Driver sku 6190
Driver sku 6190
Witam, wczoraj grzebałem przy sterowniku sku 6190 z 3x AMC 7135 i mam pytanie.
Sterownik musiałem zeszlifować więc pozbawiłem go cześci połączeń. Po dolutowaniu skrętki przewodów niechcący podłączyłem punkty 1,2 i 3 ze zdjecia powyżej. Sterownik wtedy miał mniej trybów. Czy to oznacza że można regulować na nim ilość trybów?
więcej tu post z 9 grudnia http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2247
Sterownik musiałem zeszlifować więc pozbawiłem go cześci połączeń. Po dolutowaniu skrętki przewodów niechcący podłączyłem punkty 1,2 i 3 ze zdjecia powyżej. Sterownik wtedy miał mniej trybów. Czy to oznacza że można regulować na nim ilość trybów?
więcej tu post z 9 grudnia http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2247
Ostatnio zmieniony środa 09 gru 2009, 15:13 przez freebike, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesli sofcik ATTINY zawiera takie procedury to na 100% tak. Zreszta nie widze innego sensu jak wlasnie udostepnienie takiej funkcji poprzez zwarcie odpowiednich wejsc do masy - schemat polaczen wskazuje wlasnie na to
Wybor trybow nastepuje po zwarciu 1,2 lub 3 do 4ki lub masy.
Dodtkowo nozka nr 7 moze robic/robi jako wejscie przetwornika AC mierzacego napiecie akuska
Wybor trybow nastepuje po zwarciu 1,2 lub 3 do 4ki lub masy.
Dodtkowo nozka nr 7 moze robic/robi jako wejscie przetwornika AC mierzacego napiecie akuska
Ostatnio zmieniony środa 09 gru 2009, 13:02 przez ElSor, łącznie zmieniany 1 raz.
Zostawiłem 5 trybów ale z chęcią pozbyłbym się sos, szczególnie że kolega też chce żebym mu zmodował Romka. Chyba zaraz potestuje ale obwiam się żeby czegoś nie zfajczyć bo driverek jest przyjemny.
[ Dodano: Sro Gru 09, 2009 1:03 pm ]
4 jest na stałe z masą więc się zgadza.
[ Dodano: Sro Gru 09, 2009 2:56 pm ]
Testuje i:
(masa i 4 to to samo) więć
tryby kolejno
3+4 1 Lo 2 Hi 3 Strobo (2+3+4 tak samo)
2+4 1 Lo 2 Mid 3 Hi (1+2+4 tak samo)
1+4 1 Lo 2 Hi
Dodatkowo znalazłem taki opis:
Linear regulator using three AMC7135 chips and a PWM mode controller. Unknown why maximum voltage is specified at only 4.5 V instead of 6.6 V. See extra AMC7135 notes below.
i tłumacz google haha rozbawiło mnie tłumaczenie z frytkami
Liniowy regulator przy użyciu trzech AMC7135 frytkami i kontrolera w trybie PWM. Nie wiadomo dlaczego maksymalne napięcie jest określony w zaledwie 4,5 V zamiast 6,6 V. Zobacz dodatkowych dźwięków AMC7135 poniżej.
Wychodzi na to że można go potraktować napięciem większym niż 4.5 czyli 6.6. Właśnie sprawdziłem i 4,7 z zasilacza mu nie zaszkodziło, tylko jest problem ponieważ Hi i Strobo nie chce wskoczyć- chyba ma zabezpieczenie.
[ Dodano: Sro Gru 09, 2009 1:03 pm ]
Driver sam przechodzi na niższe tryby kiedy akumulator się rozładowuje.ElSor pisze:...
4 jest na stałe z masą więc się zgadza.
[ Dodano: Sro Gru 09, 2009 2:56 pm ]
Testuje i:
(masa i 4 to to samo) więć
tryby kolejno
3+4 1 Lo 2 Hi 3 Strobo (2+3+4 tak samo)
2+4 1 Lo 2 Mid 3 Hi (1+2+4 tak samo)
1+4 1 Lo 2 Hi
Dodatkowo znalazłem taki opis:
Linear regulator using three AMC7135 chips and a PWM mode controller. Unknown why maximum voltage is specified at only 4.5 V instead of 6.6 V. See extra AMC7135 notes below.
i tłumacz google haha rozbawiło mnie tłumaczenie z frytkami
Liniowy regulator przy użyciu trzech AMC7135 frytkami i kontrolera w trybie PWM. Nie wiadomo dlaczego maksymalne napięcie jest określony w zaledwie 4,5 V zamiast 6,6 V. Zobacz dodatkowych dźwięków AMC7135 poniżej.
Wychodzi na to że można go potraktować napięciem większym niż 4.5 czyli 6.6. Właśnie sprawdziłem i 4,7 z zasilacza mu nie zaszkodziło, tylko jest problem ponieważ Hi i Strobo nie chce wskoczyć- chyba ma zabezpieczenie.
Ostatnio zmieniony środa 09 gru 2009, 16:05 przez freebike, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj juz odpuszczam grzebanie. Do tego nie mam pewnosci czy go nie uszkodzę. Został mi tylko jeden a potrzebuje 3szt.swietlik pisze:Zobacz jeszcze funkcję nóżki nr 5. Na płytce są trzy nieobsadzone miejsca: R3(pin 2), R4(pin 3), R5(pin 5).
Co do rozwiązanej zagadki byłoby mi miło dokonać takiego odkrycia jednak pewnie część z Was juz o tym wie. Elsor też się przyłączył i zmotywował mnie do dalszych prób. Ja mam zmodowana latarkę i mnie to cieszy.
Jest też sku.7612 który ma trzy grupy trybów, w tym jedną trzytrybową bez trybów disco.toosh pisze:No to rozwiązałeś największą zagadkę kupujących na dx "kiedy qrtfa będą sterowniki z trzema trybami bez strobo..."
http://dealextreme.com/details.dx/sku.7612
Mam taki sterownik właśnie ustawiony na grupę trzytrybową.
Tu jest alternatywa, troszkę lepsza, z przetwornicą. Tryby również ustawiane na stałe, zworą. Są dwie grupy bez mrygania. Ochrona ogniwa. Idealne do customów rowerowych, na przykład. Całość za śmieszne pieniądze.
Wsadzilem ten driver ostatnio zamiast oryginalnego do modulu Solarforca na MCE i zawiodlem sie. Swieci slabiej niz oryginal, tryby przyjemne ale wrocilem jednak do oryginalnego. Czekam az przyjdzie paczka z KAI, tam bedzie ten zasilany z AA, bede probowac zamontowac go w RC-G2.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Fluxor, "ten" czyli który? Bo ja na przykład o innym niż w tytule naskrobałem
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
"Ten" czyli ten, o ktorym jest watek sku 6190. Alternatywa z KAI jeszcze w paczce idzie do mnie.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/