Lepsze to niż 350-400 lumenówDominik pisze:dostaniesz błysk 120-150 lumenów.
A tak poważnie to trzeba by sprawdzić w praktyce jak zachowuje się tryb strobo i dobrać najwłaściwsze wartości dla obu stron (dosłownie i w przenośni )
Lepsze to niż 350-400 lumenówDominik pisze:dostaniesz błysk 120-150 lumenów.
Chciałbym mieć właśnie Lo 350mA, Mid, 500mA, Hi 700mA i Boost 1000mA - ten 1A razy cztery XP-G to będzie jakieś 1500 lumenów! I właśnie dlatego upieram się przy trybie Boost tylko podczas wciskania dodatkowego przycisku by:Choć może się nie dać osiągnąć trybu Boost. Możliwośc regulacji prądy max, kończy się chyba na wyborze preselekcjonowanych 350, 500, 700, 1000mA.
Czujnik temperatury jest na PCB driver'a i bada tylko jego temperaturę.Pyra pisze:Do końca też nie rozumiem gdzie trzeba podłączyć i jaki czujnik temperatury.
Tryby to sobie możesz ustawić jakie chcesz, te podane parametry to ustalane prądy maksymalne.Kuras77 pisze: Chciałbym mieć właśnie Lo 350mA, Mid, 500mA, Hi 700mA i Boost 1000mA - ten 1A razy cztery XP-G to będzie jakieś 1500 lumenów! I właśnie dlatego upieram się przy trybie Boost tylko podczas wciskania dodatkowego przycisku
Z tego wynika, że niezupełnie:Kuras77 pisze:Czujnik temperatury jest na PCB driver'a i bada tylko jego temperaturę.Pyra pisze:Do końca też nie rozumiem gdzie trzeba podłączyć i jaki czujnik temperatury.
Boost może mieć i 1,2A ale raczej będzie to trudne do wykonania. Jednak przy Boost 1A różnica między Hi a Boost to i tak będzie jakieś 350 lumenów więc i tak "odczuwalna"...A tryb Boost to ja myślałem coś więcej niż 1A jeśli to Ci wystarczy to OK
Zapewne chodzi o to że jak zamontujemy driver w korpusie latarki blisko diody to temperatura PCB oraz radiatora diody będzie zbliżona tak więc pośrednio można kontrolować i ją.Z tego wynika, że niezupełnie:
"Temperature sensing with user configurable trip point to limit output current to protect the
driver and/or LED"
To są wejścia na jeden przycisk, normalnie rozwarty. SWB jest połączony z masą zasilania (IN-) i minusem diody sygnalizacyjnej (STAT-).Kuras77 pisze:[...]zastanawiam się do czego służą "wejścia" na dodatkowe switch'e SWA i SWB? Może da się to jakoś skonfigurować? Napiszę do producenta i spytam się o tą opcję.
Zabrałeś mi ostatnią nadzieję... Szkoda, ale i tak napiszę do producenta - może zainteresuje go opcją Boost.swietlik pisze:To są wejścia na jeden przycisk, normalnie rozwarty. SWB jest połączony z masą zasilania (IN-) i minusem diody sygnalizacyjnej (STAT-).
Nie desperuj Spojrzałem tylko na szybko w instrukcję, ale wygląda na to, że tryb Duomode (7.1.1.a) przy właściwym ustawieniu da to czego potrzebujesz.Kuras77 pisze:Zabrałeś mi ostatnią nadzieję... Szkoda, ale i tak napiszę do producenta - może zainteresuje go opcją Boost.swietlik pisze:To są wejścia na jeden przycisk, normalnie rozwarty. SWB jest połączony z masą zasilania (IN-) i minusem diody sygnalizacyjnej (STAT-).
Faktycznie maxFlex'ów jest zero a bFlex'ów aż 173czarny_kruk pisze:z wysylka nie ma problemu o ile sa na stanie - z maxflexami jest zwykle problem.
A ta za $5 (typical International air mail) nie podejdzie (hm... podleci)?przesylka kosztuje 14 dolcow.