Vipow CREE 3w , ktoś może kupił ?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
krzycho_

Vipow CREE 3w , ktoś może kupił ?

Post autor: krzycho_ »

Witam ,
wczoraj trafiła mi się dosyć ciekawa oferta , trafiłem mianowicie na ciekawą latarkę za jeszcze ciekawszą cenę :mrgreen:

Mam na myśli cos co na allegro sprzedają jako "latarka ręczna 3w Cree" , a dokładniej produkt Vipow , wygląda to tak :

Obrazek

Producent obiecuje diodę cree , tak też pisze na opakowaniu . Latarka posiada soczewkę i tu pierwsze pytanie do ewentualnym posiadaczy ,czy soczewka jest szklana czy tak jak sądze plastikowa ?
Jako że lampka zasilana jest z 2xAA zastanawia mnie też jaki tam siedzi driver i jakie są szanse na ewentualny mod ;-)

Latarka jest dosyć ciekawa z tego względu że ma swojego droższego klona , tylko pytanie czy to to samo a różni się tylko refem ,domyślam się też po przeczytaniu paru specyfikacji że siedzi tam Cree XR-E tylko pytanie czy jest to Q2 czy P4 ?

Droższy klon :
Obrazek

Może ktoś ma i podzieli się opinią lub ewentualnie foto , dzięki z góry .

PS> oczywiście cena za jaką moge ją mieć jest wiele ,wiele niższa niż ta z allegro , koszt praktycznie dobrego binu XR-E ;-)
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

o ile ma jakąś sensowna pigułę to do modowania się będzie nadawała, np. SKU15880, o ile wejdzie...o ile nie jest klejona, o ile pod ledem nie ma dziury i inne "o ile"
A teksty reklamujące jak zwykle boskie:
Firma CREE, z siedzibą główną w Durham (USA), jest jednym ze światowych liderów w technologii LED, słynącym z innowacyjności. Kluczem do sukcesu i wypracowania przewagi nad konkurencją jest świetna znajomość związków węglika krzemu (SiC) i azotku galu (GaN), co pozwala na dostarczanie Klientom zarówno chipów, jak i diod LED po procesie inkapsulacji, w najwyższej jakości. Technologia opanowana przez CREE może uzyskiwać więcej energii z coraz mniejszej powierzchni, przy jednoczesnej redukcji ciepła, niż w przypadku innych dostępnych na rynku technologii, materiałów i produktów

treść prawie jak :
zeżewewłaczki keskiseplewowate dyfuzują debulgulatorem deszyfratorowym ku ósmej tetragonalnej, oczywiście tez z siedzibą główną w Durham, bo czemu nie :mrgreen:

A jak w cenie leda to ja bym się pokusił :wink:
Awatar użytkownika
krzycho_

Calineczka , mechaniczny mod to pikuś jest ... no dobra Pan pikuś :mrgreen:

Najbardziej jestem ciekaw co tam za driverek siedzi i ile daje w leda ,ale dopóki nie kupię to się nie dowiem chyba że ktoś to macał może :) ?
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

stawiam na Tolka Banana, tfu, na na byle jaką cieniutką chińszczyznę...cudów bym się nie spodziewał, zwłaszcza w tej cenie...
Marian

Post autor: Marian »

Nie mam dokladnie tej latarki ale mam Vipow w wersji mozna by powiedziec poprzedniej. Dokladnie to samo body tylko zamiast soczewki reflektor i dioda to chyba cos ala Seoul-silkonowa soczewka-do tego cala metna do tego niebieszczy. Moge wypowiedziec sie na temat wykonania. Calosc sprawia wrazenie solidnej latarki, grube body, ciezkie, zewnetrzna obrobka naprawde dobra. Gumka wylacznika wystaje takze na dupce nie postawisz. Plastikowa szybka,reflektor, brak oringow w glowicy, oringi na body uszkodzone od nowosci. Wylacznik na wcisk-czrny plastik. Natomiast porazka w tej latarce to gwinty to jest masakra, nie rowne z zadziorami, przede wszystkim luzne. U mnie aby dobrze skupic leda musialem troche odkrecic glowice,ktora wtedy lata - gwint owiniety tasma teflonowa, jako tako trzyma. Driver to jakis kilku elementowy badziew, z tego co pamietam z 2 AA ciagnal prawie 700mA z czego w leda szlo 300mA. Srednica driwera 16mm. Pigula tez badziewie cienkie scianki niedokladne wykonanie i gwint j.w. Co jeszcze? Klips jest wykonany z tak cienkiej blachy, ze raczej nie spelnia swojego zadania przy tej masie. Tak jest u mnie, moze cos poprawili.
Dalem sobie spokuj z ta latarka, ladnie wyglada i tyle, ot ozdoba.
Pozdr.
Awatar użytkownika
krzycho_

Marian ,czyli raczej dam sobie spokój z tym bo poco wydawać kasę żeby potem w koszu wylądowała :razz:

Dzięki za pomoc
elektroda.pl
ODPOWIEDZ