Tank007 E07 mała czarna

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
freebike

Tank007 E07 mała czarna

Post autor: freebike »

Witam,
wczoraj przyszła paczka od Chińskiego Mikołaja ;) Czasy trudne, trzeba samemu sobie robić prezenty ;) hehe
Ciekawiło mnie jak Osram świeci. Zamówiony Tank jest własnie na takiej diodzie. Posiada jeden tryb i przekręcany włącznik. Zasilanie 1xAA Więcej danych i cena TUTAJ

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Powłoka na tyle twarda że po przejechaniu ostrą szpilką z Victorinoxa nadal jest czarna. Naprawdę czarna i równo położona. Dokładne wykonanie, ładne gwinty i co ważne nasmarowane. Głowica jest miedziana lub mosiężna i jak przystało na nazwę pancerna. Głęboki ref a w nim diódka wielkości oka małej szprotki :) równo wycentrowana. Zwracam na to uwagę bo w Trustfire XP-E 23 była krzywo przyklejona i musiałem poprawiać.
Obrazek
Obrazek
No i w akcji o sufit z 1m
Obrazek
Tutaj porównanie do Trustfire
Tank007 po lewej
ObrazekObrazek

Latarka miała wadę która sama się naprawiła. Nowy włącznik sie zacinał i po wyłączeniu nadal świeciła. Po kilkunastu uderzeniach o stół działa ;) żartuje kilkunastu włączeniach.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony środa 04 lis 2009, 16:58 przez freebike, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

Cholercia, fajny jest! Podoba mi się rozkład światła. Pal licho, że to EZ AA :P :mrgreen:.
Awatar użytkownika
yano

Post autor: yano »

Dex-ter pisze:Cholercia, fajny jest! Podoba mi się rozkład światła. Pal licho, że to EZ AA :P :mrgreen:.
Ale taki bardziej - jednotrybowy :wink: No ale za te niespełna 14 $ to chyba warto...
pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Dzięki! Cudów nie ma, ale na małą, budżetową lampkę będzie OK.

A napisz jeszcze, jak spisuje się twist w codziennym użytkowaniu? Nie drażni brak 'pstryczka'? :wink:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

mam, chwalę, styki zapaćkane "oryginalnie", EDC fajne choć do takiego włączania trzeba się przyzwyczaić...
freebike

Mam ją od wczoraj ale idzie się przyzwyczaić. Do kieszeni w sam raz, napewno nie jedno wytrzyma. Jeśli sobię ją zostawie przejade ją autem (pierwsza nie będzie)
Ostatnio zmieniony środa 04 lis 2009, 21:34 przez freebike, łącznie zmieniany 1 raz.
DNF

Post autor: DNF »

Freebike, nie szkoda powloki? :mrgreen:
Powiedzcie mi, o co chodzi z ta "klodka" namalowana przy wlaczniku?
Da sie ta lampke postawic na dupce?
Pozdrawiam
DNF
freebike

DNF pisze:Freebike, nie szkoda powloki? :mrgreen:
Powiedzcie mi, o co chodzi z ta "klodka" namalowana przy wlaczniku?
Da sie ta lampke postawic na dupce?
Pozdrawiam
DNF
No, właśnie wróciłem z wypadu do starego tunelu kolejowego 2,5km. Co ta mała latareczka radzi/Ma bardzo fajny promień, wyrażnie widać bliżej i dalej, bez skoków. Tak się jakoś złożyło że koledzy postanowili odkupić odmnie Tanka i Trustfire.

DNF zamknięta kłódka oznacza że nie świeci, otwarta świeci. Na dupce się da.
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

Czyli żeby włączyć/wyłączyć kręcimy dupką, a nie głowicą, tak?
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
freebike

Volt pisze:Czyli żeby włączyć/wyłączyć kręcimy dupką, a nie głowicą, tak?
Tak

[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 4:58 pm ]
jeszcze jedna fotka się znalazła
Obrazek
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

Kurcze, spodobała mi się :wink: Powiedz jeszcze tylko, jak z długością świecenia? I czy od razu pada, czy stopniowo zmniejsza się jasność, czy jasność zmniejsza się (zauważalnie) dopiero pod koniec żywotu baterii?
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
freebike

Volt pisze:Kurcze, spodobała mi się :wink: Powiedz jeszcze tylko, jak z długością świecenia? I czy od razu pada, czy stopniowo zmniejsza się jasność, czy jasność zmniejsza się (zauważalnie) dopiero pod koniec żywotu baterii?
Miłem ją tylko jeden dzień więc nie mam więcej szczegułów. Mi też się podoba i zamówiłem sobie kolejną. Wtedy napiszę coś więcej.

[ Dodano: Sob Lis 21, 2009 3:17 pm ]
Doszła druga sztuka. Podczas rozładowania baterii latarka stopniowo przygasa, 703 tak samo. Zero problemów z włącznikiem jeśli chodzi o mechanike. Czasem to kręcenie denerwuje kiedy chce sie szybko zaswiecic latarke. osobiście preferuje pstryczki :)
Awatar użytkownika
piotrek966

Post autor: piotrek966 »

Hej, mam pytanko o porównanie Tank007 E07 z TANK007 TK-703. Którą polecicie z tych dwóch ? Czy to raczej prawie to samo ?

Czy Tank007 E07 nie jest jednak trochę za duża jak na latarkę do kluczy ?
Ostatnio zmieniony sobota 12 gru 2009, 14:17 przez piotrek966, łącznie zmieniany 1 raz.
freebike

Miałem dwie i wybrałbym 703 ze względu na włącznik. Świecą podobnie. E07 za to pewnie dłużej.
Awatar użytkownika
piotrek966

Post autor: piotrek966 »

No to skusze się na TANK007 TK-703, jest mniejsza, a jeśli światła dają podobne ilości to się już dłużej nie zastanawiam :) Dzieki!

Mam jeszcze jedno pytanie, czy to ze
E07 jest zasilana tylko z standardowego aku AA , a TK-703 z AAA i 10440, nie wpłynie na jasności świecenia tej drugiej ? (będę używał tylko zwykłych akumulatorków AA/AAA )

Rozwiejcie proszę moje wątpliwości.
ODPOWIEDZ