Ja sam nie nurkuję, choć może kiedyś spróbuję, ale mam kilku kolegów, którzy to robią
Będzie ciężko bez kontraktonów
Mam dostęp do wielu obudów pod wodę i wszystkie są na kontraktonie, więc wszyłem z założenie, że nie będę wyłamywał już otwartych drzwi tym bardziej, że mechanizm jest prosty do zrobienia
Próba budowy pakietu z 12szt aku 1865 do zasilenia 12szt XPg
Akurat kontaktrony są jednymi z bardziej niezawodnych elementów, dlatego były chętnie stosowane w łączności i automatyce.jan_kijek pisze:z kolei wsztskie ktore ja widzialem sa bez nich:) ale mowie tutaj o latarkach do nurkowania hid z gornej poki pow 3tys zł. Kazda ma jak najprostszy włacznik on off bez zadnych regulacji mocy i tym podobnych bajerow. Mniej elementow=mniej rzeczy ktore moga sie popsuc...
Sam sobie odpowiedz na pytanie co jest lepsze: uszczelnienie dźwigni wyłącznika, czy lita obudowa bez otworów....
Zastosowanie kontaktronu nie jest jednoznaczne z "bajerami" a wyłącznika klasycznego z ich brakiem.
Poza tym regulacja mocy LEDa jest dużo prostsza niż lampy wyładowczej (HID).
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
w takim razie moglibyscie mi przyblizyc budowe takie wyłącznika na bazie kontraktronu...wiem ze musi byc to rozwiazane za pomoca przekaznika i i magnesu ktory po pzylozeniu zwiera styki w kontraktronie ktory to zwiera styki na przekazniku...a czy mozna dostac cos gotowego w formie wylacznika? Szukalem troche w sieci ale nic ciekawego nie znalazlem albo nie wiem gdzie szukac:/
pozdrawiam Paweł
pozdrawiam Paweł
- Calineczka
- Kontakt:
Witam
Tutaj znajdziesz kilka opracowań zabezpieczeń przed nadmiernym rozładowaniem, m.in. moje zabezpieczenie, połączone z wyłącznikiem np. kontaktronem.
Pozdrawiam
Tutaj znajdziesz kilka opracowań zabezpieczeń przed nadmiernym rozładowaniem, m.in. moje zabezpieczenie, połączone z wyłącznikiem np. kontaktronem.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?