Goferjw pisze: ↑wtorek 21 lip 2020, 10:22
Offtopa to teraz ja zrobię ...
Mociumpel, do Z1 da radę
21700 Liitokala 50E ?
Niby 6A w diodę a akus ma max 2C (10A) i mam zagwozdkę ...
offtop godny złotej łopaty i wyrywania wątroby przez sępy -
https://pl.aliexpress.com/item/4000610107910.html - tak, jest w porządku - pojemności 4800+ możliwe do uzyskania a tanie są choć to zapewne przepaki z LG - po 15 ładowaniach jedna sprawdzałem (bo się biedna "prawie" rozładowała - była włączona na moonie) i o dziwo chyba nawet nieco więcej miała - ale spokojnie te 4800 średnio daje.
Convoy Z1 to nie jest wyczynowa latara.
Dodatkowa uwaga ale wynikająca z drobnej poprawki - CountryMan B1 wersja 21700 ma lekkie luzy w głowicy - idzie to wyeliminować kosztem trochę "cięższego" kręcenia - po wykreceniu głowicy od dołu jest JEDNA uszczelka gumowa/silikonowa ALE jest również miejsce na drugą - ja włożyłem tam 36/1,7 i przesmarowałem gwinty - teraz nie dość że chodzi ciasnawo (nawet w wodzie nie przecieka

) to i głowice trzeba mocno "gibać" ręcznie na boki aby było odczuwalne "latanie" - nie wiem jak w Convoyu Z1 ale podpowiadam jak to wyeliminować.
Obecnie mam tam wsadzony Luxeon V 5000K z LD4/9A i ok. 10 minut jest w stanie te 2300lm dać potem spada (oczywiście nie w ciągłym bo po 2 minutach jest mocno ciepła - z przerwami)