szukam czegoś na 4 baterie AA

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
kuku

szukam czegoś na 4 baterie AA

Post autor: kuku »

Na początku obowiązkowe przywitanie w pierwszym poscie: Witam wszystkich.

I do rzeczy - polećcie mi jakąś latareczke na 4 AA - na DX nie znalazłem nic na na 4 paluszki - tylko na 2, 1 albo litowe - chciałbym jej używać na rowerze oraz do spacerów z psem.

A teraz dlaczego 4xAA - bo mam i ładowarki i ogniwa (zaoszczedzone pewnie koło 100 zł w ten sposób - można więcej na światełko wydać ;) - baterii używam głownie do aparatu foto, lamp błyskowych i do lampy na rower która niestety jest plastikowa przez co nie wróże jej długiego życia - wszystko mam na 4 x AA i chciałbym żeby tak pozostało - przynajmniej na razie
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Cześć.

Nie widzę rozsądnego uzasadnienia chęci posiadania latarka na 4xAA ;P Zawsze możesz kupić coś na 2xAA i te które zostaną nosić jako zapas w plecaku czy kieszeni ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

kuku, witam.
A magiczne słowo (i nie jest to szybciej....)?
:evil:
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Witaj kuku,
lennin pisze:Cześć.

Nie widzę rozsądnego uzasadnienia chęci posiadania latarka na 4xAA ;P Zawsze możesz kupić coś na 2xAA i te które zostaną nosić jako zapas w plecaku czy kieszeni ;)
W sumie czemu nie - gdyby istniały takie rozsądne latarki... W końcu iTP Polestar A6 na 6xAA ma bardzo dobry czas pracy w połączeniu ze znakomitą jasnością. Gdyby było cos pośredniego, zasilanego z 4xAA, tak pomiędzy A6 a powiedzmy Quarkiem taktycznym z 2xAA to sam bym chętnie kupił...

Ale ja nie znam nic takiego. Dlatego 2xAA to dobry wybór dla osoby usilnie wystrzegającej się lionków.
Pozdr.
Pikom
kuku

lennin pisze:Cześć.

wolałbym 4 bo łatwiej mi je ładować potem i używać - a tak jak mam parami to zostają 2 akumulatory wyładowane w całości a 2 do połowy - poza tym koszyk z 4 aa pasuje do łapy - a jeśli latarka będzie na 2 sztuki to jest to taki grubszy długopis - i jest jak z nowymi telefonami - nie wiadomo jak to coś trzymać w ręce
DNF

Post autor: DNF »

Chyba pozostaje Ci tylko custom :)
Pozdrawiam
DNF

Edycja:
Albo to http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18431 :mrgreen:
Piotrek K.

Post autor: Piotrek K. »

Na 4XAA jest co najmniej jedna latarka, mianowicie LED LENSER P14.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

To zostaje Sigma Powerled - bierzemy wersję silver / black a następnie wymieniamy led'a i driver - jakiś czas temu stworzyłem takiego potworka w ramach serwisu zalanej siigmy :mrgreen:
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
kuku

albo pomyliles linka albo nie rozumiem żartu ;)

do reszty dzięki za podpowiedzi
obie ciekawe - P14 ma + za regulowany strumień światła - tylko w ta wodoszczelność mi nie pasi
zainteresuje się sigmą bo widzę ze będzie idealna do moich potrzeb
DNF

Post autor: DNF »

kuku oczywiscie, ze pomylilem :D
Milo byc to: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4213
Pozdrawiam
DNF
freebike

Post autor: freebike »

Cześć,
haha DNF to jeszcze lepszy żart :mrgreen: Zamiennik do łazienkowej armatury stosowany do kąpieli słonecznych.

Kuku ja polecam kupić coś na dwa paluszki i mieć dwa w zapasie. Twoja ładowarka chyba może ładować po dwie sztuki? Dwa używasz , dwa ładujesz i w razie rozładowania ich masz zapas. Chyba ze dokupisz sobie kolejne 4 szt akumulatorów. Do tego dojdzie waga. To nie jest oszczędność, a do tego któryś akumulator może padnie. Porównam do MP3 na aa i starego walkmana na 4AA? Może taki masz w kolekcji ;) To i to działa.
bonio2

Post autor: bonio2 »

Fenix Tk40 jest na 8 AA, ale słyszałem, że działa też na 4szt, tylko krócej świeci.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

bonio2 pisze:Fenix Tk40 jest na 8 AA, ale słyszałem, że działa też na 4szt, tylko krócej świeci.
Trochę krowiasty... Taki rozmiar to może mieć juz mały HID ;)

Ale jak by ktoś chciał kupować, to taniej niż na DX (dziwne, prawda) wychodzi choćby na 4sevens.com - po uzyciu kodu CPF8 cena wyjdzie około 145 USD z darmową przesyłką, a na DX jest równo 150 USD... Tylko to ryzyko...
Pozdr.
Pikom
kuku

bonio2 pisze:Fenix Tk40 jest na 8 AA, ale słyszałem, że działa też na 4szt, tylko krócej świeci.
chińszczyzna za takie pieniądze ;) - i widze brak komentarzy - chyba jeszcze nikt nie kupil.
szczerze to myślałem że bedzie większy wybór na takie zasilanie (jakby nie patrzeć standardowe) - zastanawiam się czy jednak nie poszukać czegoś na inne zasilanie.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
Awatar użytkownika
wolfj23

Post autor: wolfj23 »

kuku pisze: chińszczyzna za takie pieniądze ;) - i widzę brak komentaczy - chyba jeszcze nikt nie kupil.
sporo osób ma fenixy np. ja i sobie chwalę
co do Chińszczyzny to kiedy my lataliśmy z dzidami oni posługiwali się kompasem, 2000 lat temu mogłeś zamówić u nich danie na wynos, wynaleźli druk parę wieków przed Gutenbergiem a Kolumb oglądał w bibliotece watykańskiej mapę kuli Ziemskiej (powstała na bazie chińskich map) zanim popłynął do ameryki, prowadzili dokładn obserwacje astronomiczne juz od kilku tys lat pne (np w 22 X 2137 mieli zaćmienie Słońca)
powiadam Ci ze Fenix kontynuuje chińska tradycję

ps. a ten niemiecki led lenser na 4AA to chyba nie ma nawet regulacji ?? (czy coś się zmieniło) no ale cóż to tylko produkt cywilizacji zachodniej więc nic dziwnego :razz:
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... p?t=229296 :evil:
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... p?t=233856 :twisted:
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D | Mag 2C+ (Cree XM-L T5 4B)
ODPOWIEDZ