Pokażcie swoje światełka!
night_82, ale ja mam 502B zasilaną 1x18650... I nie mam 16340. Więc jakbym kupował jakiś żarnik, to pod 1x18650.
Lennin podpowiedział mi, że 10W 3.7V na 1x18650 2400mAh poświeci jakieś 2-3h.
A tu mały filmik ode mnie - "Luxełon" 1W a'la Bocialarka z Alledrogo.pl vs. UF WF-502B
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bM_iwBLPdl0[/youtube]
Lennin podpowiedział mi, że 10W 3.7V na 1x18650 2400mAh poświeci jakieś 2-3h.
A tu mały filmik ode mnie - "Luxełon" 1W a'la Bocialarka z Alledrogo.pl vs. UF WF-502B
Ostatnio zmieniony piątek 08 lut 2008, 00:00 przez Dex-ter, łącznie zmieniany 3 razy.
No tak, ale Żarówka vs. LED to co innego niż LED vs. LED.night_82 pisze:tylko nie opisałeś która jest która ale domyśliłem się że 1 Luxeon a później 502, bez porównania lepsza 502B, podobnie maiłem jak robiłem porównanie Mag 2AA z CreeQ4+10°
Filmik poprawiony.
nie ma takie możliwości, zresztą sprawdź jak długo podziała Ci 502B z ledem z akusa i potem załóż, że żarnik podziała ze 3razy krócej.Lennin podpowiedział mi, że 10W 3.7V na 1x18650 2400mAh poświeci jakieś 2-3h.
Chyba, że za świecenie uznamy lekkie żarzenie się żarnika a tak bywa przy spadku mocy akusa- uważaj przy testach na aku (niechronione)
- Calineczka
- Kontakt:
...też ciężko to widze.
Nie wiem jak spada charakterystyka rozladowania, ale kupilem sobie ten zarnik 3.7V 10W z Dx, nie mialem czasu na dluzsza zabawe ale amperomierz podlaczylem-jakies 2.2A na srednio naladowanym i nie nowym 18650, 10W to to nie jest.
Swieci...jak żarnik
Mysle ze uzytecznego swiecenia to chyba na dwie godziny nie wystarczy, poza tym to dośc barbarzynskie obciazenie dla akkusa, trudny start, spory prąd, jak zapomnisz wyłączyc to wyssie Ci ostatniego elektrona z akkusa....i różnie może się to skonczyc
Nie wiem jak spada charakterystyka rozladowania, ale kupilem sobie ten zarnik 3.7V 10W z Dx, nie mialem czasu na dluzsza zabawe ale amperomierz podlaczylem-jakies 2.2A na srednio naladowanym i nie nowym 18650, 10W to to nie jest.
Swieci...jak żarnik
Mysle ze uzytecznego swiecenia to chyba na dwie godziny nie wystarczy, poza tym to dośc barbarzynskie obciazenie dla akkusa, trudny start, spory prąd, jak zapomnisz wyłączyc to wyssie Ci ostatniego elektrona z akkusa....i różnie może się to skonczyc
Widocznie źle zrozumiałem "/" . Uznałem to za przecinek, za "'lub", za oddzielenie ( sam używam tego pisząc np. "Co chciałeś/aś ?" ) . W sumie dziwnym by było, gdyby jakaś krypton-lampka od MacTonic'a świeciła na dwóch nowych AA 3 lub 4h, a 502B na Xenon'ie 10W 2 lub 3h, wiec pewnie macie racje.lennin pisze:Powiedziłem ze z prostego rachunku powinno wystarczyć na 2/3 godziny z tym ze nie wiadomo na ile pod koniec swiecenia bedzie to użyteczne światło 2-3 to nie to samo co 2/3 DEX
pawelsz - póki co używam 502B dość długo i codziennie ileś minut nią świecę i nie widać spadku mocy . Wiadomo, nie jest to godzina dziennie non-stop świecenia.
ano racja- zrób potem test, jak działa 502 na rozładowanych akusach, a jak na świeżo naładowanych. Przy tych sterownikach, co dają do lampek, podobnie jak przy amc widać różnice, czasami sporą dość.
Dlatego testuję lambdę w nadziei uzyskania płaskiej charakterystyki świecenia w miarę siadania akusów
Dlatego testuję lambdę w nadziei uzyskania płaskiej charakterystyki świecenia w miarę siadania akusów
- Calineczka
- Kontakt: