Witam
Czy ten pierścień na obrzeżach to normalne czy jakaś wada? Drugie pytanie- odbłyśnik lata w środku i nie mocniejsze przykręcenie nic nie pomaga. Jest na to jakiś sposób?
Kliknij obrazek, aby powiększyć
Convoy M21c
Re: Convoy M21c
Witaj
Obecny na zdjęciu pierścień jest bardzo poważną wadą latarki - powinieneś to zgłosić producentowi. Jest to spowodowane dystorsją boczną fosforowej warstwy luminoforu, który tworzy takie okręgi.
...
Nie no żartowałem to normalne bo latarka ma stalowy pierścień który właśnie w taki sposób odbija światło. Co do latającego odbłyśnika to u mnie pomogło bardzo mocne dokręcenie, ale żeby rozwiązać problem trzeba by kupić grubszy o-ring.
Obecny na zdjęciu pierścień jest bardzo poważną wadą latarki - powinieneś to zgłosić producentowi. Jest to spowodowane dystorsją boczną fosforowej warstwy luminoforu, który tworzy takie okręgi.
...
Nie no żartowałem to normalne bo latarka ma stalowy pierścień który właśnie w taki sposób odbija światło. Co do latającego odbłyśnika to u mnie pomogło bardzo mocne dokręcenie, ale żeby rozwiązać problem trzeba by kupić grubszy o-ring.
Dzięki za info. Pierwsza odpowiedź bardzo mi się podobała Nie wiem czy grubszy coś pomoże bo dopiero jak całkiem go wyjąłem to odbłyśnik się uspokoił. Chyba, że tak gruby żeby dociskał odbłyśnik. Obecnie guma dociska obok odbłyśnika i dlatego przykręcenie nic nie daje. A może wiesz jaki dali tam sterownik bo jest tylko jedna grupa z czterema jasnościami?
To typowy dla wcześniejszych modeli convoy'a sterownik z 4 trybami i pamięcią ostatniego trybu, z zabezpieczeniem termicznym i przed nadmiernym rozładowaniem ogniwa, prąd max to 6A
Nie ma pamięci ostatniego trybu. Tryby są w pętli.