Witam
Jako że nie znalazłem żadnego tematu typu "co to jest?" więc zakładam. Nie wiem tylko czy dział odpowiedni?
Jakiś czas temu ok.2 lata zakupiłem ładowarkę Duracell AA/AAA wraz z dwoma aku. Duracell 1700 mAh, dokupiłem również 2xForever 1100mAh i trzy no właśnie nie wiem jakie?.
Duracell padły całkowicie ok 2 miesięcy temu w odstępie ok tygodnia (więc mają powtarzalność ), Forevery dogorywają a te czarne jak nowe. Pytam bardziej z ciekawości niż potrzeby. Akusy są całe czarne jest na nich prawie niewidoczny, wytłoczony napis GIH. Ponieważ nie miały "cycka" na plusie więc przylutowałem tam malutką nakrętkę. Akusy były sprzedane/kupiłem jako nieco dziwne AA.
Pozdrawiam
Co to jest?
- Sid Gotama
Jakie maja napiecie? 1,2V Pewnie AA do celow przemyslowych albo wyszarpane z pakietów.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
- Sid Gotama
Zawsze były ładowane w jednej ładowarce do AA więc też takie napięcie posiadały ~1.2V.
Dodam jeszcze że kupione były w sklepie modelarskim. Chodzi mi po głowie że to sanyo ale sam już nie wiem.
Od samego początku jakoś dziwnie długo działały w porównaniu Duracell'em i Forever.
Używane były (wszystkie) albo w myszy albo do oświetlenia roweru.
Dodam jeszcze że kupione były w sklepie modelarskim. Chodzi mi po głowie że to sanyo ale sam już nie wiem.
Od samego początku jakoś dziwnie długo działały w porównaniu Duracell'em i Forever.
Używane były (wszystkie) albo w myszy albo do oświetlenia roweru.
To jest jedno ogniwo przeznaczone do zbudowania jakiegos pakietu, szczegolnie ze kupiles to w modelarskim to jestem tego nawet pewien. Wpisz w google akumulatory ogniwa modelarskie to znajdzie ci takich do wyboru do koloru. Nie maja cyckow bo zajmowalyby za duzo miejsca, pozatym plaska powierzchnia przygotowana jest do zlutowania badz zgrzania wiekszej ilosci. Prawie w kazdym rozebranym pakiecie sa ogniwka w takim stylu czyli malo kolorowe, bez cyckow i pozgrzewane tasma metalowa. Jest w dobrej kondycji bo pewnie bylo przystosowane do duzych pradow ladowania i rozladowania.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/