DealExtreme - zakupy
Do prozor-a i jego cudownej metody oszczędzania pieniędzy. Kij ma dwa końce. Jeżeli przeliczysz drugą metodą przez PP ze zł na $ w momencie anulowania zamówienia nie dostaniesz dokładnie tej kwoty która zapłaciłeś tylko zł po aktualnym kursie dolara Biorąc pod uwagę że czasem sie tak robi po miesiącu, dwóch czy sześciu teoretyczne oszczędności bywają mierne.
A właśnie moja paczka wysłana 21ego listopada na pocztę HK zmieniła kolejny raz status:
Destination - Poland
The item (RTXXXXXXXXX) is being processed for departure from Hong Kong as of 5-Dec-2009.
A właśnie moja paczka wysłana 21ego listopada na pocztę HK zmieniła kolejny raz status:
Destination - Poland
The item (RTXXXXXXXXX) is being processed for departure from Hong Kong as of 5-Dec-2009.
Lennin dobrze rozumiem że paczka wysłana 21 listopada jest tak naprawdę wysłana 5 grudnia?lennin pisze:...
Destination - Poland
Np moja paczka którą zamówiłem 30.11 została wysłana z centrum realizacji zamówień 4 grudnia. Miała status Shipped via Tracked Air Mail RB..HK. Została podzielona wcześniej na dwa i od czasu kiedy pojawiły się przedmioty z back order od 2 dni nowość! ma status Packaging via Tracked Air Mail, więc nie wiem juz co się dzieje. Może to status że ją pakują na samolot, dopakowywują reszte W trakingu mam opis :
Cel podróży - Polska
Pozycji (RB......HK) została wysłana w dniu 5-Dec-2009 i jest przetwarzany do dostarczenia do adresata. Tłumacznie google.
W skrócie została wysłana 4, potem 5 i leci do mnie. Najfajniejsze jest to że ją pakują.
Chyba że: 4 to data z emaila (poślizg), 5 z trakingu i naprawdę poleciała 5go. Pakking mam dlatego że pakuja nowa paczkę z drugiego shipment. jakos tak , jest fajnie
Nic nie uczy tak cierpliwości jak DX.
EDIT
Właśnie anulowałem inne zamówienie. Ładowarka non stop na zielono a dzisiaj back eta do 15 grudnia. Mam już gdzieś ten ich bałagan. 22 grudnia dostanę kase spowrotem.
Mi trzymają już prawie miesiąc gdzieś po drodze nóż ceramiczny 7" - mam nadzieję że nikt się do tego nie przytulił. część z zamówienia przyszła - zamówienie podzielili na 4 części - nóż był drugi, brakuje 2 i 4 przesyłki które były już wysłane - problem w tym że kasuję maile - i nie mam daty wysłania noża - a Tracking na stronie jest tylko odnośnie ostatniej wysłanej paczki.
Dx mnie zaskoczył szybkością zwrotu pięniedzy. 6 zamówiłem, 8 anulowałem, dzisiaj zwrot na konto. Tylko czekam na zaksięgowanie.
Pozatym wszystkie paczki wysłali poza Solarforsami które mają status Packaging.
2 "zaginione" paczki jeszcze nie doszły.
EDIT
nie zagineły tylko zmulają z wysyłką. Dostałem email że wysłane 23 a na stronie z trakingiem info że 8 grudzień wyszła z Hong Kongu. Extra
Pozatym wszystkie paczki wysłali poza Solarforsami które mają status Packaging.
2 "zaginione" paczki jeszcze nie doszły.
EDIT
nie zagineły tylko zmulają z wysyłką. Dostałem email że wysłane 23 a na stronie z trakingiem info że 8 grudzień wyszła z Hong Kongu. Extra
Do mnie dotarła pierwsza z moich trzech. Tak szybko to chyba jeszcze nie dostałem....
Na poczcie HK tracking " The item (RT0............HK) left Hong Kong for its destination on 4-Dec-2009", a 7.12 była w domu (ze stempelkiem celnym). Szkoda tylko, że zamówienie z 6.11, a wg DX paczka 15.11 trafiła na pocztę
Na poczcie HK tracking " The item (RT0............HK) left Hong Kong for its destination on 4-Dec-2009", a 7.12 była w domu (ze stempelkiem celnym). Szkoda tylko, że zamówienie z 6.11, a wg DX paczka 15.11 trafiła na pocztę
clorox
i teraz włączmy myślenie , zwłaszcza po czytaniu tego topicu...
wedle mniemam paczkę z trackingiem, widać , że trafia na poczte w HK a potem se leży i leży- czy to wina DX ? NIE, maja widać nawał roboty, pracy ...piiii... wi co, z kaidomain jest podobnie a i ostatnio EMS sie opieprza i podobnie czeka w kolejce- to świadczy o dużej ilości przesyłek z chin albo o wąskim gardle...
wedle mniemam paczkę z trackingiem, widać , że trafia na poczte w HK a potem se leży i leży- czy to wina DX ? NIE, maja widać nawał roboty, pracy ...piiii... wi co, z kaidomain jest podobnie a i ostatnio EMS sie opieprza i podobnie czeka w kolejce- to świadczy o dużej ilości przesyłek z chin albo o wąskim gardle...
Poczty to ja się nie czepiam. Drażni mnie tylko to, ze jak zamawiałem 6.11 to specjalnie brałem tylko to co było "in stock", żeby dostać szybko. A tu nie dość, że zamówienie rozbite na 3 paczki, to dopiero 15.11 na pocztę poszła pierwsza - w dodatku o wartości 5 USD co stanowi 1/20 wartości zamówienia. Tak więc trochę winy DX'a w tym zamieszaniu przedświątecznym jest na pewno. Tym bardziej, że na KAI zamawiałem 17.11 a paczka doszła 27.11. No cóż - trzeba czekać i tyle.
clorox
Mam prośbę o rozszyfrowanie poniższych powiadomień?
Czym się różni 1 od 3?
1 The item (RBxxxxxxxxHK) left Hong Kong for its destination on 19-Nov-2009 ten wiem że został wysłany z HK
2 The item (RTxxxxxxxxHK) is being processed for departure from Hong Kong as of 8-Dec-2009. Dzisiaj jest 11 grudzień i od kilku dni mam ta samą date.
3 The item (RBxxxxxxxxHK) was posted on 7-Dec-2009 and is being processed for delivery to the addressee.
4 Processing - Awaiting Stock
google tłumacz wypisuje jakieś dziwne rzeczy.
Czym się różni 1 od 3?
1 The item (RBxxxxxxxxHK) left Hong Kong for its destination on 19-Nov-2009 ten wiem że został wysłany z HK
2 The item (RTxxxxxxxxHK) is being processed for departure from Hong Kong as of 8-Dec-2009. Dzisiaj jest 11 grudzień i od kilku dni mam ta samą date.
3 The item (RBxxxxxxxxHK) was posted on 7-Dec-2009 and is being processed for delivery to the addressee.
4 Processing - Awaiting Stock
google tłumacz wypisuje jakieś dziwne rzeczy.