takie są koszyki i wtedy działa na maxa, przy 4ech jest kupa, EdiM tak samo pisze ,że napięcie zasilające musi być o min 1V od tego na diodzie i niby 4AA byłyby ok- ino dochodzi spadek napięcia na akusach pod obciążeniem i minimum to 4AA.
Ile dla 2-3 diodek- nie wiem, może być podobnie- ino wtedy lepiej to zasilać lion - mniejsze są
Trzepalem dzis fora pod katem lijon, te mniej i bardziej lubiane fora I dzieki temu trafilem tutaj.
MAcie w tym spore doswiadczenie, zobacze jak mi to pojdzie na AA, jesli bedzie kicha to sie zdecyduje na te 18650. (choc PODOBNO wybuchaja )
no koszyki na AA są- na lion pewnie trza szukać- widziałem jakieś większy, ale nie wiem czy zapasują
a miało być etam, no na pewno lion będzie wydajnieszy, a cena podobna
A czy zmontowany na stale pakiet z 18650 mozna ladowac w calosci? Zmontowalbym cos na te 12 czy 14V, cos jakby taki pakiet do laptopa, nawet ksztalt podluzny bardzo by mi pasowal do plecaczka albo pod gorna rure ramy.
ciekaw jestem Twojegu sposobu zrobienia pakietu- jak zrobisz, to podziel się informacjami
Ahha- cuit drożej, ale jednak bezpieczniej- weź jednak akusy protected- zwłaszcza ,że chcesz je dać w szereg