Nie bardzo rozumiem??koniecznie zmień łączówki pakietu na żeńskie w izolacji, bo z obecnymi bardzo łatwo o zwarcie.
I jeszcze jedno, szukałem tego schemaciku ale coś nie mogę znaleźć, świetliku podrzuciłbyś mi linka??
Nie bardzo rozumiem??koniecznie zmień łączówki pakietu na żeńskie w izolacji, bo z obecnymi bardzo łatwo o zwarcie.
Jest nikła szansa, ale tylko jeżeli ma niższą pojemność.Pichu pisze:Czy ten jeden aku protected zadziała jako zabezpieczenie??
To jaką te ogniwa mają pojemność wiedziałbyś tylko jak byś to zmierzyłPichu pisze:Niestety aku protected ma 2400mAh a te ogniwa z allegro mają po 2200mAh....
Zauważ że nie da się praktycznie wyprodukować ogniw o takich samych parametrach.Pichu pisze:Chciałbym aby odcinał prąd przy 12v (3v na ogniwie)
Tak chyba zrobiępawelsz pisze:poszukaj postów Dominika o budowaniu pakietu lion...
a ile może podziałać- nikt Ci tego nie powie, masz używane ogniwa- pomimo, że od Bociana, to jednak nie wiesz jak się chemia zachowa w czasie.
Moja rada: testy, odpalasz latarkę w max i co 10-15 min mierzysz napięcie na poszczególnych ogniwach, jak zacznie gwałtownie spadać, to już wiesz ile czasu masz
Zamień na izolowane (a żeńskie się łatwiej izoluje) bo jak odłączysz pakiet taki jak jest teraz i położysz na czymś metalowym to mogą latać iskry, a przy większym pechu może być mały pożar.Pichu pisze:Nie bardzo rozumiem??koniecznie zmień łączówki pakietu na żeńskie w izolacji, bo z obecnymi bardzo łatwo o zwarcie.
Ten temat: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=138I jeszcze jedno, szukałem tego schemaciku ale coś nie mogę znaleźć, świetliku podrzuciłbyś mi linka??
Czysto teoretyczniePichu pisze:Pytanie brzmi, ile może podziałać moja lampka na tym pakiecie?? 4x LION załóżmy 2200mAh diody 2 x XP-G każda pobierająca 1000mAh.