Smartfon do 1500zł
Przedniego aparatu nie używam, mnie tam na rękę że nie zagraca ekranu swoim wcięciem. W mechanizm włazi drobny syf z kieszeni, widzę go jak wysunę raz na miesiąc żeby komuś pokazać, wtedy wyjeżdża obklejony brudem Jak dla mnie ekran świetny, na pewno lepszy od tych zwykłych, a z innymi amoledami nie porównywałem.
Jedyna rzecz która mi się w nim nie podoba to czytnik palucha, strasznie marudny. W warunkach domowych działa "od strzała", ale wystarczy wyjść na minutę z domu i ciut niższa temperatura lub suchsze powietrze powodują że ciężko odblokować telefon, po kilku nieudanych razach po prostu odblokowuję wzorem. Gdy jest ciepło i wilgotno czytnik zdaje się działać dobrze. Co ciekawe przy odblokowaniu telefonu palec trzeba trzymać dłużej i czekać na reakcję. W aplikacji bankowej wystarczy lekko dotknąć i działa od razu.
Jedyna rzecz która mi się w nim nie podoba to czytnik palucha, strasznie marudny. W warunkach domowych działa "od strzała", ale wystarczy wyjść na minutę z domu i ciut niższa temperatura lub suchsze powietrze powodują że ciężko odblokować telefon, po kilku nieudanych razach po prostu odblokowuję wzorem. Gdy jest ciepło i wilgotno czytnik zdaje się działać dobrze. Co ciekawe przy odblokowaniu telefonu palec trzeba trzymać dłużej i czekać na reakcję. W aplikacji bankowej wystarczy lekko dotknąć i działa od razu.
Ja również przedniego aparatu nie używam - może 3x przed kimś "zaszpanowałem" upuszczając swobodnie telefon z wyciągniętym modułem i to wszystko (oczywiście po kilku testach domowych po zakupie). Jak dla mnie to zamiast niego mogli dać np czytnik kart uSD albo lepiej 2gi głośnik. Ekran po przesiadce z Lenovo K2 (też amoled) wygląda na moje oko tak samo dobrze (nie wiem co w nim mogłoby być złego - może brak szybkiego i prądożernego odświeżania, idealnych kolorów ... to tylko telefon i super, że jest amoled, bo z czarnymi motywami wygląda rewelacyjnie).
U mnie czytnik na początku też działał średnio ale nowsze MIUI/aktualizacje rozwiązały ten problem.
U mnie czytnik na początku też działał średnio ale nowsze MIUI/aktualizacje rozwiązały ten problem.
Dzięki.
Prawdopodobnie kupię sobie mi 9T, rozważam jeszcze MI MIXa 2S (niestety nie ma amoleda). A może ten IPS z MI MIXa 2S jest lepszy od amoleda z MI 9T?
Zasadniczo potrzebuje aparat do dzwonienia, czasem wideorozmowy, czytania e-prasy i internetu. Wszelkie gry i tego typu historię mnie nie interesują.
W tym przedziale cenowym jest coś jeszcze godnego uwagi?
Najlepiej bez nocza
Prawdopodobnie kupię sobie mi 9T, rozważam jeszcze MI MIXa 2S (niestety nie ma amoleda). A może ten IPS z MI MIXa 2S jest lepszy od amoleda z MI 9T?
Zasadniczo potrzebuje aparat do dzwonienia, czasem wideorozmowy, czytania e-prasy i internetu. Wszelkie gry i tego typu historię mnie nie interesują.
W tym przedziale cenowym jest coś jeszcze godnego uwagi?
Najlepiej bez nocza
Re: Smartfon do 1500zł
Mam pytanko: czy da się zablokować automatyczne wysuwanie aparatu w Mi 9T podczas przychodzącego połączenia wideo na WhatsAppie?
Niezły ten telefon, dla przeciętnego użytkownika, takiego jak ja, jest w 100% wystarczający. Tylko ten wysuwany aparat to taka pięta achillesowa.
Niezły ten telefon, dla przeciętnego użytkownika, takiego jak ja, jest w 100% wystarczający. Tylko ten wysuwany aparat to taka pięta achillesowa.
Re: Smartfon do 1500zł
Odkopie temat.
Za 1069pln można kupić Realme 7 pro 8/128GB w jednym ze znanych sklepów.
Brać?
Jest coś lepszego w tej cenie (albo że 200-300pln więcej)?
Edit.
Kupiłem Xiaomi mi 11 lite 6/128GB - 1207pln.
Ma wyświetlacz amoled 90Hz
I 5g więc trochę strach jest
Za 1069pln można kupić Realme 7 pro 8/128GB w jednym ze znanych sklepów.
Brać?
Jest coś lepszego w tej cenie (albo że 200-300pln więcej)?
Edit.
Kupiłem Xiaomi mi 11 lite 6/128GB - 1207pln.
Ma wyświetlacz amoled 90Hz
I 5g więc trochę strach jest