Latarkowa wersja TVBGONE
Jak człowiek chory, to się nudzi, więc:
- wymiary 22 x 40mm (45 z diodą)
- grube na 14mm bo tylko taki wysoki koszyk miałem
- zasilane CR2032
- dioda wąska 3mm 100mW DD
karek314 - napisz do mnie na PW
EDIT:
Przy okazji jeszcze sobie taki uchwyt do programowania skombinowałem:
- wymiary 22 x 40mm (45 z diodą)
- grube na 14mm bo tylko taki wysoki koszyk miałem
- zasilane CR2032
- dioda wąska 3mm 100mW DD
karek314 - napisz do mnie na PW
EDIT:
Przy okazji jeszcze sobie taki uchwyt do programowania skombinowałem:
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
Też dziś zmontowałem swojego TV-B-Gone. Małym utrudnieniem był Attiny85V w wersji smd, gdyż całość była montowana na kawałku płytki uniwersalnej. Do tego trzeba było go pierw zaprogramować. Ale udało się. Zamontowane są cztery diody IR 5mm o kącie świecenia 25 stopni. Przed chwilą testowałem na Triluxie - działa.
Czy po włączeniu zasilania układ startuje automatycznie, a SW1 służy jedynie do ponownego rozpoczęcia cyklu wysyłania kodów, czy powinien dopiero zastartować po włączeniu zasilania i naciśnięciu SW1 ?
Czy po włączeniu zasilania układ startuje automatycznie, a SW1 służy jedynie do ponownego rozpoczęcia cyklu wysyłania kodów, czy powinien dopiero zastartować po włączeniu zasilania i naciśnięciu SW1 ?
-
A nikt nie myslal zeby wsadzic to np w taką "obudowe" http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5937 ?
Bez przerwy sie tego nie uzywa a jak potrzeba to mozna w 10 sek wymienic modul a i latarka sie nie marnuje... Ja póki co nie mam zadnej takiej latarki ale to jest kolejny argument zeby jakąś nabyc (ze niby bylby potrzebny ). Minus jest taki ze to raczej male nie bedzie - ale body na 1xCR123 to cos kolo ~10$... i jeszcze zostanie jakas kiepska dioda i sterownik bo pustego nie widzialem.
[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 11:44 pm ]
A tak w ogóle - to czy ktoś się orientuje jak to jest z legalnością wyłączania nie swoich telewizorów? No bo patrząc z drugiej strony - kierownik takiego sklepu może się nieźle wkurzyć... Teoretycznie może policzyć ile czasu pracownicy stracili na ponowne włączanie tego wszystkiego i iść do sądu a jeszcze straty z tytułu utraconych korzyści (no bo zamiast obsługiwać klientów to włączali wszystko z powrotem). Czy leci z nami jakis prawnik ?
Bez przerwy sie tego nie uzywa a jak potrzeba to mozna w 10 sek wymienic modul a i latarka sie nie marnuje... Ja póki co nie mam zadnej takiej latarki ale to jest kolejny argument zeby jakąś nabyc (ze niby bylby potrzebny ). Minus jest taki ze to raczej male nie bedzie - ale body na 1xCR123 to cos kolo ~10$... i jeszcze zostanie jakas kiepska dioda i sterownik bo pustego nie widzialem.
[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 11:44 pm ]
A tak w ogóle - to czy ktoś się orientuje jak to jest z legalnością wyłączania nie swoich telewizorów? No bo patrząc z drugiej strony - kierownik takiego sklepu może się nieźle wkurzyć... Teoretycznie może policzyć ile czasu pracownicy stracili na ponowne włączanie tego wszystkiego i iść do sądu a jeszcze straty z tytułu utraconych korzyści (no bo zamiast obsługiwać klientów to włączali wszystko z powrotem). Czy leci z nami jakis prawnik ?
DNF ,to że "widzą" podczerwień to jeszcze nic nie znaczy , żeby zrobić Ci coś muszą Ci udowodnić że to Ty to zrobiłeś , a niby jak ?
przecież każdy może mieć brelok z diodą led i bawić się nim w sklepie
pozatym takie rzeczy to się z daleka i z ukrycia robi a nie stojąc przed ścianą TV i śmiejąc się na cały sklep
przecież każdy może mieć brelok z diodą led i bawić się nim w sklepie
pozatym takie rzeczy to się z daleka i z ukrycia robi a nie stojąc przed ścianą TV i śmiejąc się na cały sklep
elektroda.pl