MYstery charger klon B6 ....co to warte?
Kolega kupil tego Turnigy Accucel 6 to przy pierwszym wlaczeniu od razu zadymila i poszla spowrotem do sklepu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
- Calineczka
- Kontakt:
Pytanie kolegi przeniosłem z innego tematu
m-blue
Wracając do tematu - na mojej płytce ładowarki mam jakiś dziwny nalot, tak jakby płytka była zalana, albo zawilgocona, ale w znaczie mniejszym stopniu niż w takim przypadku powinno to wyglądać. Ma ktoś podobny dodatek do ładowarki?
m-blue
Wracając do tematu - na mojej płytce ładowarki mam jakiś dziwny nalot, tak jakby płytka była zalana, albo zawilgocona, ale w znaczie mniejszym stopniu niż w takim przypadku powinno to wyglądać. Ma ktoś podobny dodatek do ładowarki?
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Może ktoś napisać jaki macie tranzystor, bo tego co czytałem , ktoś proponował wymianę na mocniejszy, a moj wg. datasheetu( IRFZ46N) ma ponad 50A, więc może i się przyda go zamocować do obudowy, ale chyba wymiana nie ma sensu?
Grzeje się natomoast stabilizator 7805 i jego mam zamiar dokrecic do obudowy,a albo przynajmniej dokleic:)
Grzeje się natomoast stabilizator 7805 i jego mam zamiar dokrecic do obudowy,a albo przynajmniej dokleic:)
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Ja nawet nie obejrzałem tylko zobaczyłem ze jakoś krzywo dolega do obudowy tranzystor i jeszcze coś w takie obudowie poprawiłem i na paście tylko siedzi
Może dodaj że podłączył ją do zasilacza - trafo do halogenów pan przyszły inżynierFLUXOR pisze:Kolega kupil tego Turnigy Accucel 6 to przy pierwszym wlaczeniu od razu zadymila i poszla spowrotem do sklepu.
zero wyrozumiałości... jakiś czas temu u mojego znajomego, który pracuje na politechnice, przyszedł przy mnie student na poprawkę ogólnie z trójfazówki:) zaczęło się od pytań z połączeń trójkąt gwiazda itp, bez odpowiedzi... no to kojena szansa - jakie jest napięcie trójfazowe - no ciężko. ok, to gdzie się stosuje zasilanie 3f, może zna Pan jakieś urządzenie na silnik 3f.?
- Odkurzacz????
TO nie zart - to fakt:D koleś z zaocznych, o ile pamiętam na wylocie - ostatni rok...
- Odkurzacz????
TO nie zart - to fakt:D koleś z zaocznych, o ile pamiętam na wylocie - ostatni rok...
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Jak myslicie wg ktorego miernika ustawiac kalibracje. Jakis tani za 24 zl pokazuje 4,02V dla ogniwa 18650. Miernik firmy V&A pokazuje 4,065V a ładowarka przy ustawieniu zerowym twierdzi ze ma 4,01V. Przy wyzszych napieciach ladowarka pokazuje 11,33V. Tani miernik 11,37V a miernik V&A 11,48V. Ktoremu wiezyc?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/