Witam. Mam już UltraFire WF-501B - 250 lumenów. Jestem bardzo zadowolony, ładny mocny, jasny strumień. Kupiłem sobie ostatnio MTE SF-22. Ma być ponad 3x silniejsza niż UltraFire. Niestety nie jestem zadowolony. Jak dla mnie UltraFire za 13$ niczym nie ustępuje MTE za 32$. Mam do was pytanie, i prosze o podpowiedzi. Jaką latarkę kupić z DX (myślę maks do 40$), żeby była jak najmocniejsza, jak najjaśniejsza? Wymyślili już takie cudo?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
[DX] Jaką latarkę kupić do 30-40$ ?
-
Witaj.
Byc moze nie trzeba kupowac nowej lampki.
Powiedz mi tylko czy masz jakis miernik, ktorym moglbys zmierzyc prad plynacy w diode.
Raczej na pewno, sterownik daje malutko pradu w ta diode, stad masz takie odczucia slabego swiecenia.
Zauwaz tez, ze ta dioda to wieloczip. Nie mozna skupic swiatla tak mocno, jak w przypadku diody z jednym czipem, tak jak ma to miejsce w UF 502B.
Gdy w diode poplynie nominalne 2.8A to zobaczysz, co to jest duza ilosc swiatla
Moze byc tez taki problem, ze dioda ma bardzo wysokie napiecie przewodzenia, zasilane to jest z jednego akusa, wiec moment i masz ciemno. Do tego slaby sterownik i jest co najmniej kupa
Pozdrawiam
DNF
Byc moze nie trzeba kupowac nowej lampki.
Powiedz mi tylko czy masz jakis miernik, ktorym moglbys zmierzyc prad plynacy w diode.
Raczej na pewno, sterownik daje malutko pradu w ta diode, stad masz takie odczucia slabego swiecenia.
Zauwaz tez, ze ta dioda to wieloczip. Nie mozna skupic swiatla tak mocno, jak w przypadku diody z jednym czipem, tak jak ma to miejsce w UF 502B.
Gdy w diode poplynie nominalne 2.8A to zobaczysz, co to jest duza ilosc swiatla
Moze byc tez taki problem, ze dioda ma bardzo wysokie napiecie przewodzenia, zasilane to jest z jednego akusa, wiec moment i masz ciemno. Do tego slaby sterownik i jest co najmniej kupa
Pozdrawiam
DNF
DNF a co myslisz nad takim modem UltraFire WF-1000L Cree MC-E
z takim driverem Regulated CV/CC 5-Mode LED Driver Circuit Board for Cree MC-E/SSC P7 Emitters (8.4V Max Input) Czy moze lepiej cos na SSC P7?
z takim driverem Regulated CV/CC 5-Mode LED Driver Circuit Board for Cree MC-E/SSC P7 Emitters (8.4V Max Input) Czy moze lepiej cos na SSC P7?