Miotacze_Fotonów pisze: ↑niedziela 10 sty 2021, 02:35
Ja wiem, że dla stałych użytkowników tego forum takie wartości są swego rodzaju abstrakcją, ale czasem warto zdystansować się nieco od gówno-Convoyów na bieda driverkach 2.8A i spojrzeć szerzej na świat latarek. Technologia idzie naprzód Panowie.
Jako Nowy? "nie ogarniasz" chyba "stałych" użytkowników forum
duża część stałych bywalców już się nie udziela tak mocno jak kiedyś - najczęściej jesienią gdy zmrok zapada wcześniej następuje wysyp świeżych "jednorazówek" pytających "co kupić?" - do takich ma sens dowcipne "nie znacie się" ...
Przykładowo JA lubię zoomy (ogólnie na forum dowolny zoom jest traktowany jako niechciane dziecko ewolucji latarkowej i taka kufno-latarka) i z doświadczenia "przeleciałem" niemal wszystkie możliwe PROSTE warianty krossowania możliwości drajwerowo-korpusowych (także tych dziwnych w tym wymiana leda i sterownika w P7 Lensera których w ogóle nie opisuje bo albo uznałem za porażkę lub nie spełniały w ogóle moich założeń) stabilizując sie ostatecznie na kilku wzorcach które wspieram lub proponuję.
Nikt nie umniejsza Twoich dokonań i obeznaniu w świecie latarkowym (Twoje recenzje z Torcha przeniesione tutaj są mega profi) ale swiatelka.pl to takie polskie niszowe "budżetlajtforum" jest więc raczej "nietaktem" proponować nową elitarną latarę za 1000 zł bo będzie to propozycja typu "najlepszy samochód to własny samolot", tylko właśnie tania S2+ z ewentualnymi późniejszymi "nieco lepszymi" propozycjami - S2+ to taki "polski adidas" dla wszystkich "sportowych butów" dla ubogich
Stąd - nie lekceważ potęgi małych i tanich bo Cię Chiny zjedzą masa małych ludków
Poza tematem - Convoy jest ortodoksem w kwesti wprowadzania zmian, ale je pomału wprowadza i coraz lepiej współpracuje właśnie z budgetlajtowymi ludzikami, celem poprawienia niedoskonałości sterowników
Sofirn choc to równorzedny przeciwnik convojowy to jest mniej znany i jednak nierówny - latarki Sofirna sa albo b. dobre albo takie sobie, Astrolux jako manker dla ubogich (marka bangudowa) w kooperacji z BLF robi naprawde wybajerzone na maksa dziwactwa za rozsądna cenę, kolejne to Fenixy, Olajty czy Aczebajmy - tu wchodzimy niestety w mocno profi i znacznie droższe świecidła które same w sobie złe nie są ale ... są drogie dla Kowalskiego
Stąd wracając do meritum - forum popycha latary dla każdego chyba że ów "każdy" chce i wyrazi to CHCĘ WIĘCEJ, INACZEj - wtedy ma sens latara INNA
Właśnie się ogarniam poi przeprowadzce firmy (3 tygodnie jazdy po 10-12h z krańca miasta na kraniec z firmowymi bebechami) i zacznę odpowiadać i proponować INNYM (a więc osobom o mocno sprecyzowanych i wyśrubowanych wymaganiach) to co uda mi sie znowu w miare ekonomicznie sklecić ale z giga wygarem po ich zapytania
- tak więc jako użytkownik kufno-dziwadeł i kufno-konwojów nie czuje się jakoś specjalnie źle