Black Cat
Black Cat
Latareczka kupiona TUTAJ za oszalamiajaca kwote 7,99 $.
Patrzac na cene rzeczywiscie nie robi wrazenia i znajac polityke Chinczykow nadchodzi mysl - pewnie badziew jakis. Ale przyjrzyjmy sie jej dokladniej.
Parametry podane przez producenta:
- dioda OSRAM dajaca 100lm
- zasilanie AAA 1,5V max
- reflektor SMO
- prad diody 500mA
- anodyzacja HA II
Do testu uzylem akumulatorka AAA firmy Powerhaus (nic specjalnego) lezacej sobie juz z 2 miesiace po ostatnim ladowaniu. Pomiar pradu przy napieciu ok 1,3V wynosi 1,6A 2W jest pobierane z akumulatorka czyli w diode pewnie idzie ok 1,2-1,6W - jak na maluszka to calkiem sporo. Moc ta czuc po chwili w dloni - robi sie cieplo, nawet bardzo cieplo ale nie parzy Niestety ma to wade - bardzo krotki czas swiecenia.
W zestawie z latarka otrzymujemy smycz dzieki ktorej mozemy zalozyc siatelko na nadgarstek. Sam uchwyt mikruska jest dosyc pewny dzieki ostremu moletowaniu - nic sie nie wyslizguje. Wlaczanie i wylaczanie rowniez nie sprawia problemow.
Jakosc wykonania najlepsza nie jest ale zadziwia i cieszy centralnie umieszczona dioda i brak paluchow i opilkow na reflektorze czy na szybce od wewnatrz tym bardziej ze rozebrac latarke nie jest latwo bo zostala sklejona. Do wad mozna zaliczyc nieposmarowane gwinty i naciete srednio precyzyjnie, oraz powloke ktora miejscami wydaje sie jakby byla przytarta no ale pamietajmy ze latarka kosztuje 8$
No to czas na beam - tylko 1den i to "rzut na sufit"
Latareczka ta to nie thrower o zasiegu 200m tylko cos co mozna wsadzic do kieszonki czy damskiej torebki i nosic jako backup do naszego ulubionego EDC zatem nie spodziewajmy sie jakis super osiagow - uzyteczny zasieg to moze jakies 25-30m a pod nogi w mieszkaniu czy w piwnicy to az za duzo - nawet na podworek czasem ciut za duzo moze byc.
Na podstawowe samo nasuwajace sie pytanie: Czy warto kupic ? odpowiadam zdecydowanie: Tak
PS to moja 1wsza recka wiec za wszelkie niedociagniecia przepraszam.
PS2 czy teraz tez moge dostac zielony kolor ?
Patrzac na cene rzeczywiscie nie robi wrazenia i znajac polityke Chinczykow nadchodzi mysl - pewnie badziew jakis. Ale przyjrzyjmy sie jej dokladniej.
Parametry podane przez producenta:
- dioda OSRAM dajaca 100lm
- zasilanie AAA 1,5V max
- reflektor SMO
- prad diody 500mA
- anodyzacja HA II
Do testu uzylem akumulatorka AAA firmy Powerhaus (nic specjalnego) lezacej sobie juz z 2 miesiace po ostatnim ladowaniu. Pomiar pradu przy napieciu ok 1,3V wynosi 1,6A 2W jest pobierane z akumulatorka czyli w diode pewnie idzie ok 1,2-1,6W - jak na maluszka to calkiem sporo. Moc ta czuc po chwili w dloni - robi sie cieplo, nawet bardzo cieplo ale nie parzy Niestety ma to wade - bardzo krotki czas swiecenia.
W zestawie z latarka otrzymujemy smycz dzieki ktorej mozemy zalozyc siatelko na nadgarstek. Sam uchwyt mikruska jest dosyc pewny dzieki ostremu moletowaniu - nic sie nie wyslizguje. Wlaczanie i wylaczanie rowniez nie sprawia problemow.
