SkyRc B6AC v2 prąd rozładowania
SkyRc B6AC v2 prąd rozładowania
Witam szanownych forumowiczów. Jestem tu nowy i pozdrawiam Wszystkich.
Zakupiłem taką ładowarkę i zaczynam się nią bawić. Wygląda na oryginał bo ma zdrapkę z kodem weryfikującym.
Problem jest taki że jak wybieram Discharge i prąd 2A to rozładowuje 1.2-1.3A.
Przewody są grube i testowałem to na aku 26650 Litokala markowym (na 2 różnych modelach)
Czy to chodzi o to że przy jednym ogniwie nie potrafi obciążyć takim prądem? Tylko to mi do głowy przychodzi. Nie eksperymentowałem z szeregowym połączeniem 2 szt.
Zakupiłem taką ładowarkę i zaczynam się nią bawić. Wygląda na oryginał bo ma zdrapkę z kodem weryfikującym.
Problem jest taki że jak wybieram Discharge i prąd 2A to rozładowuje 1.2-1.3A.
Przewody są grube i testowałem to na aku 26650 Litokala markowym (na 2 różnych modelach)
Czy to chodzi o to że przy jednym ogniwie nie potrafi obciążyć takim prądem? Tylko to mi do głowy przychodzi. Nie eksperymentowałem z szeregowym połączeniem 2 szt.
Re: SkyRc B6AC v2 prąd rozładowania
Bo ta ładowarka ma całe 5W mocy rozładowania co przy jednym aku 26650 daje ci taki prąd
Dziękuję serdecznie. Tak myślałem że za niskie napięcie jednego ogniwa na prąd 2A. Czyli rezystor i miernik mocy. Też zakupiłem taki wynalazek do 50A. Chciałem przetestować pojemność tych aku 26650 przy dużym prądzie rozładowania bo używam ich w latarce która pobiera nawet powyżej 8A.
Napięcie jest aż nadto wysokie żeby mogło popłynąć "aż" 2A przy limicie 5W. Podłączysz NiCd i bez problemu ponad 4A wyciśniesz
Ma ustawiany maxymalny 2A. Gdzie to stoi napisane że ona ma 5W max mocy rozładowania? 2.5V x 2A to już daje 5W
26650 o dużym prądzie rozładowania ma mały spadek napięcia pod obciążeniem. Naładowana 4,2V pod obciążeniem 2A - będzie miało około 4V.
Czyli 4V x 2A = 8W. Jeśli ma być 5W rozładowania max to wyjdzie 1,25A. Ze spadkiem napięcia na ogniwie prąd będzie stopniowo wzrastał.
Czyli 4V x 2A = 8W. Jeśli ma być 5W rozładowania max to wyjdzie 1,25A. Ze spadkiem napięcia na ogniwie prąd będzie stopniowo wzrastał.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za wyczerpujące informacje. Ostatnie pytanie dotyczące tej ładowarki - gdzie się ustawia napięcie końcowe ładowania np. dla LiIon?