Uniwersalnie: EDC i latarka na rowerek w jednym - możliwe?
Uniwersalnie: EDC i latarka na rowerek w jednym - możliwe?
Witam Wszystkich
Od kilku dni intensywnie śledzę bogate zasoby Forum Niestety nie mogę znaleźć odpowiedniej dla siebie latareczki. Swoją przygodę ze "światłem" rozpocząłem pochopnie od zakupu takiego cuda: cree_q5_200lm_szeroki_zoom_3_aaa
Na razie w grę wchodzą:
- Romisen RC-G2 + sku.7880
- UltraFire A10B
Zakup oczywiście na DX z budżetem ~20$. A może coś zupełnie innego? Koledzy doradźcie co kupić. Z góry WIELKIE dzięki.
Najlepiej, żeby pasowała do takiego uchwytu, który wydaje mi się solidnym mocowaniem: sku.8274
Tak przy okazji, jaka średnica obudowy latarki pasuje do tego uchwytu?
Pozdrawiam i składam najlepsze życzenia noworoczne, spełnienia wszystkich marzeń "światełkowych" i nie tylko w 2010 roku
Od kilku dni intensywnie śledzę bogate zasoby Forum Niestety nie mogę znaleźć odpowiedniej dla siebie latareczki. Swoją przygodę ze "światłem" rozpocząłem pochopnie od zakupu takiego cuda: cree_q5_200lm_szeroki_zoom_3_aaa
Na razie w grę wchodzą:
- Romisen RC-G2 + sku.7880
- UltraFire A10B
Zakup oczywiście na DX z budżetem ~20$. A może coś zupełnie innego? Koledzy doradźcie co kupić. Z góry WIELKIE dzięki.
Najlepiej, żeby pasowała do takiego uchwytu, który wydaje mi się solidnym mocowaniem: sku.8274
Tak przy okazji, jaka średnica obudowy latarki pasuje do tego uchwytu?
Pozdrawiam i składam najlepsze życzenia noworoczne, spełnienia wszystkich marzeń "światełkowych" i nie tylko w 2010 roku
Do tego uchwytu wiekszosc bedzie pasowac. Nie zmieszcza sie jedynie mega grube batony. Dla latarek o malej srednicy wystarczy ze przykleisz kawalek gumy albo cos w tym stylu w uchwycie i tym sposobem mniejsze tez beda sie trzymac.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
-
Witam
Romisen raczej odpada ze względu na zasilanie - na 1xAA mocno i długo latarka nie poświeci trzeba czegoś na conajmniej 1 x 18650, poza tym ten romisenek ma nieźle skupiony spot co dyskwalifikuje go w stosowaniu jako jedyną lampkę rowerową.bigjack pisze:Romisen RC-G2
To już lepszy wybór. Z trochę podobną do tej latarką (L-Mini II) z małym płytkim i niezbyt skupiającym reflektorem z niezłym spillem na rowerku jeździło mi się całkiem nieźle (co to jest spill i inne pojęcia znajdziesz w temacie Latarkowe ABC - budowa latarki oraz związane z nią pojęcia. oczywiście inne tematy z "Bazy wiedzy" i nie tylko również polecam)bigjack pisze:UltraFire A10B
Pozdrawiam
Czym różnie się Akoray k-106 link od Nkoray k-106 link oprócz ceny, skąd różnica 5$?maba pisze:Może Akoray K-106?
W tej droższej masz programowalny driver i brak elementów GITD (oringi, talicap). TUTAJ recenzja
W tych okolicach cen polecam poniższy zestaw:
UltraFire A10B 13.99$
Ładowarka 7.44$
2x18650 9.68$
Uchwyt rowerowy 1.54$
RAZEM wychodzi 32.65$ - trochę więcej niż wspomniane 20$.
Trzeba pamiętać o specjalnej ładowarce i samych 18650 (trzeba mieć drugi na zmiane).
Nie jestem na 100% pewien co do ładowarki, ale wygląda na dwa niezależne kanały.
Można na DX kupić tańsze 18650, ale nie wiem jak z jakościa (są też na allegro),
warto mieć bez zabezpieczeń żeby ciemność nie stała się zbyt gwałtowna.
Część latarek ma przełączanie w LOW MODE kiedy kończy się energia, ale chyba nie ta.
UltraFire A10B 13.99$
Ładowarka 7.44$
2x18650 9.68$
Uchwyt rowerowy 1.54$
RAZEM wychodzi 32.65$ - trochę więcej niż wspomniane 20$.
Trzeba pamiętać o specjalnej ładowarce i samych 18650 (trzeba mieć drugi na zmiane).
Nie jestem na 100% pewien co do ładowarki, ale wygląda na dwa niezależne kanały.
Można na DX kupić tańsze 18650, ale nie wiem jak z jakościa (są też na allegro),
warto mieć bez zabezpieczeń żeby ciemność nie stała się zbyt gwałtowna.
Część latarek ma przełączanie w LOW MODE kiedy kończy się energia, ale chyba nie ta.
Pozdrawiam,
Michał
Michał