Mission Cop 2000000 H3 6V 55W
-
Mission Cop 2000000 H3 6V 55W
Witam znalazłem dwie takie latarki o nazwie takiej jak w tytule i mają chyba więcej niż 15 lat ale nie o tym. Obie nie działają myślę że to przez akumulator który po tylu latach już umarł. Pamiętam że ta rozłożona świeciła bardzo daleko A jak się ją skierowało w niebo to było widać światło jak w mieczu z gwiezdnych wojen może nie aż tak wyraźnym ale był taki zarys. Moje pytanie czy da się je jakoś uratować i jedną zmodyfikować na np na led czy dało by to lepszy efekt niż zwykła żarówka? A nie ma nawet tej latarki nawet w google grafika jest tylko nowsza wersja dlatego zwracam się o pomoc tutaj. Czy jest jakaś opcja żeby sprawdzić czy wystarczy wymienić akumulator i będzie działać przed zakupem? Z góry dziękuje za odpowiedz.
Kliknij obrazek, aby powiększyć
Re: Mission Cop 2000000 H3 6V 55W
Ile chcesz przeznaczyć na "rewitalizację" tego trupa?
-
Sprawdzałem na allegro akumulator z ładowarką jest za 7 dyszek tylko nie pamiętam ile czasu na nim świeciła jesli będzie to np 15 min tak jak na innym forum znalazłem to już bardziej celowałbym w przeróbkę na led. Miejsca w obudowie jest dość sporo niż w zwykłej latarce a i szperacz ma uchwyty
Tu nie chodzi o akumulator ale o wszystkie części składowe potrzebne do złożenia tego trupa na ledzie plus i ich ewentualna "pasowalność" do wnętrza (to akurat kwestia dłubaniny i pracy własnej).
Od siebie dodam że 2 razy próbowano mnie nakłonić do reanimacji podobnych wynalazków, głównie chodziło o uzyskanie "ołówka". Ostatecznie konkretne postawienie sprawy - porównanie z niewielka latarką na odpowiednich komponentach za ok 100 zł leczyło wszelkie próby reanimacji na dzień dobry - no ale to Twój wybór.
Od siebie dodam że 2 razy próbowano mnie nakłonić do reanimacji podobnych wynalazków, głównie chodziło o uzyskanie "ołówka". Ostatecznie konkretne postawienie sprawy - porównanie z niewielka latarką na odpowiednich komponentach za ok 100 zł leczyło wszelkie próby reanimacji na dzień dobry - no ale to Twój wybór.
-
Więc mówisz, że już jest to nie opłacalne i lepiej wydać 100 i kupić od razu ledową? Czasami zdarza się, że muszę jechać naprawić coś w terenie po zmroku na sporym obszarze przy dużym sprzęcie ta za 100 da rade?
to zależy od precyzji opisu tego co chcesz robić - zazwyczaj da się wykombinować sprytne a nie siłowe rozwiązanie jako zamiennik czegoś droższego ale wymaga to dokładnego opisu - samo "chcem mnóstwo światła" to za mało.
Kwestia Twojego pytania - źle zacząłeś - masz problem który chciałbyś rozwiązać a nie "chce przerobić latarkę" bo zapewne nie sama przeróbka Ci potrzebna tylko dobra latarka do jakiegoś celu - opisz ten cel to wtedy łatwiej ci będzie coś zaproponować.
Przykładowo - poczytaj to viewtopic.php?f=7&t=25074 - autor dopiero w 3 poście sprecyzował konkretnie do czego mu latara potrzebna - mimo że czekał 2 tygodnie na info to po skleceniu 3 zdań "po co" otrzymał bardzo konkretną informację w sprytnej cenie.
Krótko - napisz PO CO - resztę się znajdzie ...
Kwestia Twojego pytania - źle zacząłeś - masz problem który chciałbyś rozwiązać a nie "chce przerobić latarkę" bo zapewne nie sama przeróbka Ci potrzebna tylko dobra latarka do jakiegoś celu - opisz ten cel to wtedy łatwiej ci będzie coś zaproponować.
Przykładowo - poczytaj to viewtopic.php?f=7&t=25074 - autor dopiero w 3 poście sprecyzował konkretnie do czego mu latara potrzebna - mimo że czekał 2 tygodnie na info to po skleceniu 3 zdań "po co" otrzymał bardzo konkretną informację w sprytnej cenie.
Krótko - napisz PO CO - resztę się znajdzie ...
-
A jak chłodzić w plastikowej obudowie leda? Nawet blok chłodzenia np. od CPU z wentylatorem, ugotuje się w plastikowej obudowie...