Dziś chyba uwziął się na mnie władca ciemności.
Zamontowałem wczoraj nowo zakupioną lampkę ( http://www.rowerystylowe.pl/busch-mulle ... -3815.html ) , która mnie kompletnie rozczarowała - daje tak mało światła, że najchętniej odkręciłbym ją i wrócił do starej żarówkowej lampki. Jedynie żal kasy.
Do tego w czasie jazdy odpadło mi tylne światło, poluzowane widocznie przez dzieciaki podczas wczorajszej zabawy. Że też tego nie sprawdziłem! Sama lampka działa, ale jej "plecy" zostały rozjechane przez samochody.
Jakby tego było mało, po dojechaniu do pracy chciałem sprawdzić czy z ostatnią działającą lampką (tylną na dynamo) wszystko jest w porządku i kiedy wykręciłem żarówkę ta ściemniała mi w palcach. No i zostałem bez świateł przy rowerze.
Mam ochotę rzucić to w cholerę i jeździć po ciemku, ale że jestem ojcem dzieciom... nie moge ryzykować, ze mnie coś rozjedzie. Ech... Żebym chociaż miał pojęcie o tych prądach, voltach i oporach...
No, to się wyżaliłem.
A przy okazji: wiecie może, gdzie można kupić takie przewody, które nadają się do instalacji w rowerze?
Świetlna tragedia rowerowa
Świetlna tragedia rowerowa
Silo elenath na-ven lín! (Niech gwiazdy oświetlają twą drogę!)
Tatanka, to naprawde przykra historia, a szczegolnie przykre jest wydanie prawie 90zl za te "12luxow ktore idealnie oswietli kazda droge" moim zdaniem to oswietli droge w nocy do toalety co najwyzej...
Szkoda, ze nie poradziles sie na forum, bo za te pieniadze, mialbys naprawde kawal swiatla na rower i jezdziloby CI sie bardzo komfortowo, a co najwezniejsze, bys mial JASNO!
Widze, ze jestes z Gdanska. Z tamtych okolic jest sporo maniakow, takze odezwij sie do nich
Pozdrawiam
DNF
Szkoda, ze nie poradziles sie na forum, bo za te pieniadze, mialbys naprawde kawal swiatla na rower i jezdziloby CI sie bardzo komfortowo, a co najwezniejsze, bys mial JASNO!
Widze, ze jestes z Gdanska. Z tamtych okolic jest sporo maniakow, takze odezwij sie do nich
Pozdrawiam
DNF
- Calineczka
- Kontakt:
Sam jesteś maniakDNF pisze:Widze, ze jestes z Gdanska. Z tamtych okolic jest sporo maniakow, takze odezwij sie do nich
I dobrze nam z tym, co?
Tatanka, odezwij się na PW, zresztą masz chyba mój telefon(mam na myśli numer ), pozyczę Ci jakies swiatełko, uchwyt chyba znajdę, a jak nie masz mozliwości zwrotu tego miotacza fotonów to weź go ze soba do mnie-rzucę okiem...
Dzięi za słowa otuchy.
Bardzo chętnie, bo nie chce mi się wierzyć by ta lampka mogła być taka słabiutka. Z kolei tylna lampka świeci/ła za mocno. Fajnie, jakby ktoś z pojęciem o rzeczy zerknął. Przy okazji zabiorę tę latareczkę o której kiedyś wspominałem. Co do terminu, to się dogadamy - Twój numer telefonu mam. Dziękuję za chęć pomocy.Calineczka pisze:weź go ze soba do mnie-rzucę okiem
17. Dla mogliby napisać 500, bo i tak nie wiem ile to jest.DNF pisze:12luxow
Silo elenath na-ven lín! (Niech gwiazdy oświetlają twą drogę!)