Zepsuła się latarka Zebralight a nie ma już gwarancji, co dalej?
Zepsuła się latarka Zebralight a nie ma już gwarancji, co dalej?
Jak padnie latarka ZL wykonujemy następujące kroki:
1. Zakładamy konto na stronie ZL.
2. Opisujemy problem.
3. Dostajemy adres do wysyłki, numer zgłoszenia.
4. Wpłacamy na PayPala ZL $15 w tytule wpisujemy numer, jest to stała opłata za naprawę każdego modelu, niezależnie od usterki W tych $15 jest na szczęście wliczony koszt odesłania naprawionej latarki
5. Wysyłamy latarkę do Chin - jakieś 25PLN.
6, Czekamy, długo czekamy. Standardowy czas to..... 2-3 miesiące
U mnie wyglądało to trochę inaczej...
Latarkę wysłałem gdzieś na początku października, a przyszła.... 2dni temu. Sporo im to zajęło, no ale wiadomo, przełom roku i koronaświrus...
Przez wirusa ponoć już nie wysyłają latarek tak jak kiedyś, tylko do USA. Tak przynajmniej oficjalnie mi napisali jak chciałem sobie zamówić.
W międzyczasie nie odpisali mi na pytanie, kiedy wyślą latarkę z powrotem, więc zgłosiłem do PP i dopiero łaskawie odpisali. To było słabe z ich strony.
Latarka naprawiona (padł sterownik), nie porysowali jej ani nic z tych rzeczy. Wygląda jak nowa.
Kliknij obrazek, aby powiększyć
Coś mi w niej nie pasiło, początkowo nie zauważyłem tego:
Odwrotnie przykręcili klips Za dużo winka ryżowego czy coś
W każdym razie jest ok, naprawiają nawet stare modele, naprawa jest zrobiona solidnie, tylko ten czas oczekiwania...
1. Zakładamy konto na stronie ZL.
2. Opisujemy problem.
3. Dostajemy adres do wysyłki, numer zgłoszenia.
4. Wpłacamy na PayPala ZL $15 w tytule wpisujemy numer, jest to stała opłata za naprawę każdego modelu, niezależnie od usterki W tych $15 jest na szczęście wliczony koszt odesłania naprawionej latarki
5. Wysyłamy latarkę do Chin - jakieś 25PLN.
6, Czekamy, długo czekamy. Standardowy czas to..... 2-3 miesiące
U mnie wyglądało to trochę inaczej...
Latarkę wysłałem gdzieś na początku października, a przyszła.... 2dni temu. Sporo im to zajęło, no ale wiadomo, przełom roku i koronaświrus...
Przez wirusa ponoć już nie wysyłają latarek tak jak kiedyś, tylko do USA. Tak przynajmniej oficjalnie mi napisali jak chciałem sobie zamówić.
W międzyczasie nie odpisali mi na pytanie, kiedy wyślą latarkę z powrotem, więc zgłosiłem do PP i dopiero łaskawie odpisali. To było słabe z ich strony.
Latarka naprawiona (padł sterownik), nie porysowali jej ani nic z tych rzeczy. Wygląda jak nowa.
Coś mi w niej nie pasiło, początkowo nie zauważyłem tego:
Odwrotnie przykręcili klips Za dużo winka ryżowego czy coś
W każdym razie jest ok, naprawiają nawet stare modele, naprawa jest zrobiona solidnie, tylko ten czas oczekiwania...
Re: Zepsuła się latarka Zebralight a nie ma już gwarancji, co dalej?
Zebra niestety nie wysyła części zamiennych. Fenix w tym wypadku jest lepszy .
Pisałem do Nich i tylko wysyłka do Chin . Od fenixa dostałem już kilka razy różne części ale ostatnio nie wysyłają już części a cały element. [ za darmo]
Pisałem do Nich i tylko wysyłka do Chin . Od fenixa dostałem już kilka razy różne części ale ostatnio nie wysyłają już części a cały element. [ za darmo]
Niestety padła mi też SC600 mkIII HI
Wysłałem do naprawy (liczą już sobie $20), dziś wróciła.
Czas od wysłania - nieco ponad 2 miesiące.
Mimo, że wartość przesyłki zwrotnej była wpisana $10, celnicy policzyli mi 30PLN.
Ale ja to rozumiem - państwo musi szukać kasy gdzie się da, wiadomo.
Ale jest ok, bo przysłali mi nową sztukę
Wysłałem do naprawy (liczą już sobie $20), dziś wróciła.
Czas od wysłania - nieco ponad 2 miesiące.
Mimo, że wartość przesyłki zwrotnej była wpisana $10, celnicy policzyli mi 30PLN.
Ale ja to rozumiem - państwo musi szukać kasy gdzie się da, wiadomo.
Ale jest ok, bo przysłali mi nową sztukę
A masz dokument co Ci policzyli i ile?
Opłaty celno-skarbowe za drobnicę to 8,5 zł, wiem bo płaciłem w zeszłym tygodniu jak mi 2 akumulatory przyszły. Nie wiem czy tak trafiłem, ale średnio będzie się kalkulować to na większą skalę, chociaż podejrzewam że miałem jakieś losowe "sprawdzanie".
Opłaty celno-skarbowe za drobnicę to 8,5 zł, wiem bo płaciłem w zeszłym tygodniu jak mi 2 akumulatory przyszły. Nie wiem czy tak trafiłem, ale średnio będzie się kalkulować to na większą skalę, chociaż podejrzewam że miałem jakieś losowe "sprawdzanie".
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Nic nie mam bo ja nie odbierałem.
Trochę sobie dziś poświeciłem
Jest siła w tej latarce. Rozkład, barwa i UI zebry sprawiają, że jest to świetne duże EDC (cenę pomijam)
Jest siła w tej latarce. Rozkład, barwa i UI zebry sprawiają, że jest to świetne duże EDC (cenę pomijam)
Trudno powstrzymać porównanie - sorry - Maseratti Quattroporte z silnikiem Nettuno - fenomenalne autko (pomijając cenę ) - wiem bo somsiad ma i dał się przejechać po A4 w kierunku niemca ...
Tak, to prawie to samo...