Small Sun ZY-C37 Thower za grosze

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
freebike

Small Sun ZY-C37 Thower za grosze

Post autor: freebike »

Witam,
to będzie opis na raty. Z najważniejszych rzeczy to cena, jakość jak za tą cenę i że to dobrze świeci. Wada na szybko: 18650 mieści sie ale trzeba odkręcić lekko refa lub dupke.
Latarka ma 3 tryby Hi-low-disco, zasilanie 3xAAA lub 18650. Na dx ma opis że jak Cię nie stać na V-65

Kup to

low
Obrazek
high
Obrazek

strobe ;)
Obrazek

Od lewej Tank07 E07 środek Romi RC-G2 z zielonkawą diodą i SmallSun
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Pytanie, co jest bezpośrednio pod MCPCB LED-a?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Wydaje mi się, że wieeelka dziura. :-|
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Otóż właśnie, też mam takie przeczucie, sądząc po fotce. Jednak MUSI być coś skopane i do poprawki, Chińczycy inaczej nie potrafią zwyczajnie...
Awatar użytkownika
toms_

Post autor: toms_ »

Wygląda jakby była pustka :roll: Jeszcze pewnie mocny tryb to "DD". Na czymś przecież trzeba oszczędzić, żeby zaproponować taką cenę.

Freebike, zdjęcia obrazujące jasność poszczególnych trybów mają różny czas naświetlania. Trochę ciężko je porównywać, nie sądzisz ?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Ja dodam od siebie ze V-65C ma lagodniejsze przejscie ze spota do spilla, predzej mi to przypomina swiatlo z UltraFire SG-900
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Co nie przeszkadza użyć jej jako dobrego "body" do własnej konstrukcji, jeśli wykonanie pozostałych elementów jest w miarę poprawne. freebike, jak reflektor, gwinty, powłoka wyglądają z biska?
freebike

toms_ pisze:Wygląda jakby była pustka :roll: Jeszcze pewnie mocny tryb to "DD". Na czymś przecież trzeba oszczędzić, żeby zaproponować taką cenę.

Freebike, zdjęcia obrazujące jasność poszczególnych trybów mają różny czas naświetlania. Trochę ciężko je porównywać, nie sądzisz ?
Fotki cykam zwykłym kompaktem i on chyba nie ma takich ustawień a robiłem je na automacie.

[ Dodano: Sro Lis 04, 2009 9:45 pm ]
greg pisze:Co nie przeszkadza użyć jej jako dobrego "body" do własnej konstrukcji, jeśli wykonanie pozostałych elementów jest w miarę poprawne. freebike, jak reflektor, gwinty, powłoka wyglądają z biska?
Reflektor z bliska jest gładki i czysty(bez paluchów, kropek itp) Gwinty trochę lepsze niż średnio. Powłokę miałem dzisiaj okazję przetestować. Spadła na ceglaną podłogę i są malutkie ślady.

Co do dziury pod diodą macie racje. Dopiero teraz się przypatrzyłem i słabo się postarali. Właśnie odkręcam pigułe... zrobie foty co jest w środku.

[ Dodano: Sro Lis 04, 2009 10:01 pm ]
Obrazek
Na sucho i wcisk
Obrazek
Obrazek
Teraz coś dla znawców. Dla mnie czarna magia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Jak widać, ta piguła to, de facto, tuleja z gwintem. Z drugiej strony medalu, miejsca jest tam na prawdę dużo. Plaster miedzi o grubości nawet 10mm powinien wejść bez problemu. Po takiej operacji, z punktu widzenia bilansu termicznego, możnaby tam umieścić nawet MC-E :mrgreen:

freebike

Myślę że jest ta latarka to dobry start do ulepszeń. Piguła jest spora i ma pojemny "garaż". Jak jej jutro nie sprzedam napewno coś z nią zrobie. Na razie muszę założyć jakiś odprowadzacz ciepła z diody.
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Ja bym wiciął krążek z alu, wpasował, a później zalutował od dołu Alum-weldem. To, na prawdę, jest prosta, tania i bardzo zacna metoda na poprawienie grubości aluminiowych elementów odpowiedzialnych za odprowadzanie ciepła z LED-ów.

Gangrena

Post autor: Gangrena »

Jak dla mnie jest jeden problem - Acrylic Smooth/SMO Reflector.
Kiedyś o niej myślałem ale właśnie to mnie zniechęciło.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Nie no dostałem swoją sztukę. Takiego gów... jeszcze w rękach nie miałem. Driver padnięty ale nic bywa, kombinuje ok wymieniłem bo oczywiście nie standardowy to trzeba było kanapkę zrobić, odpalam chwila zgasło :/ Wyłącznik padł dobieram sie do niego w rekach sie rozpadł. Oczywiście nie że jakiś normalny tylko nowy wynalazek. Gwinty ostre poszarpane. Reflektor i szybka zapaluchowana. :/ Lepiej iść do kina za te pieniądze! Chyba że masz kilka godzin by ją dopieścić. A właściwie uruchomić. Mi na dzisiaj sił zabrakło.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
freebike

No to nieżle trafiłeś. Ta moja nadal działa. Zamówiłem kolejną i powinna niedługo dojść. Ciekawe czy dostane taki sam chłam.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Tragedia w trzech aktach. A właściwie horror ciekawy jestem po co dorabiałem miedzianą wstawkę, grubą pod diodę <rotfl>.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
ODPOWIEDZ