Jak dodać sterownik - Ultrafire WF606A
- Calineczka
- Kontakt:
Nie mam zbyt wielu doświadczeń z 7882, ale wydaje mi się, że to nienajlepszy pomysł biorąc pod uwagę zasilanie od 1,6 V (rozładowane akusy ni-mh) do 3,4 V (świeżutkie baterie alkaliczne). Tu bardziej pasowałby trybowy 15880 (pisał już o tym "ślubie" na "kanapkę" ( ) Calineczka! Ja osobiście nie lubię takiego instalowania drivera, ale czasami nie ma innego wyjścia), albo beztrybowy 25505.
Do wyciągnięcia diody niezbędna będzie oczywiście lutownica, a podłączyć trzeba będzie tylko diodę - na ogół czerwony i czarny "drucik", więc większych problemów nie ma. Jak by co, to fotki i podpowiadamy
Tak "na marginesie" - fajniutko wygląda ta latarka i jeszcze możliwość "miniaturowego zasilania" - CR2, może kiedyś ...
Do wyciągnięcia diody niezbędna będzie oczywiście lutownica, a podłączyć trzeba będzie tylko diodę - na ogół czerwony i czarny "drucik", więc większych problemów nie ma. Jak by co, to fotki i podpowiadamy
Tak "na marginesie" - fajniutko wygląda ta latarka i jeszcze możliwość "miniaturowego zasilania" - CR2, może kiedyś ...
Dubito ergo sum!
Niestety, nie będę zamawiał kolejnego sterownika. Ten musi zostać.
OK, czyli zdjąć/zdrapać/roztopić widoczne na zdjęciach połączenia z cyny, powinna się otworzyć. W środku będzie tylko dioda. Podłączam do niej sterownik, zakładam z powrotem tą blaszkę i latarka gotowa do pracy? Nie będzie trzeba wyjmować ze środka innego sterownika?
Aktualnie to nie ja mam latarkę, ale jak ją dostane w swoje ręce, to zobaczymy...
PS Proszę wejść w linka od sterownika (podany wyżej) i wejść w link "Max LED Current with 2 AA batteries? ". Nie jestem pewien, czy dotyczy to tego sterownika, ale na to wygląda, że na 2xAA działa OK.
OK, czyli zdjąć/zdrapać/roztopić widoczne na zdjęciach połączenia z cyny, powinna się otworzyć. W środku będzie tylko dioda. Podłączam do niej sterownik, zakładam z powrotem tą blaszkę i latarka gotowa do pracy? Nie będzie trzeba wyjmować ze środka innego sterownika?
Aktualnie to nie ja mam latarkę, ale jak ją dostane w swoje ręce, to zobaczymy...
PS Proszę wejść w linka od sterownika (podany wyżej) i wejść w link "Max LED Current with 2 AA batteries? ". Nie jestem pewien, czy dotyczy to tego sterownika, ale na to wygląda, że na 2xAA działa OK.
- Calineczka
- Kontakt:
Puszcza, roztapiasz te kulki cyny na obrzezach, jak dasz rade to sciagasz je odsysaczem do cyny, jak nie-wystarczy ze bedziesz dobrze grzal i dodasz sporo topnika-wplynie on w szpare miedzy driverem a miedzianym krazkiem i przestanie trzymac driver do piguly. Z drugiej strony, jak juz odlutujesz driver, to odlutowujesz kabelki od eda , mocujesz modul np. w imadelku i przez otwory przez ktore ida kabelki do leda wkladasz np. cienki srubokret.Delikatnie pukasz i driverek zostanie wypchniety z piguly.
Nowy driver podobnie ale w druga strone .15880 nie wejdzie do srodka, ledwo sie miesci na kanapke-dobrze by bylo sciac troche dremelem brzegi miedzianego modulu, zeby nie robil zwarcia.Staraj sie jak najlepiej wycentrowac driverek, potem moze w dwoch przeciwleglych miejscach na obrzezu sterownika poloz po kropli cyny(dolutuj). Potem poloz driver na kanapke cewka do srodka na module z ledem i grzej jednoczesnie pierscien miedziany i PCB driverka, jak sie dobrze rozgrzeje i cyna sie stopi to ladnie polaczy PCB driverka z miedzianym krazkiem.Z drugiej strony to samo...
Za skomplikowane?
Nie ma teraz czasu na robienie fotek.... (pol dnia i nocy naprawialem Lenninowi router )
Nowy driver podobnie ale w druga strone .15880 nie wejdzie do srodka, ledwo sie miesci na kanapke-dobrze by bylo sciac troche dremelem brzegi miedzianego modulu, zeby nie robil zwarcia.Staraj sie jak najlepiej wycentrowac driverek, potem moze w dwoch przeciwleglych miejscach na obrzezu sterownika poloz po kropli cyny(dolutuj). Potem poloz driver na kanapke cewka do srodka na module z ledem i grzej jednoczesnie pierscien miedziany i PCB driverka, jak sie dobrze rozgrzeje i cyna sie stopi to ladnie polaczy PCB driverka z miedzianym krazkiem.Z drugiej strony to samo...
Za skomplikowane?
Nie ma teraz czasu na robienie fotek.... (pol dnia i nocy naprawialem Lenninowi router )
- Calineczka
- Kontakt:
ale asertywności to ja się chyba od Ciebie nie naucze, hahaPikom pisze:Sorki za offtop, ale kurcze miałeś się wyleczyć z grypska a nie remontować sprzęt znajmomych... Wrrrr
Widzisz, Lennin mnie ostatnio poratował pastami do refka i chciałem się odwdzięczyć, poza tym nie tylko On nie ma z tego powodu internetu, a jak wiemy bez internetu zyc sie nie da!!! hehe...
Więc niejako była to misja ratowania świata...
Żarty żartami po raz kolejny potwierdziła mi się reguła, co by w złym stanie technicznym nie siadac do lutownicy. Może kiedyś zmądrzeję ....(nie smiać się, ja też w to wątpię )
A co do asertywności właśnie odmówiłem wgrywania do niego i testowania jakichs tam wersji firmware, taki niedobry jestem
Zaraziłem Hanię
Może lepiej było siedzieć w pracy...wtedy bym KOLEGÓW pozarażał a nie dziecko
-
Mam tą latarkę , całkiem ciekawe światełko , po modyfikacji jeszcze lepsze , trochę pisałem o niej tutaj http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2147
Rownież wymieniałem driwer i niedawno diodę , ta orginalna z mojej latarki napewno nie była obiecaną XR-E Q5 .
Rownież wymieniałem driwer i niedawno diodę , ta orginalna z mojej latarki napewno nie była obiecaną XR-E Q5 .