JKrzysztof, 380mA w leda + dobre lustro... całkiem zacnie
Szkoda, że nie mam możliwości przetestowania jej tak jak na to zasługuje.... Tutaj niemiecki teścik wersji HL-EL500 czyli ok 230mA w leda i oczywiście Luxeon I na podkładzie. Tylko rozkład światła będzie prawie identyczny
1196 cd / lx 11,96 / 15,82 LM
Ostatnio zmieniony wtorek 24 lis 2009, 17:42 przez Dominik, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy ta fotka LINK byla przypadkowo pstryknieta z jakimis niestandardowymi ustawieniami? Czy tez led na innej wysokosci, ze zmienil sie nieco rozklad i wyglada, ze z P4 ketajka swieci lepiej niz z XPG?
czarny_kruk, różne aparaty nawet z tymi samymi ustawieniami manualnymi inaczej oddają barwę, stopień natężenia światła etc... Dlatego do porównania nadają się tylko zdjęcia zrobione tym samym sprzętem przy tych samych ustawieniach.
Dlatego po wymianie aparatu musiałem przestrzelać ponownie wszystkie lampki, a części sprzętu niestety nie udało mi się ponownie dostać Np. nie mam nowej fotki do HL-EL500.
Dominik pisze:Dlatego po wymianie aparatu musiałem przestrzelać ponownie wszystkie lampki, a części sprzętu niestety nie udało mi się ponownie dostać Np. nie mam nowej fotki do HL-EL500.
Jako rozwiązanie awaryjne możesz spróbować rozjaśnić/przyciemnić stare zdjęcie o współczynnik wynikający z porównania jasności na innej parze stare-nowe zdjęcie. Nie jest to idealne, ale będzie blisko.