driverek SKU 15880
Przeróbka zasilania dokonana przez Calineczkę, była konieczna ze względu na wymianę µC (w oryginale jest PIC, a zamieniono na ATTiny13), jak juz napisał Volt.grigorij00 pisze:Dotarł do mnie SKU15880 Z DX i wszystko byłoby dobrze tylko trochę słabo działa w nim pamięć ostatniego trybu świecenia . Zastanawiam się czy może tutaj coś pomuc przeróbka zasilania procka , tak jak to zrobił Calineczka tutaj : http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Czy raczej źle kombinuję ?
I jeszcze jedno co mnie zsatanawia to sposób wlutowania procka , z tego co widzę to na zdjęciach Calineczki w porównaniu do zdjęć z DX czy KAI , jest on wlutowany po obruceniu o 180°
tutaj orginał :
[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_4abf67a3da0b05538.jpg]Obrazek[/url]
a tu po przeróbce
[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_4abf67f4c5fcb2823.jpg]Obrazek[/url]
Może ktoś mi podpowie jak powinno być bo domyślam się że tak jak na zdjęciu Calineczki , ale wole sie upewnić .
Pozdrawiam
Podtrzymanie zasilania, które dorobił Calineczka, jest potrzebne do zmiany trybów. Zapamiętanie ostatnio używanego trybu, następuje po odpowiednim czasie jego używania, nie wystarczy wyłączyć latarkę po ustawieniu trybu, latarka musi "trochę" poświecić.
Właśnie rozpracowałem mój egzemplarz i tak
Zaraz po włączeniu można tryby zmieniać klikiem.
Po ustaleniu trybu na kilka sekund, tryb jest zapamiętany, teraz żeby wejść do zmiany trybów trzeba użyć "dwuklika" i potem już pojedynczym zmieniamy tryby.
Działa bez zarzutu
Pozdrawiam
PS: W przeróbce to chyba tylko przetwornica Calineczce została nie ruszona
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
A to wychodzi że w moim driwerku wszystko ok.
Działa identycznie tak jak piszesz Pyra , zauważyłem też że w trybie mid i low po około 3 sekundach świecenia pojawia się krótkie mignięcie , jak sprawdziłem to mignięcie oznacza właśnie że sterownik zapamietał tryb świecenia . Wcześniejsze wyłączenie czy tez krótki klik zanim pojawi sie mignięcie powoduje przejscie do nastepnego trybu , ciekawe .
Dzieki koledzy za porady
Pozdrawiam
Działa identycznie tak jak piszesz Pyra , zauważyłem też że w trybie mid i low po około 3 sekundach świecenia pojawia się krótkie mignięcie , jak sprawdziłem to mignięcie oznacza właśnie że sterownik zapamietał tryb świecenia . Wcześniejsze wyłączenie czy tez krótki klik zanim pojawi sie mignięcie powoduje przejscie do nastepnego trybu , ciekawe .
Dzieki koledzy za porady
Pozdrawiam
-
A czy ktoś się może orientuje czy byłaby możliwość zablokowania w tym driewerku trybów , tak żeby cały czas działał w trybie max ? Najlepiej bez ingerencji w program procesora . Tak się złożyło że szukam właśnie jedno trybowego driwera który przy zasilaniu z akumulatora Lion dałby w miarę stały prąd (1-1,4A) na diodzie Led w miarę rozładowania akusa . Myślałem też o SKU7882 żeby zablokować w nim tryby ( o ile się da)ale ten jest z kolei chwilowo niedostępny na DX . A może ktoś zna jakiś sprawdzony jedno trybowy driwer z DX czy KAI o podobnej charakterystyce jak SKU 15880 . Proszę tutaj o pomoc , sam przeglądałem ofertę tych sklepów ale trochę tego jest i jeszcze nie zawsze piszą tam prawdę , ogólnie loteria
- Calineczka
- Kontakt:
-
Jest to element wykonawczy przetwornicy step-up, czyli nMOS sterowany niskim napięciem. Można go zastąpić np. tranzystorem ze SKU7880 lub podobną przetwornicą z nowego RC-G2.
U mnie tranzystor nosi oznaczenie kodowe AGZS.
Tylko, że zależnie od przyczyny wybuchu, mógł też zostać uszkodzony 7NHA, czyli sama przetwornica
Pozdrawiam
U mnie tranzystor nosi oznaczenie kodowe AGZS.
Tylko, że zależnie od przyczyny wybuchu, mógł też zostać uszkodzony 7NHA, czyli sama przetwornica
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Wszystkie padają identycznie. Mają polutowane zworki i tuning na 1.2A. Widać nie służy im ten zabieg. Po dłuższym świeceniu odparowuje właśnie ten element. Nie wyglądał tak zle tylko go ruszyłem żeby zobaczyć co sie z nim dzieje i część obudowy odpadła Przylutowywałem tranzystorki pozyskane z tony złomu podobnego i nic. Pomrugiwanie tylko było widoczne przy zasilaniu z liiona. Odszedł w kraine wiecznej światłości jak jego bracia. Szkodaze sie nadłubałem tylko pozyskując potencjalnych dawców