H1 LED
H1 LED
Klient wymienił lampy w swoim pojeździe i ma teraz chyba światła do doświetlania zakrętów, bo siedzą na zewnętrznych rogach lamp. Tam jest 1 x H7 i 2 x H1. Instalacja na pewno nie uciągnie dwóch H1, jako świateł długich. Więc ma to niewykorzystane bo auto nie ma tego systemu. Więc chce tam wsadzić żarówki LED i używać, jako świateł dziennych. Siedzą tam żarówki H1. Możecie polecić jakiś w miarę konkretny produkt?
Re: H1 LED
Jeśli są to światła do doświetlania to będą walić na boki a nie w przód, jeśli to oryginalne lampy na eu to raczej po 1 źródle światła na długie, więc wnioskuje że to albo pmgielne albo doświetlanie. Na pmgielnych bym zamontował ale na doświetlaniu to nie.
A wracając do pytania niestety nic ci nie polecę konkretnego, ale zwróć uwagę ile miejsca na dupkę i czy nie trzeba adaptera do montażu bo fabryczna wtyczka może być zintegrowana z mocowaniem
A wracając do pytania niestety nic ci nie polecę konkretnego, ale zwróć uwagę ile miejsca na dupkę i czy nie trzeba adaptera do montażu bo fabryczna wtyczka może być zintegrowana z mocowaniem
A ile klient ma kasy? Jaka barwa? Mam kilka wolnych na H1. Każda ma radiator i trzeba zapewnić wentylacje + możliwość pracy wentylatora. Daj foto to się pomyśli czy w ogóle wejdzie do lampy.
ILPT
skaktus, a ile ma mieć? Lampa ma chyba ze cztery dekle gumowe. Niemalże na każdą żarówkę osobno. Miejsca za reflektorem jest dosyć. Dekielki średnica około 50 - 60 mm Ale chyba nie potrzebuję takiej z chłodzeniem, bo nie potrzebuję aż tyle światła do jazdy dziennej. To w sumie ma być próba, jak to zadziała. To taki reflektor
https://allegro.pl/oferta/iveco-daily-0 ... 8008389638
I chodzi o zastąpienie ledem żarówki w zewnętrznym dolnym rogu reflektora. Tam jest tak: dół wewnętrzna strona światło mijania H7, nad nim światło drogowe H1, na dole zewnętrzne właśnie nie wiem, bo w aucie nie ma wiązki do tego. Dlatego też jest pomysł, by to wykorzystać.
https://allegro.pl/oferta/iveco-daily-0 ... 8008389638
I chodzi o zastąpienie ledem żarówki w zewnętrznym dolnym rogu reflektora. Tam jest tak: dół wewnętrzna strona światło mijania H7, nad nim światło drogowe H1, na dole zewnętrzne właśnie nie wiem, bo w aucie nie ma wiązki do tego. Dlatego też jest pomysł, by to wykorzystać.
-
Aby nie zakładać nowego tematu. Ile prądu zasysa taka żarówka led H1 lub h7?
Takie philipsy np fog 14W a mijania/drogowe 25W. Np na takie Drl poleciałbym takie jak do pmgielnych.
A odnośnie iveca, ściągasz instrukcje użytkownika dla danego rocznika i tam masz opisane Jake ma światła, jak dla mnie to będzie raczej doswietlanie, sądząc po kształcie odblysnika
A odnośnie iveca, ściągasz instrukcje użytkownika dla danego rocznika i tam masz opisane Jake ma światła, jak dla mnie to będzie raczej doswietlanie, sądząc po kształcie odblysnika
Podstawowe wersje na H1 czy H7 pobierają ok. 24W. Wyższe modele 30W a najwyższe około 48W.
Na samym niewielkim radiatorze wyciągniesz około 4 W. Zawsze możesz kupić tani zamiennik H1 na ledach. Rozebrać, dojść do przetwornicy i zmniejszyć prąd idący w ledy. Praktycznie zawsze zmienisz prąd zmianą rezystora.
Na samym niewielkim radiatorze wyciągniesz około 4 W. Zawsze możesz kupić tani zamiennik H1 na ledach. Rozebrać, dojść do przetwornicy i zmniejszyć prąd idący w ledy. Praktycznie zawsze zmienisz prąd zmianą rezystora.
ILPT
Więc sprawa ma się tak. Żarówek dalej szukam. W międzyczasie klient dostarczył kilka, ale takich po 30 - 40 zł za komplet. Oczywiście kupa straszna. Najzabawniejsza była żarówka, która była tak długa, że nawet do klosza wejść nie chciała. O tym, że źródło światła było w zupełnie innym miejscu nawet nie wspominam. Co do miejsca, to nie jest tak różowo, jak myślałem. Miejsca wprawdzie jest, ale lustro jest ruchome i jeśli próbować zamontować cokolwiek z radiatorem, to będzie się opierać o krawędź otworu w obudowie. Bo oczywiście miejsce na żarówkę i otwór do jej wymiany nie są zgrane i jest wyraźne przesunięcie.
Nie wymagam, by ta żarówka dawała tyle światła, co zwykłe H1, nawet bym nie chciał.
Nie wymagam, by ta żarówka dawała tyle światła, co zwykłe H1, nawet bym nie chciał.