latarka power led z TESCO ????
latarka power led z TESCO ????
Witam.
Właśnie przed chwila widziałem w tesco latarkę z diodą power led -podobno (dane z etykietki scc P4 - "świeci 650% mocniej niż z żarówką...
latarka na 2 baterie R20 -czyli 2D w komplecie baterie
-nawet dość jasno świeci -przy normalnym tescowym oświetleniu widać punkt na suficie... i to świecąc przez plasticzane opakowanie -ale świeci mocno niebieskawo.
wykonanie aluminium -czarne -chyba anodowane jednak powłoka -albo gorzej....
niestety głowica w plasticzanym opakowaniu -nie dało się rozkręcić w sklepie....
kosztuje bodajże 59 zł....
wie może ktoś coś wi.więcej -może ktoś ma -może rozkręcał...
ciekwi mnie czy nada się na body do lepszej diodki -czy ma jakiś radiator -jaki driverek -jesli zasilna z dwóch bateryjek -to powinien chyba siedzieć w niej jakiś steep up....
pozdrawiam.
Witek.
Właśnie przed chwila widziałem w tesco latarkę z diodą power led -podobno (dane z etykietki scc P4 - "świeci 650% mocniej niż z żarówką...
latarka na 2 baterie R20 -czyli 2D w komplecie baterie
-nawet dość jasno świeci -przy normalnym tescowym oświetleniu widać punkt na suficie... i to świecąc przez plasticzane opakowanie -ale świeci mocno niebieskawo.
wykonanie aluminium -czarne -chyba anodowane jednak powłoka -albo gorzej....
niestety głowica w plasticzanym opakowaniu -nie dało się rozkręcić w sklepie....
kosztuje bodajże 59 zł....
wie może ktoś coś wi.więcej -może ktoś ma -może rozkręcał...
ciekwi mnie czy nada się na body do lepszej diodki -czy ma jakiś radiator -jaki driverek -jesli zasilna z dwóch bateryjek -to powinien chyba siedzieć w niej jakiś steep up....
pozdrawiam.
Witek.
dzięki -dokładnie coś takiego... gdyby więcej zdjęć -jakaś "sesja rozbierana albo co...lennin pisze: Coś takiego?
ciekawi mnie sposób zamocowania diody i czy jest jakiś sensowny radiator -czy miałoby szanse współpracować z P7 -choćby przy dość krótkich -powiedzmy dwuminutowych świeceniach -żeby nie przegrzać
pozdrawiam.
Witek
witam
od razu sie przywitam, to moj pierwszy post
kupilem latarke jak w temacie, wykonanie samego mocowania diody mi sie nie podoba
aby dstac sie do drivera nalezy odsunac gumke (po odkreceniu glowicy) i tam jest malutki imbus dzieki temu wyjmujemy driver scalaku ZXSC310 i wylacznik
zmierzone:
1,27A
3,35V
pozdrawiam
od razu sie przywitam, to moj pierwszy post
kupilem latarke jak w temacie, wykonanie samego mocowania diody mi sie nie podoba
aby dstac sie do drivera nalezy odsunac gumke (po odkreceniu glowicy) i tam jest malutki imbus dzieki temu wyjmujemy driver scalaku ZXSC310 i wylacznik
zmierzone:
1,27A
3,35V
pozdrawiam
- piotrek966
Witam serdecznie, to mój pierwszy post więc jak coś to sorryy
Kupiłem tą właśnie tą latarkę i dopiero po powrocie do domy, zacząłem szukać na necie co to jest ssc p4 I tak właśnie odkryłem to wspaniałe forum
Pytanie mam tylko jedno , czy oddać to ustrojstwo ( bo jest tak możliwość) i zakupić na DX coś z ssc p7 ? Czy za taką cenę (59 zł) zostawić sobie tą latarkę ? i później pomyśleć o czymś lepszym.
Reasumując... Czy w porównaniu z innymi fabrycznymi latarkami na ssp4 ta jest OK ? czy raczej dno ?
Kupiłem tą właśnie tą latarkę i dopiero po powrocie do domy, zacząłem szukać na necie co to jest ssc p4 I tak właśnie odkryłem to wspaniałe forum
Pytanie mam tylko jedno , czy oddać to ustrojstwo ( bo jest tak możliwość) i zakupić na DX coś z ssc p7 ? Czy za taką cenę (59 zł) zostawić sobie tą latarkę ? i później pomyśleć o czymś lepszym.
Reasumując... Czy w porównaniu z innymi fabrycznymi latarkami na ssp4 ta jest OK ? czy raczej dno ?
piotre966 , latarka napewno nie jest zła a już napewno nada się po lekkiej przeróbce do modyfikacji. Można by się pokusić nawet wsadzić tam P7 i jakiś aluminiowy reflektor tylko nie wiem jak z opłacalnością takiego rozwiązania .
Trzeba policzyć koszt drivera , lustra i leda - to pewnie wyjdzie blisko tej latarki z DX a może nawet więcej .
Ja osobiście miałem tą latarkę w ręce i powiem jedno , za ciężka do używania na codzień i zbyt mało światła jak na taki klocek.
Trzeba policzyć koszt drivera , lustra i leda - to pewnie wyjdzie blisko tej latarki z DX a może nawet więcej .
Ja osobiście miałem tą latarkę w ręce i powiem jedno , za ciężka do używania na codzień i zbyt mało światła jak na taki klocek.
elektroda.pl
Za podobne pieniadze kupisz juz calkiem dobra latarke uzywana, Ja bym sie nie bawil w modyfikowanie tego, szkoda czasu i pieniedzy, nie wiadomo jaki efekt koncowy wyjdzie.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU