Propozycja nowego działu
Propozycja nowego działu
Proponuje rozwazyc utworzenie nowego dzialu na forum pt. Newsy.
Teoretycznie mamy "roznosci" w kafejce, ale moim zdaniem powinnien byc osobny dzial, gdzie moznaby podac ciekawy news prasowy czy inna ciekawostke bezposrednio zwiazana z oswietleniem , latarkami i bedaca istotna w czasie.
Czesc tematow z "roznosci" moznaby tam na dzien dobry przeniesc. Ja wrzucilem kilka newsow o ledach do dzialu "diody led". Tez umiarkowanie to tam pasuje imo.
Oczywiscie to tylko propozycja. Ciekaw jestem Waszego zdania.
Teoretycznie mamy "roznosci" w kafejce, ale moim zdaniem powinnien byc osobny dzial, gdzie moznaby podac ciekawy news prasowy czy inna ciekawostke bezposrednio zwiazana z oswietleniem , latarkami i bedaca istotna w czasie.
Czesc tematow z "roznosci" moznaby tam na dzien dobry przeniesc. Ja wrzucilem kilka newsow o ledach do dzialu "diody led". Tez umiarkowanie to tam pasuje imo.
Oczywiscie to tylko propozycja. Ciekaw jestem Waszego zdania.
Pikom, trzeba by zastanowic sie tez jak postepowac z "prezentacjami" diod. W obecnym stanie i opisie dzialu "diody led" np. watek z zapowiedzia "Cree XP-G" znalazlby sie w nowym dziale. Datasheet w dziale "diody led". Moze takie rozgraniczenie mialoby nawet sens. Nie wiem, glosno mysle nad propozycja dzialu po prostu.
Chetnie bede dodawal newsy, nie ma problemu, jestem dosc na biezaco.
Edit: Wypadaloby dosc jasno sprecyzowac co w tym dziale ma sens a co nie. Czy np. news o pojawieniu sie nowej przetwornicy, optyki jest ok. Czy maja sie tam pojawiac newsy o nowych modelach latarek - wg mnie to np. juz dyskusyjna sprawa.
Chetnie bede dodawal newsy, nie ma problemu, jestem dosc na biezaco.
Edit: Wypadaloby dosc jasno sprecyzowac co w tym dziale ma sens a co nie. Czy np. news o pojawieniu sie nowej przetwornicy, optyki jest ok. Czy maja sie tam pojawiac newsy o nowych modelach latarek - wg mnie to np. juz dyskusyjna sprawa.
Ostatnio zmieniony wtorek 01 gru 2009, 21:33 przez czarny_kruk, łącznie zmieniany 1 raz.
Newsy to dobry pomysł. Oczywiście, od rozsądku i oceny sytuacji zależy gdzie dany wątek umieścić. Ale spokojnie, mimo, że rozgraniczanie "ścisłe" jest jednak zbyt skomplikowane dla wielu osób, są u nas moderatorzy którzy mnogą przenosić posty i wątki z jednego działu do drugiego w razie potrzeby
Dziękuję za pomysł i za deklarację, jestem przekonany że nowy dział powstanie, chciałbym jednak posłuchać opinii większej grupy osób.
Dziękuję za pomysł i za deklarację, jestem przekonany że nowy dział powstanie, chciałbym jednak posłuchać opinii większej grupy osób.
Pozdr.
Pikom
Pikom
- Calineczka
- Kontakt:
pawelsz, trafne spostrzezenie co do waznosci.
Sadze, ze najprostszym i najbardziej czytelnym pomyslem byloby zrobienie dwoch belek w tym dziale, tak jek teraz mamy w kazdym dzialek "wazne tematy" i "tematy".
Jedna moglaby byc "newsy", druga np. "archwium newsow", gdzie bylyby wiadomosci starsze niz np. 30 dni i te juz nieaktualne (np. informacja o 1 dniowej wyprzedazy kazdy jetbeam za 1zl;).
Sadze, ze najprostszym i najbardziej czytelnym pomyslem byloby zrobienie dwoch belek w tym dziale, tak jek teraz mamy w kazdym dzialek "wazne tematy" i "tematy".
Jedna moglaby byc "newsy", druga np. "archwium newsow", gdzie bylyby wiadomosci starsze niz np. 30 dni i te juz nieaktualne (np. informacja o 1 dniowej wyprzedazy kazdy jetbeam za 1zl;).
Takie info to chyba by się bardziej nadawało do działu "Dobra cena".czarny_kruk pisze:pawelsz, [ciach] (np. informacja o 1 dniowej wyprzedazy kazdy jetbeam za 1zl;).
Jeżeli można, to ja chciałbym również zabrać głos w tej sprawie. Na jednym z forów, w którym uczestniczę jest taki moim zdaniem fajny dział "news" do którego bot wrzuca informacje z RSS'ów z różnych stron. Nie wiem jak wygląda to od strony programistycznej - nie znam się na tym, ale jest to wygodne, bo nie trzeba na rozpoczęcie dnia przelatywać X stron w poszukiwaniach - patrzę co nowego i ewentualnie zaglądam.
Co do samych newsów to uważam, że powinny być to raczej tylko krótkie informacje razem z linkami do źródła i bez możliwości komentarza. Dyskusje na temat newsów powinny zostać w kafejce.
clorox
Ja widziałbym w takim dziale informacje o nowinkach technicznych przede wszystkim. Czyli właśnie nowy typ emitera o wydajności 999lm/W, rewelacyjna przetwornica 99,9% sprawności i inne ciekawostki w tym stylu.
Aktualne promocje cenowe na stronach producentów optyki, elektroniki, emiterów LED również byłyby przydatne. Ot, na przykład Cutter ma aktualnie obniżkę 30% na MC-E + wysyłka gratis przy zamówieniach powyżej 100 dolców.
Promocje latarek również, ale może bardziej jako obniżki i okazje w zagranicznych sklepach internetowych. Polscy dystrybutorzy mają już swoje, dedykowane miejsce do tego celu.
Aktualne promocje cenowe na stronach producentów optyki, elektroniki, emiterów LED również byłyby przydatne. Ot, na przykład Cutter ma aktualnie obniżkę 30% na MC-E + wysyłka gratis przy zamówieniach powyżej 100 dolców.
Promocje latarek również, ale może bardziej jako obniżki i okazje w zagranicznych sklepach internetowych. Polscy dystrybutorzy mają już swoje, dedykowane miejsce do tego celu.
"Ważne tematy" to standardowa część każdego działu - tu lądują ogłoszenia i posty przyklejone. Nie da się tak prosto zrobić by były tam umieszczane posty na jakiś czas a potem spadały do zwykłej części. Co najwyżej można zrobić osobny mały dział "Archiwum Newsów" gdzie moderatorzy przenosiliby wątki ręcznie.czarny_kruk pisze:pawelsz, trafne spostrzezenie co do waznosci.
Pozdr.
Pikom
Pikom