Nowa latarka i problem z chłodzeniem diody - prosze o pomoc.

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Post autor: jezjacek »

Ja bym spóbował dać śrubki w miejscach, przez które przechodzą kabelki na, oko powinny wejść. Oczywiście po wstawieniu dekielka.
Zdjęcia się nie ładują przy użyciu IE. Taki urok forum. Można za to dodawać załączniki - te się wtświetlają. Wada nie ma miniaturek.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

skaktus pisze: Kolego, śrubki będę po to aby dioda był dociskana, z tego względu że jest to latarka z zoomem więc głowica jest ruchoma...
Mea culpa, zapomniałem :oops:

skaktus pisze:Orginalnie dioda jest dociskana do rantu jakimś plstikiem który jej praktcznie nie trzyma, a nawet gdyby poprawnie dociskała to co z tego, skoro powierzchnia tyku diody z obudową to pasek długości ok 2 cm i szerokości 0,5 mm...takie coś nie zdąrzy odprowadzić ciepła a dioda przy 600 mA już daje z siebie trochę temperatury.
Wiem, widziałem już takie "chłodzenie", ale już rozpatrywaliśmy możliwości poprawy :roll:
Jeśli masz trochę miejsca pod diodą to powinieneś zastosować maksymalnej grubości krążek miedziany, aby miał możliwie dużą powierzchnię styku z boczną sćianką piguły. Dobre do tego celu są miedziane zaślepki do instalacji CO, które dobrze jest trochę sklepać na płasko i oszlifować.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
freebike

Post autor: freebike »

W podobnej latarce zrobiłem na klej (fujik z dx) i jest ok. Tak sie złozyło że zamówiłem tą samą latarkę co Ty Skaktus. Możesz coś napisać o tej ładowarce z zestawu czy jest coś warta. Wziąłem sobie ten zestaw na próbę. Obrazek
ODPOWIEDZ