Zgadzam się ze świetlikiem - układ strony jest taki mało przejrzysty - pełno maleńkich okienek i to jeszcze rozwijalnych - trochę jak w jakimś portalu... Po rozwinięciu tego co się wybierze - znowu jakieś małe okienka, które tak na prawdę rozpraszają (bo skoro coś wybrałem tzn. że to chcę czytać - po co mi znowu zaśmieca ekran pozostała część wortalu, która mnie aktualnie nie interesuje?). Artykuły zajmują tylko 2/3 szerokości ekranu (przynajmniej obecnie u mnie przy 1024x768), bo z prawej znowu jakieś submenu w okienkach - po co skoro do góry jest menu? Tylko nie idźcie w stronę jakichś wysuwanych skryptami okienek - to już irytuje strasznie...
Problem w tym, że ciężko coś zlokalizować, bo wszystko jest pomieszane - tu forum i grupy a zaraz obok jakieś nowe produkty - taki troche "groch z kapustą"

Ale na pewno po jakimś czasie idzie się przyzwyczaić - jak już się wie co i gdzie jest zlokalizowane.
Zaletą gotowych szablonów wiki jest to, że praktycznie każdy je zna - więc nie musi się uczyć layoutu od nowa - a to bardzo zachęca do zapoznania się ze stroną.