budowa drivera

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
kamo990

budowa drivera

Post autor: kamo990 »

Witam WSZYSTKICH!
To mój pierwszy post. Myślę że w dobrym dziale i na temat :)

Chce zbudować oswietlenie rowerowe na cree q5 zasilane 700mA. Mam już wszystko poukładane tylko teraz obudowa zależy od drivera. Mają być podłączone 3 aku (ew 4 ) 1.2V będa to prawdopodobnie ogniwa SC z modeli.
Najpierw poskładam jedną potem może sie skusze na 2 jąkś mocniejsza... a ta ma długo wytrzymać.

Czy ma ktoś namiary lub sam robił i może mi dać foto/skan płytki całego układu i spis poszczególnych elementów (najlepiej w miarę fajnie dostępnych na szczęście mam u siebie 2 dobre sklepy z elektronika). Na pierwszy rzut oka myślę że bardziej mi sie opłaca zrobić te 2 drivery niż kupić i płacić za wysyłkę.
Zastanawiałem się też cyz nie zrobić drivera regulowanego potencjometrem od XXX do 700mA.

płytki mam, chemie do trawienia miedzi mam lutownice cyne kabelki itd wsyzstko jest :)
aha! żeby nie było na elektrodzie szukałem niestety lipa może złe słowa wpisałem... :)

żeby było wiadomo o co chodiz to tu daje linka http://img528.imageshack.us/img528/2688/uklsc.jpg
Światełeczka... światełeczka...
Awatar użytkownika
bogas

Re: budowa drivera

Post autor: bogas »

Cześć.
Po pierwsze - jeśli Q5, to puszczenie w nią tylko 700 to grzech. :D
Po drugie - robienie przetwornic mija się z celem (jak zacząłem z powerledami, to też chciałem robić sam), bo ceny gotowych są przystępne i wyjdzie Cię tak samo lub tylko odrobinę drożej.
Z gotowych w Polsce - np. od Edima lub dealextreme z Chin.
ODPOWIEDZ