Jakosc wykonania najlepsza nie jest ale zadziwia i cieszy centralnie umieszczona dioda i brak paluchow i opilkow na reflektorze czy na szybce od wewnatrz tym bardziej ze rozebrac latarke nie jest latwo bo zostala sklejona. Do wad mozna zaliczyc nieposmarowane gwinty i naciete srednio precyzyjnie, oraz powloke ktora miejscami wydaje sie jakby byla przytarta no ale pamietajmy ze latarka kosztuje 8$
No to czas na beam - tylko 1den i to "rzut na sufit"
Latareczka ta to nie thrower o zasiegu 200m tylko cos co mozna wsadzic do kieszonki czy damskiej torebki i nosic jako backup do naszego ulubionego EDC zatem nie spodziewajmy sie jakis super osiagow - uzyteczny zasieg to moze jakies 25-30m a pod nogi w mieszkaniu czy w piwnicy to az za duzo - nawet na podworek czasem ciut za duzo moze byc.
Na podstawowe samo nasuwajace sie pytanie: Czy warto kupic ? odpowiadam zdecydowanie: Tak
PS to moja 1wsza recka wiec za wszelkie niedociagniecia przepraszam.
PS2 czy teraz tez moge dostac zielony kolor ?
Witam
A moja żona dziś dostała to:
Musiałem utrzymać tajemnicę, bo to prezent.....
Zastanawiam się tylko dlaczego czarny jest wiśniowy ale cóż do torebki idealna.
Trzeba przyznać, że świeci całkiem sprawnie jak na takie maleństwo, trochę się grzeje, więc prąd pójdzie w diodę spory. Z nowej alkalicznej baterii pobiera 2A
Dioda ma delikatną zielonkawą poświatę.
Obudowa wyłącznika jest rozkręcana na dwie połowy, które uszczelniają się gumką wyłącznika.
Głowicy niestety nie udało mi się odkręcić, a nie chcę zniszczyć, bo to już nie moje
Pozdrawiam
A moja żona dziś dostała to:
Musiałem utrzymać tajemnicę, bo to prezent.....
Zastanawiam się tylko dlaczego czarny jest wiśniowy ale cóż do torebki idealna.
Trzeba przyznać, że świeci całkiem sprawnie jak na takie maleństwo, trochę się grzeje, więc prąd pójdzie w diodę spory. Z nowej alkalicznej baterii pobiera 2A
Dioda ma delikatną zielonkawą poświatę.
Obudowa wyłącznika jest rozkręcana na dwie połowy, które uszczelniają się gumką wyłącznika.
Głowicy niestety nie udało mi się odkręcić, a nie chcę zniszczyć, bo to już nie moje
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Niestety nic więcej nie udało mi się wycisnąć z mojego aparatu, uparcie łapał ostrość na wszystko tylko nie LEDa.krzycho123 pisze:Pyra , a tak już serio . Możesz dać jakieś makro głowicy z ledem ?
ElSor dał foto ale pod takim kątem że nie widać leda a jestem ciekaw tego wynalazku i jak wygląda rdzeń
chip wygląda jakby rozdzielony na dwa pola: kwadracik w rogu i otoczka....
Muszę tu dodać, że na soczewce diody jak i wokół na reflektorze jest pełno paprochów
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Moze za slabo to robie ale ani drgnie a nie chce zepsuc szybkilennin pisze:E... ona nie jest klejona. Wypchnij wszystko przez wciśniecie szybki
Ostatnio zmieniony niedziela 06 gru 2009, 11:30 przez ElSor, łącznie zmieniany 1 raz.
Wczoraj przyszła moja sztuka. Mam też Tank 703 i moje odczucia są takie że Black Cat wygląda przy tamtej jak z bazaru. Różnica w cenie 2 dolarów. Świeci też dużo słabiej. W dotyku jest jak piórko i pewnie łatwo można ją zmiażdzyć. Na dzień dobry ma braki w powłoce.
Porównanie:
Gumka blee;)
Z lewej Czarny kot, z prawej Tank007 TK-703 na identycznym zasilaniu
Podsumowując: warto dopłacić.
ps
Z akusa naładowanego do 1,33 pobierają tyle samo> 0,96A
Z nowego palucha kot 1.90A, czołg 1.80A
Porównanie:
Gumka blee;)
Z lewej Czarny kot, z prawej Tank007 TK-703 na identycznym zasilaniu
Podsumowując: warto dopłacić.
ps