Witam,
przerabiam w aucie oświetlenie wewnętrzne na cree i przez pomyłkę spaliłem driver. Próbuje go reanimować. Proszę o podpowiedz do którego miejsca była przylutowana (do czego teraz mam ja podłączyć)lewa nóżka elementu zaznaczonego na fioletowo. Po stronie fioletowej kropki mam połączenie i idzie od + akusa. Zapasowy element mam z innego drivera.
Dla wyjaśnienia stary spłonał i w tamtym miejscu mam czarna dziurę
Na diodę w tej chwili wychodzi 0.5V
Link do dx http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26110
uszkodziłem sterownik
uszkodziłem sterownik
Ostatnio zmieniony poniedziałek 04 sty 2010, 13:10 przez freebike, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak na 99,9% koniec z paskiem do + zasilania a koniec bez paska (lewy) do minusa, czyli obudowy.
Tylko, że wpływ tego kondensatora chyba nie jest aż tak duży na pracę driverka, żeby na diodę szło 0,5V.
Sprawdź diodę o oznaczeniu SS24, powinna w kierunku przewodzenia mieć około 0,3V, bardzo możliwe jest też uszkodzenie rezystora o oznaczeniu R22 (0,22Ω).
Jeśli oba elementy są sprawne, to niestety chyba padł scalaczek
Tylko, że wpływ tego kondensatora chyba nie jest aż tak duży na pracę driverka, żeby na diodę szło 0,5V.
Sprawdź diodę o oznaczeniu SS24, powinna w kierunku przewodzenia mieć około 0,3V, bardzo możliwe jest też uszkodzenie rezystora o oznaczeniu R22 (0,22Ω).
Jeśli oba elementy są sprawne, to niestety chyba padł scalaczek
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.